Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LiLady

Czy osoba która była bita przez rodziców może dobrze wychowywać dzieci?

Polecane posty

Gość LiLady

Jak sądzicie? Czy taka osoba będzie potrafiła wychowywać dzieci bez przemocy, bez nerwów?

a dlaczego by nie?? jak tylko zobaczy i bedzie wiedziec jakie bledy rodzice popelniali nie pozwoli na to zeby jego dziecko spotakalo to samo. :)

Gość demiratkaa
moim zdaniem nie koniecznie...... mam kolezanke ktora bili starzy i teraz jest taka matką ze szkoda słow... :O mozna w zyciu sie inaczej realizowac

Gość LiLady
osa, to nie takie proste. Z jednej strony wiesz, że chcesz wychować dziecko zupełnie inaczej, obiecujesz sobie, że nigdy go nie uderzysz, nie podniesiesz głosu... ale rodzice wszczepili taką dawkę agresji, nauczyli przemocy. Bardzo ciężko z tym walczyć...

Gość akjbdibduwoi
Moj ojciec byl bity. Mnie nie tknal nigdy :)

lilady wiem bo sama tak mam...ale postanowilam dawno temu zanim urodzilam ze nigdy w zyciu nie podniose reki na moje dziecko..nie pozwole go skrzywdzic tak jak kiedys mnie rodzice..walcze sama ze soba kiedy sie zdenerwje ale dzieki bogu daje sobie rade z tym. bede silna do samego konca:))) wam tez tego zycze z calego serca:)

Gość wredzioszek
moja mama dostawala ostre cięgi, nigdy nie podniosła na mnie ręki :)

Gość gdzi można
PEWNIE ZE MOZE

Gość LiLady
osa, pocieszyłaś mnie, dzięki :) Na razie nie planuję dzieci, ale moje trudne dzieciństwo zawsze dawało mi motywację do tego, żeby być kiedyś lepszym rodzicem. Wierzę, że nigdy nie dam się ponieść złym emocjom...