Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 inese

1 weekend z dzieckiem

Polecane posty

Go艣膰 inese

m贸j ex odszes艂 ode mnie do kochanki ponad 3 lata temu. ta zdzira jest teraz jego 偶on膮. na pocz膮tku mia艂 cz臋sty kontakt z synem, bo mieszkali艣my niedaleko. ale potem przeprowadzi艂am si臋 spowrotem do miasta, gdzie mieszkaj膮 moi rodzice, 偶eby mi by艂o 艂atwiej i mieszkam 300 kilomtr贸w dalej. my艣la艂am, 偶e by艂y b臋dzie przyje偶d偶a艂 do synka na weekendy, albo chocia偶 co drugi. a on przyje偶d偶a raz w miesi膮cu. i mowy nie ma, 偶eby by艂o cz臋sciej. ja uwa偶am , 偶e to ma艂o? a jak jest u was? jego zdzira chyba nie chce mie膰 z dzieckiem kontaktu, kiedy艣 im na to nie pozwala艂am, ale teraz pozwalam, ale i tak nie zabiera dziecka do siebie

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 sama jeste艣 sobie winna

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no wlasnie sama sobie jestes
winna.:o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 inese
a cze mu to jestem winna? to on poszed艂 z inn膮 w tango

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 taaa najpiwer nie pozwala艂as
teaz wyjechalas kilkaset km dalej i jeszcze pretensje. pretensje to miej do siebie!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jestescie po prostu
pierdolnieci!!! a co? miala siedziec na dupie w miejscu zamieszkania tatusia ??? dajcie spokoj to, ze laska sie wyprowadzila nie zwalnia pozal sie Boze tatuska do odwiedzania czesto swojego dziecka!!! Jestem pewna, ze te blugi pisaly zdziry rozbijajace rodziny!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kotwahjki
Wyluzuj dziewczyno, to w ko艅cu nie 30 tylko 300 km. Wiem dla dziecka powinno mie膰 si臋 zawsze czas, ale oprzytomniej w swoim b贸lu, 艣wiat si臋 przecie偶 nie kr臋ci wok贸艂 ciebie. Chcia艂a艣 mie膰 wsparcie rodzic贸w to je pewnie masz, jak chcesz mie膰 wsparcie by艂ego m臋偶a to powr贸膰 do miasta w kt贸rym mieszka艂a艣. Trzysta kilometr贸w to spory kawa艂ek drogi pewnie jakie艣 4,5 h jazdy a z tym wi膮偶膮 si臋 te偶 koszty.

Udost臋pnij ten post

Traktujesz dziecko jak kart臋 przetargow膮. M膮偶 odszed艂 do innej, ale chcesz mie膰 kontrol臋 nad wszystkim co robi. Najpierw zabraniasz- bo chcia艂 by膰 z dzieckiem, teraz nakazujesz- bo da艂 sobie spok贸j. Masz problem kobieto, ale ze sob膮. :-o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a pr贸bowa艂a艣 przez
dlaczego j膮 nazywasz zdzir膮 a nie jego? Przecie偶 to on by艂 twoim m臋偶em i ojcem twojego dziecka, wi臋c to on zawini艂 odchodz膮c do innej kobiety. Ona by艂a wolna wi臋c mog艂a robi膰 wszystko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do jestescie po prostu
twoje przeczucie cie zawodzi. z kolei ja jestem pewna, 偶e ciebie kopna艂 facet w ty艂ek.:p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dokladnie jak pisze lilitka
zastan贸w sie nad wlasnym post臋powaniem autorko.:o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 inese
to chyba normalne, 偶e nie zgadza艂am si臋, 偶e b臋dzie sp臋dza艂 czas z dziekiem i ze swoj膮 kochank膮? zostawi艂 mnie prawie z dnia na dzie艅. to ja wykry艂am, 偶e mnie zdradza艂, chcia艂am potem i艣c na jak膮艣 terapi臋, naprawia膰, ale jemu ju偶 tylko tamta laska by艂a w g艂owie. a teraz daje dziecku jakie艣 och艂apy czasu.

