Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasienkaaa333

tycie i ciąża

Polecane posty

Gość kasienkaaa333

cześć, chciałabym się poradzić, co jeść, jak cwiczyć. Jestem w ciąży - 20 tydzień. Utyłam już 6 kg i to głównie na tyłku i udach, Czuję się jak tłusty prosiak. Spodnie które były lużne teraz opięte. Raczej nie jem dużo, trochę też cwiczę. Ciężko mi jest zaakceptować zmiany ciała, nienawidzę tych napompowanych piersi, belkowatych nóg. Czemu tłuszczu mi aż tyle przybyło. Powinien rosnąć brzuch, a nie ja cała wszerz. Może ktoś pocieszy.

Cześć Ja mam tak samo. Tyję kilogram na tydzień i trochę mnie to przeraża. Też idzie mi w tyłek ale każdy mówi, że się tak ładnie zaokrągliłam a mnie to doprowadza do szału. A ile teraz ważysz?

Gość tylkome
ja juz mam 19 kg na plusie ,choc staram sie jak moge tyle nie tyc a to dopiero 28 tydz i co pochlastać się?:-O

Gość do autorki nie martw sie
ja tez jestem w 20 tc i mam 5 kg na plusie...mimo, ze chodze 2 razy w tygodniu na basen i nie jem jakos strasznie duzo, to jednak...ale co zrobic. Najwazniejsze, zeby nasze dzieci byly zdrowe, a o siebie zadbamy pozniej :) Pamietaj tylko zeby smarowac cialo i utrzymywac jego nawilzenie najlepiej zwykla oliwka dla dzieci, wtedy sa mniejsze szasne na rozstepy i takie tam.

jako, że jestem już \"po\" radzę ci zadbać o wagę już w ciąży. Wiem, że zdrowie naszych dzieci jest najważniejsze, ale dobre samopoczucie matki tez ma ogromne znaczenie. Jedz niskokaloryczne potrawy, owoce, warzywa, pij dużo wody - zamiast ciastek musli i szklanka wody. Nie wolno się odchudzać ale z można jeść z głową. Życze wytrwałości, mnie jej zabrakło i teraz wyglądam jak słoń.

Gość waga w ciazy
czesc dziewczyny, ja na szczescie mam juz za soba ten blogoslawiony stan. W ciazy przytylam - bagatelka 27 kilo!!!!. Teraz corcia ma 16 tyg i zostaly mi z 3 kilogramy. Co do ograniczaznia jedzenia to nie zawsze dzilal, ja nie mialam zbytniego apetytu i do 32 tyg bylo oki a potem nagle zaczelam puchnac i wygladalam jak upior.Jak chodzi o rozstepy to polecam krem mustella, sprawdzilam na sobie. Oliwka to mit - przez pierwsze 3 miesiace z oszczednosci jej uzywalam i wlasnie tylko na dole brzucha mam rozstepy, potem mustella i mimo ze brzuch mialam oooogromny - nic ani jednego

Do waga w ciazy - powaznie? Moje kolezanki wszyscy uzywaly oliwki i zadna nie ma ani jedngo rozstepa, a do najmlodszych mam sie nie zaliczamy (jestesmy wszystkie kolko 30stki, a niektore po) :) Poza tym ostatnio byl nawet takie program w TV, gdzie testowali preparaty dla kobiet w ciazy, ktore najlepiej dzialaja i zwykla oliwka zdobyla najwiecej punktow. Ale powiedz jeszcze co to jest "mustella"?

Gość oxy
ja też jakoś w samą oliwkę nie wierzę. Używam Clarins i mimo, że piersi mocno mi urosły trzymają sie dzielnie bez rozstępów. Co do jedzenie - 21 tydz., jakieś 4 kg na plusie. Ale większość poszło w brzuszek. Zobaczymy co bedzie dalej. Apetyt mam raczej słaby, na słodkości ochoty brak. Jem bardziej z rozsądku niż a potrzeby. Ale widomo - nie samo jedzenie sprawia,że "puchmiemy"

a ja polecam kosmetyki pharmeceris, firmy dr. irena eris. Oliwką nacierałam się pod prysznicem, dobrze nawilża skórę ale nie chroni przed rozstępami. Rozstępów mam trochę ale to przez to, że pod koniec ciąży musiałam zrezygnować z masaży brzucha, bo groził mi poród przedwczesny. A może znacie jakiś dobry krem nawilżający do twarzy lub maseczkę?

oxy Jak oceniasz Clarinsa? Ja tez go uzywam, jestem w 18 tygodniu ciazy i mam ladna skore. W moim wypadku sprawdza sie wszystko co nawilza. nawet w biurze mam krem na stole do smarowania brzucha. Regularnie cwicze i jak dotad przytylam 3,5 kg.

