Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olenka2255

krzywdzace imie???

Polecane posty

Gość Rczej nie bedzie
jedynym Antosiem w klasie, bo teraz co drugie nosi imie po dziadkach. Nazwij sobie dziecko, jak uwazasz, ale licz sie z tm, ze nie bedzie to imie oryginalne;P Mi osobiscie to imie sie nie podoba, bo jeszcze Antos jakos brzmi, ale przeciez Twoje dziecko bedzie nosic imie Antoni..a to juz jest jakas katastrofa :P

Gość Kaszyna89
TERAZ STARE IMIONA SĄ BARDZO MODNE JA MAM SYNA ALE JAK BY URODZIŁA MI SIĘ CÓRKA NAZYWAŁA BY SIĘ MARYSIA

a mi się Antoś nie podoba ;) ale to kwestia gustu ;) i tak przeważnie dzieciom nie podobają się ich imiona :P cóż ;)

Gość Ja lubię takie imiona
Wkrotce przyjdzie na swiat moj syn i tez myslalam o Antku. Poza tym podoba mi się Franek, Jaś, Staś. Takie imiona absolutnie nie są krzywdzące, są piękne. Mnie znacznie bardziej nie podobają się ostatnie "hity" wśród znajomych, np. Sokrates, Denis, Brian albo Dolores. Poza tym podobają mi się też imiona "dziadkowe" rzadziej nadawane jak np. Fryderyk, Gustaw, Feliks, Ignacy, Leon. I nie obchodzi mnie zadanie innych tylko moje i męża.

Gość a moj synek bedzie mial na
imie Aleksander..uwazam,ze to bardzo ladne imie.

Gość SERENA 80
1klasa liceum, stoją koledzy w grupie jeden mówi no ja jestem Marcin, Piotr , Krzysiek, "hej a ja jestem Antoni" dla Was mogę być Antkiem:o do odpowiedzi Antoni Nowak :o imię ładne, ale krzywdzące dla zbuntowanego nastolatka, taka jest prawda!!!!!11 " jak ma na imię twój chłopak"? "Antek" aha :o sorry, ale uważam imię jest pradawne (ładne), ale nie w dzisiejszych czasach. wczujcie się trochę w rolę nastolatka a nie patrzcie tylko na to co Wam się podoba egoistki :o jak miałabym dziś na imię Władzia, Wiesława, Stanisława nie byłabym zadowolona. imiona ładne ale krzywdzące!!!!!!!!!!!!!!!! feeeeeeeee

U mnie rodzina wydziwiała nad imieniem dla najmłodszego syna,mam już Dominika i Lenę a najmłodszy ma dwa Filip Tadeusz,a każdy wydziwiał,że będą za nim biegać i krzyczeć Filip z konopi,mnie się podoba i pasuje do nazwiska,a reszta co myśli to już ich sprawa.Antoś - bardzo fajne imię,w klatce obok jest taki smyk dwuletni - Antoś właśnie - szalenie podoba mi się jak mama go woła

Wiele musiałabyś się pewnie nakombinować, zeby rodzinie dogodzić, a i tak każdy będzie miał jeszcze inną opinię. Ważne jest to, że Wam - rodzicom dziecka się podoba, reszta sie przyzwyczai, nawet z nimi nie dyskutuj i najlepiej nie wspominaj, nie pytaj, po prostu nazywaj dziecko Antoś i urywaj komentarze. Jak nie nazwiesz to zawsze komuś nie będzie się podobało. Mi sie podoba :)

Gość SERENA 80
no właśnie mały 2,3,4 letni chłopiec na którego wołamy Antoś brzmi cudownie:))))) wręcz rozczulająco 16,17,18,19 letni chłopak????? już tak ładnie się nie prezentuje,prawda? egoistki a filip mi się bardzo podoba:)Lena też:)

Gość ttttttt
Antoś dla małego chłopca fajne,ale nie wyobrazam sobie mieć 18 lat,przedstawiać sie dziewczynom Antoni.:oJa bym unikała takich imion fajnych dla dziecka a dla nastolatka już niekoniecznie

Gość SERENA 80
no właśnie, co dobre i ładne dla Ciebie niekoniecznie musi takie być dla nastolatka ( jeszcze dorastającego)

Mój 3-latek to Antoś. Dla pocieszenia powiem Ci, że u nas również cała rodzina robiła na nas nagonkę ale się nie ugieliśmy. Teraz wszytscy mówią, że inne imię do niego nie pasuje. :P A do zarzutu, że imię ładne tylko dla dziecka... dla malucha - Antoś dla nastolatka - Antek dla dorosłego - Pan Antoni Idealne na każdym etapie życia. SERENO Za 18 lat to Ty nie uświadczysz przed szkolną klasą Krzyśków, Piotrków i Marcinów i jednego dziwacznego Antka... tylko 4 Jakubów, Oliwierów, Benjaminów i Alexów. W grupie przedszkolnej mjego syna jest Jaś, Wiktor, Wincenty i Antoś... reszta to właśnie popularnne teraz Kubusie, Szymony, Marcele itp.