Udost臋pnij ten post

300 km pokonywac co tydzien do s膮 spore koszta wiec sie nie dziw ma ci p艂acic kase przyjechac co tydzien i co jeszce ?? chia艂s miec blisko rodzic贸w to masz niestety nigdy nie moznna miec wszytkiego

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sama wybra艂as
wolalas by dziecko mialo blizej dziadk贸w ni偶 ojca to teraz masz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 w艣ciek艂a rozw贸dka
jak komu艣 zale偶y to i 300 km nie jest problemem. Z drugiej strony, gdy odleg艂o艣膰 jest k艂opotliwa s膮 przecie偶 telefony, wakacje, ferie itd. Trzeba tylko chcie膰. M贸j ex mieszka w tym samym mie艣cie i co? Jak we藕mie dziecko w jeden weekend w miesi膮cu to jest sukces.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ano wlasnie czemu on
ma je偶dzic w kolko do ciebie? a moze byscie ustalili, ze np. jakies ferie czy cos dziecko spedzi u ojca?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bo problemem nie jest odleg艂艣膰
tylko pod艂o艣膰 tatusia (czasami mamusi) i pod艂o艣膰 nowej laski najcz臋艣ciej kobiety perfidnie oszukiwane, porzucone w najpodlejszy spos贸b zabraniaj膮 spotyka膰 si臋 z dzieckiem, to chore, ale czego oczekiwa膰 po babie, kt贸rej zawali艂 si臋 na g艂ow臋 ca艂y 艣wiat, najpro艣ciej zwali膰 na nie , przecie偶 to robi膮 te osoby, kt贸re uczestniczy艂y w pod艂o艣ci - wiem jak to wygl膮da u dalszych znajomych rozsta艂am si臋 z m臋偶em bez wojny i bez oszustw i knucia za plecami, mieszka ok.200 km od dziecka i nie ma problem贸w z utrzymywaniem kontakt贸w, bo rozsta艂 si臋 ze mn膮 nie z dzieckiem czasami przyje偶d偶a z now膮 i nie ma problemu, nasze dzieci si臋 lubi膮, s膮 rodze艅stwem te偶 mam nowego m臋偶a i wiem jedno, gdy rozstanie by艂o jako tako z klas膮, bez lawiny k艂astw ze strony tatu艣ka, to matki nie reaguj膮 tak histerycznie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 inese
ale w艂a艣nie jest problem, 偶e on nic poza tym weekendem nie chce go bra膰. rok temu go pyta艂am o wakacje, to powiedzia艂, 偶e nie mo偶e bo ma bardzo duzo innych rzeczy (slub bra艂). a jak teraz zrobi艂am podej艣cie, to powiedzia艂, 偶e na razie raczej nie. na 偶adne 艣wi臋ta nie przyje偶dza

