Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość depilujaca się

depiluje się maszynka,co na podrażnienia?

Polecane posty

Gość depilujaca się

robie to codziennie,meczy mnie to strasznie,i do tego jeszcze ta podrażniona skóra :( macie jakieś sposoby, a może jakieś sprawdzone kremy do depilacji? zeby całkowicie usuwały włoski

Gość fanka malibu.
chodzi Ci o miejsca intymne? tak z ciekawości..

Gość LiLady
hej, a jakiego rodzaju te podrażnienia? Ja mogę być w tej kwestii "ekspertem" bo mam tak cholernie wrażliwą skórę na łydkach, że mogę się depilować tylko i wyłącznie maszynką- po kremach, wosku czy nie daj Boże depilatorze moje nogi wyglądają jak po usmażeniu :P

Gość LiLady
no właśnie sprecyzuj co masz na myśli, bo jeśli okolice bikini to inna sprawa :P

Gość fanka malibu.
ja łydki od razu po goleniu maszynką smaruję balsamem nivea. z resztą po każdej depilacji. i szybko schodzą.

Gość depilujaca się
oczywiście chodzi o depilacje intymna ...

Gość no i po co się
męczysz z tą depilacją?dla faceta?

Gość fanka malibu.
tam też jak jest to maszynka to kremem, szybciej znikają te kropeczki. a, i luźna bielizna oczywiście nie sztuczna jakaś. i w miarę możliwości luźne spodnie, żeby nie podrażniać. ale chyba krem lepszy, kiedyś używałam soraya, był w porządku, ale niedokładnie, pewnie przez pośpiech.

Gość depilujaca się
musze depilować się co dziennie, po jakiś 4 godzinach te włoski spowrotem odrastaja i czuje już tzw"jeża" :( dodam że one jak sie depiluje nie schodzą całe, coś tam zostaje i mimo wszystko nie jestem zupelnie gładka

Gość depilujaca się
tak

Gość LiLady
no to proponuję najpierw nawilżyć 'tam' skórę, żeby nie depilować wysuszonej. Kremy takie jakie neutrogena, czy garniera do skory przesuszonej. Jak mi tam wyskakuje podrażnienie to przecieram wacikiem nasączonym tonikiem z alkoholem- wbrew pozorom wcale nie piecze tak bardzo, a później skóra jest o wiele gładsza :) No i oczywiście krem nawilżający także po depilacji

Gość dziewczyny nie wiem czy wiecie
ale nivea wypuscil dezodorant ulatwiający golenie, spryskujesz chwilkę czekasz i golisz...EFEKT :) - gladka skorka, bez rzadnych podraznien i jak odrasta to nie ma kropek i nie swędzi

Gość no i po co się
dziewczyno, ale jeśli masz z tą depilacją takie problemy...to czy nie lepiej dać sobie spokój?

Gość depilujaca się
przed depilacją smaruje balsamem Garniera do skóry wrażliwej i dopiero depiluje, później spowrotem nakładam balsam ale mimo wszystko te włoski jakoś co dzięń nie chcą się usuwać w całości, bo i tak czuje się tam troche szorstka, dlaczego?

Gość depilujaca się
jak dokładnie nazywa się ten dezodorant ? może wypróbuje :)

Gość depilujaca się
a stosujecie kremy do depilacj: Veet, tantita ? dobre one sa ? usuwaja wszystkie włoski ? kobietki pomóżcie

Gość martulinkaaa
czytam te odpowiedzi i ogarnia mnie żal!!!! jaki krem nivea?? jaka neutrogena??? na podrażnienia??? autorko zapewne chodzi o małe, czerwone krostki :( jest tylko jeden sposób - kup w aptece tribiotic (maść) i smaruj po każdym goleniu :) obiecuję, że podrażnień po goleniu nie będzie! poniżej masz link - zakup tam balsam do higieny intymnej, bo niveą albo neutrogeną to sobie możesz nogi posmarować!!! http://www.drbeta.pl/

nivea double effect - antyperspirant ---- dostalam kiedys probke za darmo , tak wzielam nawet nie czytalam, myslalm ze to kolejny dezodorant- ale jest troszę inny --- przyjemnie pachnie, nie tak jak inne dezodoranty nivea..siostra przeczytala na opakowniau ze ulatwia golenie i to faktycznie nie ściema :)

Gość depilujaca się
ta maść jest na recepte ? i jakie balsamy mi polecasz dokładnie ?

nikt tu nie pisze o kremie nivea....a mnei ogarnia zal ze sa tacy jak ty i nie umieją czytac ze zrozuniem..kazdy ma swoej wyprobowane sposoby i dzielimy się nimi....

Gość depilujaca się
ta maść jest na recepte ? i jakie balsamy mi polecasz dokładnie ?

Gość biała dama32
potwierdzam! trybiotic jiest zajebisty :) i nie jest na receptę!

Gość depilujaca się
czyli tribiotic mozna kupić w saszetkach właśnie wyczytałam, czy jest jeszcze w normalnej tubce ?

Gość martulinkaaa
20:12 [zgłoś do usunięcia] fanka malibu. ja łydki od razu po goleniu maszynką smaruję balsamem nivea. z resztą po każdej depilacji. i szybko schodzą. sama się naucz czytać ze zrozumieniem!! i nie zabieraj głosu jeśli czegoś nie doczytasz

Gość biała dama32
jest też werdja większa i bardziej opłacalna w tubce

Gość biała dama32
* wersja

1. masc Clotrimazol, cienutka warstwa zapobiega podraznieniom. 2. sprobuj lepszej maszynki, czasem napraWDE warto, ja nie widzialam roznicy przy goleniu jak zmienilam ze zwyklej jednorazowki na Wilkinsona Oriflame, ale podraznienia zniknely. pozdrawiam:)

jesli chodzi o kremy do depilacji - od dluzdzego czasu uzywam bielendy TYLKO z miodem akacjowym :) - smaruje wybrane partie czekam 10 min. bo krocej mi nie lapie, potem maszynką zgarniam to wszystko dla lepszego efektu i na koniec wsmarowuję w suche juz cialo maslo joanny :))))))...nie wyobrazam sobie golić się w inny sposób, bo skora potem nie jest w ogole podrazniona, aksamitna w dotyku :D i nei ma rzadnych paskudnych krostek...aaaaa i najwazniejsze - efekt gładzi :) utrzymuje się 2-3 dni :)))

dziecko ty bedziesz mnie pouyczac ??? kpiny sobie urzadzasz dziecinko.......

Gość depilujaca się
jutro kupię tą maść, a w domu teraz znalazłam właśnie jedną saszetkę,zaraz sobie posmaruje :) maszynke Wilkinsona polecacie ? ok , kupie