Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy da się włoskiego nauczyć

czy da się języka włoskiego nauczyć samemu ?

Polecane posty

Gość winny
Można samemu, ale wtedy nie ma się pewności czy wymowa i akcentowanie się dobrze nauczyło. Ja w sumie jestem za tym żeby podstaw się nauczyć od jakiegoś nauczyciela czy chodząc na kurs. Później można samemu rozwijać te językowe umiejętności.

Gość styl girly
według mnie na początek jednak dobrze iść na korepetycje czy kurs językowy. To znacznie ułatwia pierwsze kroki w nauce języka. Z tego co wiem to w Axonie dość dobrze prowadzącą takie zajęcia dla początkujących. Stawiają na komunikację i stosują różne pomoce multimedialne co uatrakcyjnia takie zajęcia. Później faktycznie można wyjechać na jakiś czas do Włoch i tam praktykować swoje umiejętności.

Gość viverelife
dać się da, ale to zależy też od naszego charakteru i na pewno wymaga dużej samodyscypliny. Sama nie potrafię się zmusić do nauki. I mam bardzo podobne zdanie, że najlepiej to się zapisać na kurs. Ja byłam na wakacyjnym kursie językowym z Glossą, świetna sprawa, można zobaczyć kawałek świata, poznać wielu ciekawych ludzi, a przede wszystkim w dość krótkim czasie można się dużo nauczyć

Gość gość
szczególnie na początku jest ważne, żeby się zapisać na kurs, głównie ze względu na to, żeby nie uczyć się błędami. Znacznie łatwiej jest się uczyć na kursie. Znam tę szkołę, byłam z nimi dwa razy na kursach wakacyjnych, każdy wyjazd bardzo dobrze wspominam.

Gość gość
to prawda można się nauczyć z błędami i wtedy jest kłopot. Też jestem tego zdania, że lepiej się zapisać na kurs. A te zagraniczne z Glossą są naprawdę super. Fajne jest to, że jest międzynarodowe towarzystwo.

Gość gość
Kazdego języka można się nauczyć i ja jestem tego przykładem, angielski opanowalam w dwa lata majac na gliwie dom , dzieci i szkołę. Teraz ucze się włoskiego, ale nie dlatego ze muszę rylko ze chcę , jak juz wcześniej wspominano jest to język melodyjny ale żeby się go nauczyć trzeba przedewszyatkim chcieć i lubieć ten jezyk. Trzymam kciuki ze wszystkie samouki :)

Gość gość
da się, potrzeba tylko cierpliwości :) ja ostatnio trafiłam na kursy Fiszkoteki https://fiszkoteka.pl/kursy-jezykowe/wloski, które są naprawdę fajne do nauki i powtarzania słownictwa, można je też najpierw wypróbować za darmo

Gość Rikczi

nie jest skomplikowana jednak wolę się czyć nie w domu a jednak w grupie. w domu próbowałam i nie udało się, brakowało mi mobilizacji. a tak tutaj w grupie na kursie jest lepiej. no i trafiłam na Pi School - więc szkoła także jest na prawdę nardzo fajna!