Udost臋pnij ten post

ano wlasnie czemu on ma je偶dzic w kolko do ciebie? a moze byscie ustalili, ze np. jakies ferie czy cos dziecko spedzi u ojca? To akurat jest do艣膰 proste pytanie. Autorka nie mia艂aby pretekstu do narzekania. Chocia偶 nie, na pewno znalaz艂aby nowy :-o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 w艣ciek艂a rozw贸dka
Inese - trudno, nie zmienisz tego. Pami臋taj jedn膮 podstawow膮 rzecz - to 偶e wy si臋 rozstali艣cie nie zmienia fakty 偶e dziecko jest waszym wsp贸lnym dzieckiem. Nie wolno mu przedstawia膰 exa w z艂ym 艣wietle, opowiada膰 jaki to jest z艂y i niedobry. To 偶e ma kogo艣 nie powinno by膰 problemem dla Ciebie ani dla dziecka, odwr贸膰 sytuacj臋 - gdyby艣 Ty kogo艣 mia艂a, ojciec dziecka te偶 mo偶e przecie偶 by膰 przeciwny temu komu艣, prawda? Albo porozmawiasz z by艂ym i delikatnie powiesz czego oczekujesz dla dziecka, dojdziecie do jakiego艣 kompromisu, albo dziecko za par臋 lat samo wyrobi sobie zdanie na ten temat (tj ojca). Wiem 偶e to trudne. M贸j by艂y obiecuje dziecku gwiazdki z nieba i koniec ko艅c贸w si臋 z nim nie widuje. Nie zmieni臋 tego, pocieszam dziecko, staram mu si臋 rekompensowa膰 te zawody.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 inese
ja mam partnera, kt贸ry z nami mieszka. i m贸j synek go lubi. ale oczywi艣cie nie ma por贸wnania z ojcem, kt贸rego uwielbia. on do niego dzwoni, na alimenty te偶 nie mog臋 narzeka膰, tylko jak on ma wychowywac syna jak go widuje po kilka godzin przez 2 dni w miesi膮cu???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tak czy siak dziecka
nie wolno mieszac w rozgrywki miedzy jego rodzicami bo dziecko to nie karta przetargowa!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 w艣ciek艂a rozw贸dka
Czasem liczy si臋 jako艣膰 a nie ilo艣膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do ostatniego
znowu kolejna by艂a 偶ona pogrywaj膮ca dzieckiem... u偶y艂a艣 dziecka jako karte przetargow膮, zabrania艂as kontakt贸w, wyprowadzi艂as si臋 300km dalej a teraz masz jeszcze pretensje??? do samej siebie miej pretensje, zdziro! kochanka twojego m臋偶a to by艂a wolna kobieta, ona ci niczego nie 艣lubowa艂a anici臋 nie zdradzi艂a ani nie oszuka艂a, za co na niej psy wieszasz? 偶e tw贸j m膮偶 si臋 z niej zakocha艂 to jej wina? 偶e ciebie przesta艂 kochac to tez jej wina? mo偶e i plagi egipskie i wojna w iraku tez przez ni膮? stuknij si臋 w g艂ow臋 pusta krowo i zajmij si臋 swoim kochasiem... a'propos, 偶yjesz z nim bez 艣lubu? dla mnie w takim razie ty jestes zdzir膮, ona jest 呕ON膭 :D :D :D dlaczego tak ci臋偶ko zrozumie膰, 偶e ludzie si臋 czasem rozstaj膮?? to chyba lepiej, 偶e odszed艂 i wzi膮艂 艣lub z ta kt贸r膮 kocha, a nei 偶e ci臋 zdradza i si臋 ukrywa dalej, nie s膮dzisz? przynajmniej wiesz, 偶e nie rzuci艂 ci臋 dla zwyk艂ego seksu tylko dla uczucia, z tym jest ci臋偶ko wygra膰...wi臋c schowaj sobei do kieszenie te bluzgi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a mo偶e spr贸buj
wyjechac do Hiszpanii i wtedy 偶膮daj, 偶eby by艂y m膮偶 ci臋 odwiedza艂 co tydzie艅! co za przyg艂up z tej baby, nie mog臋... to po co si臋 wyprowadzi艂a艣?? jakby ci zale偶a艂o na kontakcie z ojcem to by艣 siedzia艂a na dupie, a ty najpierw wyjecha艂as do dziadk贸w (bo przecie偶 ci to u艂atwi艂o) a teraz dziwisz si臋, 偶e wszyscy si臋 razem z tob膮 nei przenie艣li... :o :o 偶enada powiedz mi, czy udzie si臋 z taka roszczeniowa postawa rodz膮 czy to jest nabyte???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 inese
