Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sexyangel

jak dbacie o swój wygląd?

Polecane posty

jak często chodzicie do kosmetyczki/fryzjera? czy codziennie robicie staranny makijaż, bierzecie prysznic, nakładacie balsam itd.? Jakie rzeczy robicie codziennie a jakie raz na jakiś czas?

Gość różana pomadka
do kosmetyczki wogóle nie chodze bo nie mam narazie takiej potrzeby, codziennie biore prysznic, myje włosy, balsamuje sie kremem na celuliti i ujędrnienie, jak wychodze z domu robie oczywiście makijaż (ok 40 min) zawsze przez pójściem spac zmywam go, smaruje sie kremem nawilżającym, w tydodniu kilka razy robie robie paznokcie (piłuje, maluje) to chyba wszystko acha i codziennie staram sie cwiczyc

2 razy dziennie biore prysznic maluje sie codziennie balsamuje codziennie, badz co drugi dzien (zalezy jak sie zachce;) ) fryzure ukladam codziennie (nigdy nie przeczesuje po prostu wlosow i wychodze) fryzjer... nie za czesto bo zapuszczam (raz na 3 miesiace powiedzmy) kosmetyczka 1-2 razy w miesiacu

Gość różana pomadka
no i do fryzjera też co 3-4 miesiące bo zapuszczam

Gość fruftu nie sa tak daleko bo
Rano i wieczorem prysznic, mycie zębów, balsamowanie Układanie włosów rano Pelling raz w tygodniu, do ciała i na twarz Makijaż codziennie (delikatny) Staranne zmywanie makijażu po przyjściu do domu Krem nawilżający na twarz rano i wieczorem Fryzjer raz na 2 miesiące Kosmetyczka raz w miesiącu Depilacja raz w tygodniu O paznokcie bardzo dbam, używam odżywek i balsamów 2 razy dziennie Kilka razy dziennie kremuje ręce Serum antycellulitowe na uda raz dziennie Krem do biustu wieczorem po kąpieli codziennie Oprócz tego dobrze się odżywiam i dużo ćwiczę. Trochę tego jest ale warto :)

podcinam końcówki rzadziej, mniej więcej raz na 3 miesiące ale chodzę na saunę do fryzjera

a na jakie zabiegi chodzicie najczęściej do kosmetyczki? na jeden konkretny przez dłuższy czas na za każdym razem na inny?

Gość to i ja się wypowiem
Ja codziennie po wzięciu prysznica smaruję ciało oliwką dla dzieci. Raz w tygodniu nakładam na włosy maskę, którą zostawiam na całą noc. Co drugi dzień zmywam lakier z paznokci i maluję na nowo. Dwa razy w tygodniu nakładam na twarz maseczkę. Do fryzjera chodzę raz na 3 miesiące żeby podciąć końcówki. Jeśli chodzi o farbowanie to co 3 miesiące farbuję włosy sama w domu. I pewnie większość z Was nie uzna tego za dbanie o siebie, ale 2 razy w miesiącu idę do solarium na 10min. Aha...od pewnego czasu wybielam zęby.

Aha i makijaż :) Codziennie nakładam puder w kompakcie, maluję rzęsy i nakładam błyszczyk. To mi w zupełności wystarcza i makijaż zajmuje mi ok.5min :)

Gość jakkakakakkakakaa
tzn jak wybielasz?

Ja różnie, na masaże twarzy+ maska, na parafinę na dłonie i stopy, manicure, henna

a jeśli nie wychodzicie z domu to też robicie makijaż np mniej delikatny niż zazwyczaj czy w ogóle? Ja staram się nie robić aby cera odpoczęła ale czasem trzeba pilnie gdzieś wyjść, nie ma czasu na makijaż i wtedy nie czuje się najlepiej..tak samo mam z perfumami..jak nie prysnę się choć trochę to też już gorzej się czuje...jak jest z tym u was?

Gość dziewczyna 25
rano: myję włosy co drugi dzień (do niedawna myłam codziennie, ale staram sie je od tego odzwyczaić), suszę i układam włosy (nie zawsze), myję twarz zimną wodą, nakładam serum, potem krem, potem robię makijaż (zawsze, bez względu na to czy wychodzę czy nie). Wieczorem biorę prysznic, robie demakijaż, nakładam serum (inne niż rano). Raz w tygodniu zwykle robię peeling całego ciała, peeling twarzy, maseczkę, maluję paznokcie u rąk (zwykle na mleczny kolor lub bezbarwny), co ok 2 tygodnie robię pedicure. Balsam na ciało nakładam rzadko, zwykle tylko w tej dzień, gdy robię peeling, za to codziennie wieczorem sparuję stopy i ręce kremem. Depilacja średnio 2xtydzień. Fryzjer co kilka miesięcy, do kosmetyczni nie chodzę.

