Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olenka2255

krzywdzace imie???

Polecane posty

Gość Czarna%Czekolada
Mnie nie z bardzo podoba sie moda na dawne imiona, ale z całą pewnością są lepszei i ładniejsze od tych wszsytkich Ksawerych. Ksawery to wg mnie okropnę imię. Antek, Antoś, Antoni -ładne imię, tyle, że ja bym tak nie dała dziecku w dzisiejszych czasach :) Gdybym miała dać synom imiona po dziadkach, to byłby to Marian i Jan.

Gość Czarna%Czekolada
A swoją drogą nie mam pomysłu na imię dla syna ;)

Gość trhytrutyut7i
Moi znajomi dali Julek. jak dla mnie to skrzywdzili dziecko ;)

Gość teodorcia
Po pierwsze,antkow teraz jak nasral. Po drugie -nauka z tego taka,zeby absolutnie nikomu nsie zdradzac imienia. dziecko sie urodzi,to imie poznaja,wczesniej nie. Po trzecie - szlag mnie trafia,jak slysze o krzywdzeniu imieniem. to nie imie krzywdzi,a takie glupie,ograniczone,nietolerancyjne osoby,ktore same jakies imiona wysmiewaja i tego samego ucza swoje wredne bachory. dziecko samo nie wpadnie na pomysl,ze brajan to ohydne imie,a z dolores trzeba sie smiac. to wszystko to robota rodzicow.

Antoni to wg mnie normalne, bezpretensjonalne imie. Jesli chcesz skrzywdzic dziecko, daj mu na imie Alan, Brajan, Kewin czy DZordan.

Gość Jogurtowakawa
teodorcia -brawo!!!!

Gość Alphacentauri
Mój siostrzeniec ma na imię Antek. Ma teraz 17 lat, nikt go nigdy nie wyśmiewał z tego powodu. Ani dorośli ani dzieci. Ja do niego zawsze wołałam Antonio i bardzo mu się to podobało. Mam wrażenie, że największy problem jest wtedy, gdy dziecko w domu słyszy 'aleś go nazwała', 'ale dziwaczne imię'. A potem idzie do przedszkola i się go dzieci pytają o imię, a on się zaczyna wstydzić, kręci i duka niewyraźnie. Wtedy dzieciaki dostają wyraźny sygnał, że z tym imieniem jest problem i to potęgują. A moja córeczka ma na imię Maria, na drugie Eryka. Ale Eryka tak jej się podoba, że nie chce być nazywana inaczej. Jest więc Eryką albo Rysią. A też miałam na początku takie wątpliwości. Chciałam żeby była Eryka Maria. Ale się trochę przestraszyłam. A nie było czego.

Gość gość
Antoś- brzmi słodki Antek-normalne imię Ale Antoni brzmi tragicznie ;/

Gość gość
Antoni myszy goni tak mowila moja babcia.Antek to wiejskie imie,nie podoba mi sie.Lade sa za to Piotr,Karol,Krzysztof to moje zdanie.

Gość gość
Nazwij go tak, tylko potem się nie dziw, że ze szkoły będzie wracać z płaczem, bo będą na niego mówić Antoni jajami dzwoni :D

Gość gość
mi sie Antoni nie podoba ale zupełnie normalne imię :) a ja zamierzam dać córce na imię Emma i już widzę lament w rodzinie :D ale mam to gdzieś

Gość gość
U mnie na osiedlu na wali dziecko Maura to dppiero paskudne imie.

Gość gość
Normalne i ładne imię.