Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poloiaaaaaaaaaaaaaaana

oddajecie 1 w PICIE

Polecane posty

czy mi odciagna to z nadplaty? wysokiej baaa 50zl, czy to biora z czegos innego??? bedzie potem moje nazwisko na koncie fundacji, bo nie wiem czy bym chciala, wysmieja sie z 10zl :(

mi na Fundacje Asdt wyszlo 3.70 zł... z czego podatku mialam zaplaconego duzoo.... a ze pit zlozylam po terminie to kobieta z Us zadzwonila do mnie i poinformowala ze 1 % nie przekaze bo Pit byl po terminie...

Gość Ups...........................
Tak, bo i tak te pieniądze by poszły do budżetu, na pierdoły a tak to można komuś pomóc.

Gość bhjk
ja oddaje, na schronisko dla zwierząt

Gość ważny krytyk literacki
donacja jest anonimowa, fundacja otrzyma tylko informacje na przelewie z jakiego urzędu skarbowego przelano pieniądze

aha, ale z mojej "NADPLATY" nie wezma? i anonimowa tak?

Gość ____i____
a jakim cudem z nadplaty? z tego wezma, z czego powinni. jeden procent od wlasciwej podstawy

To jest 1% od potrąconego w danym roku podatku...a nie od należnego Ci zwrotu z podatku...I bez obaw nie wyśmieją-\"ziarnko do ziarnka, a zbierze się miarka\". Gdyby każdy tak myślał,że to zbyt mała kwota,żeby ja przekazać-nic by się nie uzbierało.Pomyśl... Ja mieszkam w 70-cio tysięcznym miescie...nie dużym...Nawet gdyby połowa mieszkańców dała tylko po symbolicznej złotówce=35tys! Podziel się! Nic na tym nie tracisz! Pozdrawiam:-)))

Gość cchwalisz się czy żalisz
z 50 zl 1% to 50gr;)

kurde to cos zle policzylam, to wyjdzie 56groszy- bo mam 56zl, nie bede sie osmieszac

Gość Ups...........................
ladaco, takim postępowaniem właśnie państwo płaci Twoimi pieniędzmi na co tylko chcą a gdybyś sama podała cel to ty zdecydowałabyś na co pójdą te pieniądze które i tak oddajesz. :-(

Sęk w tym ,że to nie jest 1% z tych 50zł, ktore Urząd Skarbowy jej zwróci z tytułu nadpłaty! Tylko 1% od kwoty zapłaconego w tym roku podatku...Inaczej mówiąc Budżet Państwa oddaje 1% z zapłaconych przez obywateli podatków...Kazdy obywatel ma możliwość wskazać na jaki cel pieniązki z jego podatku mają zostać przekazane !

no, ale jak okreslic ta kwote, moge ci podac moje dane zpita bo nie wiem co wpisac

poloiaaaaaaaaaaaaaaana JESZCZE RAZ! Ile miałaś zapłaconego podatku ,a ile mają Ci zwrócić? To napewno dwie różne kwoty...musisz to rozgraniczyć...

Masz PIT 37? Jaką kwotę wpisałaś w rozdz.G poz.120 A jaka w poz.123...?

chodzi Ci o przychod? nie kumam tych nazw zbytnio

Gość do kiedyyyy
mozna składac pity? do konca marca czy kwietnia???

1575 p.s. czy mozna dodawac liczby z 2 pitow 11, mialam jeszcze zaspile z up wpisalam do dzialu INNE

sorki, ze Cie tak wykorzystuje :P ale czy musze jeszcze skladac co roku NIP 3 skoro chce na to samo konto? czy z punktu 23 kwota-to ta ktora dostane? :)

Rozliczasz się w sumie z całego dochodu osiągniętego w roku 2008, czyli sumujesz dochody z wszystkich pitów... Jeżeli w rubryce 120 wpisałaś kwotę 1575 to ten 1% właśnie z tej kwoty bedzie potrącony, czyli PAŃstwo odda w TWOIM imieniu na wskazany przez ciebie cel kwotę 15zł i 70gr-bo zaokrągla się do pełnych dziesiątek groszy w dół:-))) A kwote która ci wyszła w poz. 123 otrzymasz w całości bez jakichkolwiek potrąceń.

dzieki, sama robie pita, bo mam dosc prostego, choc i tak mam chwile zawahania. Musze jeszcze bratu zrobic, nie wiem czy mi wyjdzie, bo on mial umowe zlecenia, nie mam kasy by komus placic, a poza tym nie chce, najwyzej bedzie korekta

ale czy musze jeszcze skladac co roku NIP 3 skoro chce na to samo konto? Rozumiem,że chodzi o wpłacenie na konto zwrotu z podatku.... Tak. Złóż NIP3. Tu jest link do darmowego programu do obliczenia podatku za 2008 rok. Ściagnij i upewnij sie,że dobrze wszystko wypełniłaś:-) Powodzenia! W razie czego...jeszcze tu jestem:-) http://www.pit.pl/program-roczne/index.php

dzieki, mila jestes :) i to bardzo :) bardzo malo jest ludzi, ktorzy chca bezinteresowanie pomoc :)

oddam na caritas :) 15, 70

stronka nie dziala

Przykro mi... faktycznie cos się dzieje z ta stronką...Możliwe że dzisiaj jest przeciążony serwer...