wg mnie Antoś to piękne imię. sami zastanawialiśmy sie nad nim dla naszego synka, ale ostatecznie Franio wygrał :) zastanawialiśmy się między Frankim, Antosiem, Jasiem, no i Kacprem (tak mnie naszło na 2 dni przed porodem) ale jak zobaczyłam synka to od razu wiedziałam ze to nie Jaś, Antek, ani anwet Kacperek. to Franek jak sie patrzy :D nie dogodzisz wszystkim z rodziny! nie da sie! sami wybierzcie imię, przedstawcie rodzinie jako pewnik, nie propozycję i już. u nas też o tego Franciszka była batalia, ale co tam mi sie podoba, mężowi też i tylko to się liczy. ja zawsze mówiłam "przykro mi ze wam sie ie podoba ale to nasze dziecko i pozwólcie nam wybrać dla niego imię". teraz każdy sie przyzwyczaił, nikogo już nie denerwuje i mówią zę faktycznie taki mały urwisowaty Franio z niego :D

Gość A moj maz ma na imie
LEON. poznalam go na dyskotece.wcale nie byl dupkiem.

Gość ggbgytr
Leon???????? cudowne zimie:)))))))) nie, to chyba Antos jest ładniejszy niż Franek OMG współczuje dziecku na pewno nie będzie Ci wdzięczny egoistko

Gość likto
a Beniamin to okropne-Benek:( Podoba mi sie Milosz-Milek:)

Gość kazde
Benek to chyba nie Beniamin Benek to Bernard :P

Imiona nie sa krzywdzące, krzywdzący są rodzice, którzy nasmiewają się z imion. To nie dzieci smieją się z imion w przedszkolu - tylko rodzice i dzieci to słyszą. Antek to piekne imię. Moj drugi synus jak bedzie:) - bedzie Bolesław, a dziewczynka Jagienka.

Gość
u mnie szwagieka urodzila 2 mieaice temu chlopczykla i przez cala ciaze tez mowila ,ze da dziecku na imie ANTOŚ. ale cala rodzinka sie wysmiewala, wiec zmienila na MICHAL !!! osobiscie Antos uwazam za staroswieckie i nie podoba mi sie.

u mnie rodzina tez narzekała na Franka - ale on juz wiedział jak sie nazywa i postawiłam na swoim. Co ciekawe jego pełne imie to Franciszek Józef:) po dziadku.

Gość lojejkuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
moj dziadek mial na imie antoni.jego syn a moj wujek tez.a mama albina.po mamie mego dziadka.teraz siostra cioteczna chodziw ciazy z 2 dzieckiem.ma byc corka wybrali imie dominika.ja tego imienia nieznosze bo tak ma na imie dalsza moja kuzynka ktorej nie lubie.a imie antoni w tych czasach moze draznic.1 dziecko kuzynki synek ma na imie mikolaj.tez wedlug mnie brzydkie imie...

Gość Olenka2255
serce mi podpowiada zeby dac Antek.inne imiona jakos mi tak nie leza....najwazniejsze zeby synkowi sie podobalo.sama juz nie wiem....

Gość moim zdaniem...........
mi sie podoba dla synka Aleksander a dla dziewczynki Klaudia i mojemu mężowi też wiec tak damy na imię oczywiscie rodzinka sie krzywi zwłaszcza męża że niepo dziadkach ....... itd. ale nam sie podoba co do imienia Antek mi osobiście sie nie podoba i nie nazwałabym tak syna ale nie twierdze że to jakieś śmieszne imie poprostu jak każe inne , i nie uważam że skrzywdzisz dziecko wśród tylu innych dziwnych imion coraz czesciej słyszy sie o Stasiach , Zosiach,Antosiach i Michalinach

moja corcia miala byc Antonim zanim sie dowiedzielismy, ze to jednak dziewczynka :) absolutnie normalne imie, lepsze od tych udziwnionych

Mój synek ma na imię Brian i nie uważam by to imię było krzywdzące,idealnie pasuje do nazwiska. Antos też ładne. Szkoda mi luidzi,którzy piszą te teksty o zachodnich imionach..

Zgadzam się co do jednego... dzieci nie naśmiewają się same z siebie, ale powtarzają błędy rodziców, którzy przy dziecku komentują imiona jego kolegów, czy koleżanek.