Dziewczyny napiszcie ktory krem Clarinsa uzywacie?

Dziewczyny, znalazlam taka strone z opiniami kremow dla ciezarowek i mam karmiacych: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/kategoria.php?kat=234 Mustela jest oceniona kiepska, a Clarinsa tam brak...Rossman wypadl najlepiej.

ja mam tak samo tyje w masakryczny tempie a to dopiero 14 tydzien:(:(:( nie obzeram sie nie jem slodyczy fastfoodow itp i najbardziej w nogach i tylku:( nie wiem moze mam efekt jo-jo bo wczesniej bylam na ciaglych dietach wogole malo jadlam

Gość oxy
Stretch Mark Control - i jestem zachwycona.

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi. Ale narobilyscie mi teraz ochoty na ten krem, chyba tez go polece kupic! :)

Gość oxy
skóra jest taka....jakby bardziej plastyczna. używam go też do piersi. Jest bardzo wydajny i łatwo się wchłania. To prawda, że kosztuje wcale nie mało - ale przynajmniej widzę efekty.

Gość waga w ciazy
i niestety nie chce Was marwic, ale opowiesci o tym ,ze zaraz po porodzie ubywa z 10 kilo ja moglam wlozyc miedzy bajki. W 2-giej dobie po ubylo mi ,,az'' 4 kilo a sam Dzidzius wazyl 3.500, no ale ponoc po cesarce niektore bardziej zatrzymuja wode. Mustella to krem na rozstepy do brzuch, posladkow, piersi i ud. A co do firmy rosmann to wlasnie tej oliwki uzywalam i mam sliczne rozstepy na dole brzucha

hej, jestem w 18 tyg ciąży, od miesiąca przytyłam 1 kg, wcześniej nie miałam apetytu dlatego spadło mi 5 kg. byłam w instytucie żywności i żywienia i tam dostałam rozpiskę co i ile jeść 1500 kal a w drugiej połowie ciąży mam jeść 2000 kal, nie ćwiczę bo jest to wysiłek na który nie mogę sobie pozwolić

Gość
Ja jestem w 38 tc...( w srode zaczynam 39 tc) i jak dotad przytyłam 13 kg. Od 2 tyg waga stoi mi juz w miejscu. Poszło w brzuszek i troszke w uda i piersi. Lekarz mówi,ze przyrost wagi mały...mam nadz,ze po porodzie szybko spadnie;) Tez słyszalam,ze kg łatwiej i zybciej traci sie po sn niz po cc Ja uzywam oliwki rosmanowskiej na rozstepy na zmiane z Mama Perfecta... i nie mam ani jedego jak narazie rozstepu.

Kasienkaaa - a i jeszcze mi sie przypomnialo, ze fajnie dziala basen. Albo samodzielne plywanie albo uczeszczanie na takie zajecia na basenie dla ciezarnych. Cwiczenia w wodzie dzialaja bardzo relaksujaco, fajnie wplywaja na bolce plecy, miesnie i ogolnie ja osobiscie bardzo polecam

Gość ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
ja przytyłam w ciąży 16 kg, w 3 miesiace po porodzie spadło mi 20 więc nie przejmuj się:)

Gość Iwela
jestem w 20 tyg.i mam juz 7 kilo wiecej,w ostatnim miesiacu przytylam 3,5 kilograma...Masakra.Mam tez apetyt jak maly slonik.Modle sie tylko,zeby nie przekroczyc 20 kilo w calej ciazy.Z pierwszym synem przytylam 28 kilo...chudlam ok.15 miesiecy...

JA przytyłam 30kg, po miesiącu nie było nic widać, został tylko brzuch. jedyne co mogę poradzić to samrujcie brzuchy bo takich rozstępów jak ja mam świat nie widział, i nie żądną oliwka tylko czymś lepszym, np flissanem