mysla艂am, 偶e jako porzucona i zdradzona mog臋 liczy膰 na wsparcie i sensowne rady. to mi spad艂 na g艂ow臋 ci臋偶ar wychowywania dziuecka. i to nie ja chcia艂am si臋 rozstawa膰. tylko on mnie zdradzi艂 i porzuci艂. a teraz cierpi na tym jego dziecko. a jego nowa 偶ona i tak zawsze b臋dzie zdzir膮, kt贸ra odebra艂a mi m臋偶a, a mojemu synkowi ojca. a wr贸ci艂am do miejscowo艣ci, z kt贸rej jeste艣my obydwoje, bo wcze艣niej si臋 z niej razem wyprowadzili艣my. tylko on tam zosta艂 ze swoj膮 kochanic膮, nie chcia艂 wraca膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a-a艣ka
Czy kt贸ra艣 z was samotnie wychowywa艂a dziecko b臋d膮c zupe艂nie sama? Kiedy dziecko musisz wlec ze sob膮 nawet do lekarza, bo nie masz go z kim zostawi膰? Kiedy musisz zorganizowa膰 dziecku czas, nawet gdy jeste艣 chora? Wydaje mi si臋, 偶e nie, bo inaczej ka偶da z was zrozumia艂aby, dlaczego autorka chciala by膰 bli偶ej swojej rodziny. Inese, jestes niekonsekwentna. Albo zale偶y ci na kontaktach dziecka z ojcem albo nie. Dlaczego ich zabrania艂a艣? Rozumiem twoja gorycz z powodu zdrady m臋偶a, ale sama piszesz, 偶e syn ojca uwielabia, a ty mu tego uwielbianego ojca odebra艂a艣. Poza tym 300 kilometr贸w to du偶o i trudno wymagac od kogokolwiek, aby co tydzie艅 tyle je藕dzi艂. trudno, musisz si臋 pogodzi膰 z tym , 偶e te kontakty ulegna rozlu藕nieniu, bo nie da si臋 by膰 rodzicem na taka odleg艂o艣膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 inese
rozumiem, 偶e nie przyje偶dza co tydzie艅, ale w roku s膮 52 weekendy, s膮 艣wi臋ta, d艂ugie weekendy, ma urlop. a on wytyczy艂 12 weekend贸w i nic wi臋cej. nie chcia艂am, 偶eby dziecko mia艂o namieszane w g艂owie widz膮c ojca z obc膮 kobiet膮. dla mnie to by艂o straszne. kocha艂am go, a tak mnie oszuka艂. jak mia艂am pogodzi膰 si臋 z tym, 偶e b臋d膮 sobie szcz臋艣liwie sp臋dza膰 czas w tr贸jk臋, jak ja wy艂am z rozpaczy i upokorzenia? jak nie wiedzia艂am, co z 偶yciem zrobi膰? wy by艣cie si臋 zgodzi艂y?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szcz臋艣liwa z rozwodnikiem
Autorko. Pr贸buj臋 zrozumie膰 tw贸j tok my艣lenia, ale jako艣 nie mog臋. 300km w jedn膮 stron臋 (przy samochodzie spalaj膮cym 7l na 100km i cenie 3,85) to jest 81z艂. w dwie strony robi si臋 162z艂. mno偶膮c przez 4 weekendy (tak jak by艣 sobie tego 偶yczy艂a) w miesi膮cu wychodzi nam 艂adna sumka prawie 650z艂 Ja mam propozycj臋 (nie licz膮c czasu,kt贸ry tatu艣 przeznaczy na dojazdy - bo czas jest bezcenny) ODLICZAJ T臉 KWOT臉 OD ALIMENT脫W. Kobiety po rozwodzie znikaj膮c z dzieckiem gdzie艣 daleko 偶膮daj膮 czasam zbyt du偶o. 艢rednia aliment贸w (wyci膮gni臋ta z tego forum) to 600z艂 doliczy膰 650z艂 za benzyn臋 to 1250z艂- koszta, kt贸re ponosi tatu艣. Ja wiem, 偶e szcz臋艣cie dziecka wynagradza wszystko i nie powinno si臋 w takich chwilach my艣le膰 o pieni膮dzach - no ale niestety takie s膮 polskie realia, 偶e trzeba o nich my艣le膰...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 inese
on ma s艂u偶bowy samaoch贸d, nic go to nie kosztuje.

Udost臋pnij ten post