Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewela1777

Czy kobiety starsze sa bardziej poddtane na rostepy w czasie ciazy????

Polecane posty

Gość ewela1777

Gość a skad wiesz ze jest
odwrotnie??

Gość wiek w tym przypadku
nie ma nic do rzeczy.

Gość ewela1777
a mi sie wydawalo ze to mlodsze sa mniej narazone na rozstepy poniewaz maja jedrniejsza skore:(

Gość ewela1777
A znacie jakies sposoby aby zapobiec powstawaniu rozstepow na piersiach i brzuchu??

Gość nic bardziej mylnego
ja nabawiłam sie rozstępów w wieku kilkunastu lat gdy zaczęłam rosnąć a "rozciągliwośc" skóry za tym nie nadażała.:o

Gość .l.ll..l.l.l...
młodsza skura jest jędrniejsza i szybciej się regeneruje więc wiadomo że młodsze mają lepiej, ale to tez nie jest reguła wiadomo

Gość Anialisa
Brak rozstępów to sprawa genów. Można się smarować wszystkimi możliwymi kremami, a to i tak nie uchroni, jeśli masz podatną na pękanie skórę. Ja przy pierwszej ciąży miałam 23 lata, przytyłam w ciąży 21 kg i nigdzie nie popękałam. W drugiej ciąży byłam 1,5 roku temu w wieku 33 lat, przytyłam 24 kg i nie mam ani jednego rozstępu, ani obwisłej pomarszczonej skóry. Podejrzewam, że mam dobrą skórę po mojej mamie, która po dwóch ciążach (niczym się nie smarowała, to były lata 70-te) ma minimalne trzy rozstępy na boku brzucha, prawie ich nie widać.

Gość dokładnie to niestety
kwestia genów.:o

Ja gadałam z kilkoma lekarzami ponieważ,przeczytałam gdzieś taki wątek i oni to potwierdzili.Też jestem w szoku bo jestem młoda i po ciąży mam pełno rozstępów na brzuchu A u mnie w rodzinie nikt nie ma .Mało przytyłam ,smarowałam się i chodziłam do kosmetyczki na zabiegi by ich uniknąć.Do tego ćwiczyłam,no ale je mam .Ja także myślałam ,że te młode mają lepiej bo skóra jędrniejsza itd ,ale z tego co mi wiadomo to najmniej na rozstępy narażone są kobiety po 30 roku ,życia .Jak znajdę ten artykuł to wkleję linka ,bo nie potrafię sobie teraz przypomnieć dla czego tak jest

Tutaj pisze ,że mamy bardzo młode są bardziej narażone na rozstępy ponieważ ich skóra bardziej ulega pękaniu