Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sexyangel

jak dbacie o swój wygląd?

Polecane posty

Gość lolaaaaaaa
kapiel codziennie wieczorem lub rano, wlosy srednio 5 razy w tygodniu, [prostuje,krece, upinam albo robie zelem takie "fale" xd] depilacja zalezy od okolicznosci i miejsc ;P intymna 2 razy w tygodniu, nogi 3 razy, pachy codziennie gora co 2 dni, krem na twarz minimum dwa razy dzeinnie, makijaz codzienny [do szkoly] to tylko podklad lekki, i cos na usta koniecznie [uzaleznienie xd], na wyjscia zawsze jakis mocniejszy, glownie w weekendy to nastepuje, fryzjer rzadko bo zapuszczam, grzywke sama podcinam bo mnie szpeca u fryzjera zawse ;D [przykre wspomnienia] kosmetyczka odpada, solarium aktualnie raczej tez nie korzystam [czekam na slonko za oknem], po depilacji kremy czy oliwki, peegilng czasami to bardzo roznie lub jakas maseczka [tylko twarz, czasami wlosy], czyba tyle. generalnie chyba tyle. stroj dobieram dosc starannie, bizuteria jakas i to chyba tyl.e

Gość ddadad
codziennie rano prysznic, wieczorem, jak sie nie ubrudziłam i nie spociłam - tylko tyłek i twarz, jak czuje sie brudna - prysznic też wieczorem. Myję zeby minimum 3 razy dziennie. Nie maluję się w ogóle, do kosmetyczki tez nie chodzę. Chodze do fryzjera raz na 3-4 miesiace, na co dzień nie układam włosów, tylko czeszę. Czasem się natre jakaśoliwka albo balsamem, ale rzadko o tym pamietam. Podobnie jak z dłońmi

Gość wrrkam
kapiel codziennie, co drugi dzien masaz gabeczką (na cellulit) ud i posladkow, po kazdej kapieli wcieram w cale cialo oliwke. Wlosy mysje 6 razy w tygodniu, za kazdym razem odzywka, a dwa razy w tygodniu maska z apteki na wlosy (wkoncu przestaly wypadac i staly sie bardziej geste) codziennie rano myje twarz mydlem ziolowym z apteki splukuje woda mineralna i wycieram papierowymi recznikami (mam problmy skorne). Maseczka na twarz robie dwa razy w tygodniu, na zmiane nawilzajacą i oczyszczajacą. Obecnie codziennie wieczorem ( [przez miesiac) robie mikrodermabrazje domową. raz w tygodniu robie peelieng dloni i maluje paznokcie, codziennie na noc wcieram w skorki oliwke, zeby sie nie zadzieraly. do fryzjera chodze raz na 4 miesiace, a kosmetyczka odpada zupelnie (nie ufam im) wole kupic lepsze kosmetyki i sama sie pielegnowac. przynajmniej dwa razy dziennie kremik na twarz i krem pod oczy. Makijaz codzienny--> tusz do rzes i blyszczyk i korektor, czasami lekki podklad. zawsze przed snem dokladny demiakijaz oczu to by bylo na tyle

ja codziennie biorę prysznic..zawsze rano przemywam twarz tonikiem..potem nakładam krem na twarz i nawilżający pod oczy..na wieczór stosuje inny krem na twarz i też inny pod oczy..makijażu gdy nie muszę staram się nie robić..maseczki na twarz nakładam, ale nieregularnie bo zapominam:). Balsam nawilżający lub samoopalający codziennie wieczorem, czasem też rano..do fryzjera raz na kilka miesięcy albo podciąć końcówki, czasem wizyta u kosmetyczki (regulacja brwi, henna, manicure). Pilling stosuje raz w tyg na twarz i ciało.Jak makijaż to głównie podkład, puder, tusz, błyszczyk, trochę różu, czasem użyje kredki do oczu lub cienia. Oczywiście też perfumy (to moja lekka obsesja:).

Gość różana pomadka
wrrkam jakiej odżywki używasz z apteki??? :)

Gość różana pomadka
ale zbieg okoliczności :)

Gość wrrkam
maska z apteki na wlosy --> wax jest to maseczka do wlosow slabych, cienkich i wypadajacych. ja stosuje juz 3 tygodnie i moj facet nawet zauwazyl ze mam wiecej wlosow:D i o dziwo juz mi nie wypadaja garsciami jak kiedys. a odzywke --> elseve loreal taka zolta z cementem czy cos;)

Gość wrrkam
dostepna w aprece i sa wax do wlosow blond i ciemnych, male pudelko 200g kosztuje ok 16 zl ale sie nie oplaca, bardziej oplacalne jest kupic duze pudlo 480g(chyba) za 24 zl i na dwa razy dluzej wystarczy. jest to tez maska dla wlosow zniszczonych zabiegami chemicznymi tj trwala, farbowanie itd pozdrawiam

Gość różana pomadka
dzięki :) pozdrawiam

Gość wrrkam
tylko...maske ta trzeba stosowac regularnie i wg zalecenia na pudelku, czyli na 30 min nakladamy i owijamy recznikiem, najlepiej podczas kapieli, poniewaz ta maska lubi cieplo, wtedy sie uaktywnie i lepiej jest wcchlaniana