Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Moliena

Pomóżcie

Polecane posty

Gość Moliena

hey czy ktos zna inny sposob aby zbadac czy sie nei ma cukrzycy ciazowej ,ja mam problem z tym piciem ,chodzi o to ze ja wypic to ja to wpije ale po godzinie zwracam to i badanie idzie na marne ,pomozcie

mozesz tez poprosic lekarza aby przepisal mniejsza dawke glukozy i wtedy chyba ponowny pobór krwi jest po krutszym czasie niz po godzinie

Gość Moliena
tzn wiesz ja mialam posiedziec 2 godziny po wypicu glukozy no ale po godzinie zwymiotowalam co mnie sama zdziwiło bo sama glukoza nie jest taka straszna w smaku

Gość oj temat ciężki ale
kurcze co lekarz to inny zwyczaj u mnie po godzinie pobiera sie krew a o innym sposobie nie slyszałam.

Gość qwertyui
bo to jest tak -przy 50g glukozy badanie krwi jest po 1godz. a przy 75g glukozy po 1godz. oraz po 2godz. To pierwsze badanie nie jest miarodajne gdyż często wychodzą nieprawidłowe wyniki -jest ono raczej traktowane jako przesiewowe. Natomiast przy 75g glukozy wynik jest już ostateczny -nie ma mowy o pomyłce jak to bywa z 50g.

Gość Moliena
no a ja mialam ten przy 75mg

ja ram mialam siedziec pół godziny przy 50, a pozniej przy drugim badaniu w 3 trymestrze godzine, o dwóch to szczerze mówiac pierwsze slysze, popros zebys mogla czekac tylko godzine, chociaz wszystko zalezy od wagi ciala. W kazdym badz razie slyszalam ze smak cytryny zabija mdlosci, wiec moze jak poczujesz ze juz cos nie tak to sobie liznij taka cytrynke

Gość Moliena
tzn ze nikt nie słyszał o innym sposobie?