Wybielam zęby "Białą Perłą"

Gość dziewczyna 25
aha jeszcze... włosy farbuję co ok 3 miesiące sama w domu

do dziewczyna25: jakie serum nakładasz rano a jakie wieczorem? możesz podać nazwę?

Gość dziewczyna 25
rano serum flavo C, wieczorem serum Lemon lub serum z Granatem. Wszystkie są z Biochemii urody. Te z rana ma lekką konsystencję, te z wieczora mają konsystencję olejku.

Gość jakkakakakkakakaa
a masz wyleczone zeby teraz wszystkie? biala perla ci dziala? ja mam takie zolte slady, w srodku zeba tak pod swiatlo jak patzrec :(

Niestety nie mam wyleczonych wszystkich zębów :( A "Biała Perła" ładnie je wybiela mimo to.

Gość dziewczyno 25 mam pytanie
o te sera Widzę, że tam są zestawy do zrobienia kosmetyków Sama robisz w domu, czy kupuje się gotowe? Użźywam teraz Flavo-C, ale tu widze są dużo tańsze :0 Czy są skuteczne?

Gość dziewczyna 25
tak, to są zestawy do zrobienia ich samemu w domu, ale jest to banalnie proste. Stosuję je już ok roku i jestem bardzo zadowolona z działania :) Jedyny minus flaco-c jest taki,ze jest ważne przez trzy miesiace (a stosując raz codziennie nie wykorzysuję jego w całości), ale wtedy robię tak,z ę jak się kończy data ważności to z 2 razy zastosuję je w całe ciało (tylko trzeba założyć gorszą piżamę, bo z pewnością zabarwi się trochę na żółto od witaminy C). Serum Lemon i Granat stosuję na noc i tutaj wadą moze być ich tłustawa konsystencja (dlatego raczej nie nadają się na dzień), jednak mnie zupełnie ona nie zapycha.

Gość dziewczyno 25 - dzięki
spróbuję, bo trzeba jakoś oszukać bezlitosny upływ czasu:)

Gość ja to owyglad niespecjalnie
dbam ;) Zakladam czyste i nie podarte ubrania - moze to ;) O higiene dbam. Biore prysznic codziennie, zeby myje 2 razy dziennie, glowe 2 razy w tygodniu. U kosmetyczki bylam raz w zyciu. Ale wg mnie wziela kupe kasy za nic - juz nie chodze. U pedikiurzystki bylam pare razy - ale leczniczo w sumie - paznokiec u nogi mi wrastal :O U fryzjera bylam dwa razy w zyciu - jak z dlugich sie scinalam na krociutko. Teraz utrzymuje stala dlugosc wlosow (takie poldlugie do ramion), scinam sie sama. Nie maluje sie, nie uzywam perfum, tylko deo (ale czasem tez nie, bo swedzi :P ) Aa, no i gole nogi i pachy :P

Gość gryczka
Nie chodzę do kosmetyczki, manikiurzystki, na solarium - nigdy. Fryzjer - raz na 6-8 tygodni się staram. Mam krótkie włosy, żeby porządnie wyglądały, trzeba regularnie obcinać. Paznokcie u rąk i nóg regularnie opiłowuję na krótko, czasem maluję. Codziennie biorę prysznic, rano i wieczorem. Prawie codziennie myję włosy (chyba, że np. jestem zaziębiona i nie wychodzę z domu, wtedy sobie odpuszczam). Oczywiście 2 razy dziennie myję zęby, twarz, wklepuję krem (rano na dzień, wieczorem na noc), krem pod oczy na wieczór. Co wieczór smaruję dłonie kremem, czasem w ciągu dnia. Balsamu do ciała używam rzadko, bo mi się nie chce. Codziennie antyperspirant, woda toaletowa, balsam do ust kilka razy dziennie. Makijaż tylko jak z domu wychodzę, delikatny: podkład, puder, tusz do rzęs, błyszczyk. Wieczorem obowiązkowo go zmywam, choćbym na twarz padała. I już chyba.

Ja chodze do fryzjera co 3 miesiące na podcięcie końcówek, myje się 2 razy dziennie, zęby 3 razy dziennie, mam aparat ortodontyczny, jak wychodze z domu robię makijaż ok 20min, wlosy myje co 5-6 dni bo mam suche i nie wymagaja częstego mycia, a po 6 dniach i tak nie są przetłuszczone, opilowyje paznokcie co kilka dni 2 razy dziennie nakladam odzywke na paznokcie, reguluje brwi co 3-4 dni, depilacja raz na tydzień, pachy co 2-3 dni :) No i to tyle chyba:P

Gość gryczka
No tak, zapomniałam o regulacji brwi - wtedy jak coś odrasta:-p Poza tym depilacja lub golenie nóg - też jak odrasta, pod pachami co 3-4 dni.