Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pindilindi

Mdlosci mnie wykoncza!!!

Polecane posty

Juz nie daje rady!To dopiero 6 tc a gdzie jeszcze drugie tyle?!Te mdlosci normalnie odbieraja mi radosc z ciazy!

Gość ewa23
Nie przejmuj sie, na pewno przejda. Duzo kobiet w ciazy ma mdlosci-wiem ze to nie jest pocieszenia ale dasz rade ;-) Glowa do gory

Gość ma rację
tez tak miałam, beki, pdchodzenie do gardła, ospałosc, ne mogłam nic jesc bomi smierdziała lodówka,sosy, szynka, sery, kupa, zapachzkibla i wtedy znów mi podchodziło. Uf w 13 yg przeszło, nawet w 12 juz było fajnie.Jestem w 14 tc i jest juz OK,zjadam hoddogi z parówką i nie mdli mniejuz

mnie pomagały krakersy i natka pietruszki,czasami koperek,jak mnie mdliło to wąchałam koperek albo natkę i przechodziło ;-)

podobno bardzo pomagają migdały. Miałam podobnie, nawet martwiłam się o zdrowie dziecka, bo jak się tu zdrowo odżywiać kiedy wszystko odrzuca, a jak się już coś zje to od razu człowieka na wymioty zbiera. W 14 tygodniu wszystko minęło z dnia na dzień, więc głowa do góry :)

Bardzo Ci współczuję. Ja zaczęłąm tak jak Ty nudnosci tyle że od 7 tc. Z kazdym dniem było co raz gorzej, Rzygałam cały dzień , w nocy mdliło potem wstawałam i znowu to samo. Jak nie miałam czym rzygać to rzygałąm śliną.Dramat! W 10tc już nie wytrzymałam psychicznie i pjechałąm do spzitala na nawadnianie. Na chwilę pomogło ale potem znowu wróciło. A najgorsze jst to że nic nie pomagało, ani cola ani migdały ani krakersy ani imbir. Wszytskie zalecenia do d... Nic mi nie pomagało. Sądziłam ze wzorcowo skończy sie ten stan w 12 tc a tu guzik. Zaczęło delikatnie odchodzić na początku 4 mca. Skonczyło sie na poczatku piatego. Mikomu nie życzę tego stanu.

Gość bukaa
Mnie lekarz przepisał czopki, bo stwierdził, że torsje mogą wywołać poronienie.

Gość ja to dopiero miałam mdłosci..
cały 3 miesiac to haftowałam na okragło :( kilka razy w ciagu dnia, zero apetytu, w ciagu tygodnia schudłam 6 kg, ze mnie taki szkielet był. od 12 tyg sie poprawiło, tzn, zostały tylko typowe poranne mdości, a od 16 tyg wszystko minęło. Teraz mam od 3 m-cy synka a o mdłościach już dawno zapomniałam :) pozdrawiam

Gość mozesz miec nawet dluzej
ja jestem w 16 tygodniu i nadal mam mdlosci ;)

Ja miałam mdłości praktycznie przez cała ciąże , z tym że tak ze codziennie to przez 5 miesięcy , a potem to było co pare dni - także nie znałam ani dnia ani godziny kiedy mnie znowu dopadną :) Potem jeszcze w ostatnim miesiacu praktycznie codziennie , no ale wtedy to doszły i bóle pleców , nóg , wszystkiego. Masakra jakaś ... Tylko że ja od początku miałam mdłoścui bez wymiotów - a to chyba jeszcze gorsze , bo może jakbym wymiotowała to nie byłoby tego okropnego uczucia przez cały dzień . Nawet po wodzie mnie mdliło.

Gość ja dopiero miałam mdłości
chyba najgorsze są mdłości bez możliwości haftowania.... mnie mdliło ale zaraz wymiotowałam i ulżyło. Moja kumpela mi opowiadała, że miała mdlości ale nie na tyle żeby wymiotować to się strasznie meczyła..

JA mam to samo. Mdłości bez wymiotów 24 h. Mam dosyć. CZasami pomaga imbir i gorzka czekolada. Raczej pomagało...do wczoraj.

Gość _nowa_
Cieszcie się że je macie! :) Wszędzie w serwisach informacyjnych można przeczytać że to dobry znak, za to wśród zwierzeń tych, które poroniły - że nie miały wcześniej mdłości. Ja jestem w szóstym tygodniu, jeszcze ani razu nic mnie nie zemdliło i bardzo wam zazdroszczę bo moje samopoczucie może oznaczać że coś jest nie tak z moją ciążą.

u mnie mdlosci i wymioty zaczęły sie jakoś w 6tc i trwały przez 3 miesiące;-( piłam wodę i jadłam suchy chleb tostowy bo po wszystkim innym umierałam;-( nie powiem że nie zmuszałam się do jedzenia innych rzeczy ale zawsze kończyło się tak samo. mi lekarz przepisał czopki torcean i dzieki nim wychodziłam w ogóle z domu, bo tak byłam przykuta do wc;-( bardzo pomaga herbata imbirowa a jak ci nie zasmakuje to jedz zwykłe pierniki. tak na prawdę każda ciąża jest inna i każdej kobiecie pomagają inne rzeczy;-)

Gość nieromantyczna
ja tez meczylam sie z mdlosciami okolo 2 miesiecy, teraz jestem w 14tc i tez od czasu do czasu mnie mdli np wczoraj cala noc sie meczylam. zrobilam sie wyczulona na zapachy i w sumie od wszystkiego mi nie dobrze, a co mi pomagalo? hmm chyba landrynki pomaranczowe i cytrynowe.

Dziekuje Wam kochane zarady:)Mnie wlasnie dokuczaja mdlosci bez wymiotow:(Masakra:(Wszystko mnie drazni,krzycze bez powodu,denerwuja mnie rozne zapachy i wogole wszystko jest do d...:(A mowia ze ciaza to stan blogoslawiony....:O

Gość Ola6
Witam. Mnie mdłości odpadły dwa tygodnie temu jestem w 9 tc, to jest cos strasznego, nie moge nic jeść, wszystko mi śmierdzi mam wstret na produkty miesne, a pić to tylko herbatę mietowa. W pierwszej ciazy mialam to samo a poranne mdłości utrzymywały sie do 6 m- ca ciazy. Czasem jest tak ze nawet w nocy wstaje kilka razy bo mi jest nie dobrze. A i co nie moge jeść kwasu foliowego bo po tym to zaraz do kibla.

Gość Ola6
Witam. Mnie mdłości dopadły dwa tygodnie temu jestem w 9 tc, to jest cos strasznego, nie moge nic jeść, wszystko mi śmierdzi mam wstret na produkty miesne, a pić to tylko herbatę mietowa. W pierwszej ciazy mialam to samo a poranne mdłości utrzymywały sie do 6 m- ca ciazy. Czasem jest tak ze nawet w nocy wstaje kilka razy bo mi jest nie dobrze. A i co nie moge jeść kwasu foliowego bo po tym to zaraz do kibla.

Gość gość
Dziewczyny mdlosci szybko przejda i o nich zapomnicie:) pozniej zamienia sie na zgagi, bole zeber i krzyza, opuchniete nogi i wiele innych takze glowy do gory