Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PewnaStudenteczka

Antydepresanty

Polecane posty

Gość Intrez555
działaja!!!!!!!!

Bo mi sie jakos nie chce wierzyc ze jak polkne ta tabletke to nagle sie wszystko odmieni, znajde motywacje. A podobno oslabiaja dzialanie tabletek anty wiec nie wiem czy warto.

Gość wpierdalałam piguły szczęścia
i powiem wam tyle - one sa po to abys miała siłe zwlec się z wyra i zawlec dupe na terapię. Piguły cie nie wyleczą z depresyjnego myślenia, tego można dokonać tylko na terapii, antydepresanty jedynie "odsuwają" od ciebie problem. Nie ma nic gorszego niz potraktowanie antydepresantóew jak LEKU pokroju np. ANTYBIOTYKU

nie ma farmakoterapii w przypadku depresji CHYBA ŻE chcesz je jeść przez resztę żywota :P jak nie przepracujewsz tematu na terapii to odstawisz prochy i depresja wróci :O

I od dawna to bierzesz? Przepraszam ze tyle pytam, ale boje sie pakowac kojelna chemie w moj organizm i tak juz bardzo obciazony :/ Ale cos zrobic musze.

Na depresję najlepsza jest aktywność fizyczna (mam artyQł z tzw fachowego pisma). Przede wszystkim poleca się bieg terapeutyczny (m.in usuwa niepokój i nerwowość, stany lękowe, przewlekłe zmęczenie i ospałość, zaburzenia snu...).Nawet zwyczajne poranne ćwiczenia dużo dają. Chodzi o zmotywowanie się do działania. Powinnaś zapytać psychologa o tę, poza farmakologiczną, formę walki z depresją. Miałam do czynienia z osobami w depresji i mówię z doświadczenia.

Na razie nie mam sily wyjsc do sklepu po chleb ani isc na uczelnie a co dopiero biegac :( Moze jak mi wroci energia po tych tabletkach to sprobuje...

odgrzebywanie kiepskiej przeszłosci czasami jest niezbedne, żeby się z nia uporać. Antydepresanty to tylko znieczulacz.

Tak. Brałam velafax, przez pół roku.Czułam sie jak skowroneczek, więc po pół roku odstawiłam... i przestałam być skowroneczkiem, więc zapisałam się na roczną terapię i rozdrapywanie ran (fuj, paskudztwo :O) Trwalo to rok, i sądzę że tym razem uporałam się z większością moich demonów.