Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 32 tydz

poród w 34 tyg,jak to wygląda,co z pokarmem??

Polecane posty

Gość 32 tydz

mam wyznaczone ciecie na 34 tydz z powodu wielu komplikacji,dziecko ma hipotrofie,bedzie wazylo zaledwie 1300,1400,od razu bedzie zabrane na OIOM,mam pytanie,czy mam sciagac pokarm i dziecko bedzie nim karmione,czy tylko sciagac pokarm,zeby go zachowac??czy wogole pokaza mi dziecko po porodzie??nie wyobrazam sobie jak bede lezec na porodwce przy mamach,ktore maja obok wlasne dzieci....byl ktos w podobnej sytuacji??

Gość oj temat ciężki ale
napewno na chwilke ci dziecko pokażą ale szybko zabiorą wiec dlugo to nie bedzie trwało. Wczesniaki karmią specjalnymi mieszankami by szybko przybieraly na wadze, tak jest przynajmniej u mnie w szpitalu. Wiec u mnie mamy wczesniakow nie karmią ale polozne każą sciągac pokarm co dwie godz i w dzien i w nocy zeby laktacje utrzymac. A gdy maluch juz wazy troszke wiecej i jest stabilny to mama moze do niego chodzic i go karmic jednak mimo wszystko są dokarmiane specjalnymi mlekami.

Gość 32 tydz
lekarza napewno o wszystko wypytam,wizyte mam w czwartek,ale chcialam sie doweidziec jak to bylo u innych mam:)

Gość 32 tydz
a co musze kupic dla dziecka do szpitala??pampersy tak,a reszta??czy jakiekolwiek ubrania sa potrzebne?

O to wszystko zapytaj lekarza, każdy szpital ma inne zwyczaje. Dziecko powinni Ci pokazać przy porodzie, chyba że będzie wymagało szybkich działań reanimacyjnych. Co do ściągania pokarmu - koniecznie ściągaj od pierwszych dni po porodzie, bo Twój pokarm, nawet jeżeli nie w pierwszych dniach, to później na 100% będzie wykorzystany do karmienia Twojego dziecka. Powszechnie wiadomo, że jest on najlepszy dla rozwoju dziecka, a tym bardziej jeżeli jest ono odizolowane z jakiegoś powodu od mamy.

Gość oj temat ciężki ale
z tego co wiem to w wiekszosci szpitali takich maluchow sie nie ubiera. Są tylko owijane w kocyki i pieluszki tetrowe np. Nie ubiera sie ich bo mają np wszedzie podłączone jakies aparatury rurki itd i sa tez malutkie tak bardzo ze mozna im zrobic krzywde przebierając np. W moim szpitalu nie ubierali takich maluchow jedyne co to mialy czapki i kocykami byly okryte no a pampersy to wiadomo ze musisz miec swoje. Ale to najlepiej zadzwon do szpitala w ktorym chcesz rodzic i wypytaj polożną co zabrac.

Gość 32 tydz
dzieki za odp:)bardzo mnie to wszystko stresuje,a w internecie malo wiadomosci na ten temat

Gość oj temat ciężki ale
wszystko bedzie dobrze . Powodzenia :D