Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rtrt

Jechać pociągiem z dwumiesięcznym niemowlakiem?

Polecane posty

Gość rtrt

Zastanawiam się czy taką wyprawę, dodam że całonocną, 11-godzinną ryzykować, czy też dwu-/trzymiesięczne dziecko jest zbyt wrażliwe na warunki panujące w pociągu i taką długość podróży. Jak wam się zdaje?

Gość jeśśli
Jak karmisz piersi ą to spokojnie dasz radę.

Gość a jak nawet nie
to zależy jaki to pociąg, jak jakiś lepszy express to powinni mieć specjalny przedział dla matki z niemowlakiem, jest tam przewijak, gniazdko do podgrzewacza butelek i blisko do wc

Gość nimfobabka
Nie, bo dziecko zacznie drzec ryja i uprzykrzysz podroznym podroz:O

Gość koszulki -krotki długi rekaw
mysle ze spokojnie mozna

Gość koszulki -krotki długi rekaw
zalezy jak piorytetowy jest ten wyjazd-czy to cos waznego czy lepiej zostac w domu czy tez wybrac inny srodek lokomocji

:)) Myślę, że spokojnie możesz wybrać się z maluszkiem pociągiem. Nawet jeżeli będzie to zwykly pośpiech kierownik pociągu ma obowiązek przeznaczyćdla Ciebie jeden przedział ( jeżeli takowy nie był wcześniej wyznaczony). A co do \" darcia\", to myślę, że ogólnie jazda pociągiem raczej usypia, a tym bardziej w nocy;)

Gość jeśśli
zgadza się,teraz jest okres grypowy i jeśli to nie jest ważny wyjazd to lepiej odpuścić sobie.

Gość moim zadaniem takie dziecko
jest za male na taka podroz zwłaszcza pociagiem ; zreszta teraz jest sezon gypowy - ja bym nie ryzykowala .

Gość rtrt
Bardzo Wam dziękuję, dziewczyny! Mam nadzieję że nie uznacie ze nadużyłam Waszej życzliwości, gdy powiem że chodzi o daleką przyszłość, bo owe dziecko... jest jeszcze we mnie. Ale rzecz w tym że już o tej porze roku jest w zwyczaju planować wypad na kolejny sezon w góry, i to mąż zasugerował mi że wcale przyszły sezon nie musi nas ominąć, że możemy pojechać z maleństwem. Bardzo bym tego chciała bo to okazja do spotkania z rodziną i aktywnego spędzania czasu z maluszkiem. No i dlatego zastanawiałam się jak to byłoby jechać. Oczywiście, w praktyce dostosuję decyzję co najmniej do tego czy maluch zdrowy i czy nie płaczliwy a póki co - dzięki niektórym z waszych opinii - mogę się cieszyć wyobrażeniem że taki wyjazd jest możliwy.

Owszem w zwykłym przedziale klasy 1 i 2 są miejsca dla matek z dziećmi.Ale one są po 4(1 klasa) i po 6(2 klasa) osobowe.Więc nikt Ciebie nie ulokuje żebyś mogła być sama z dzieckiem!!!!!! I na takie coś bym w życiu się nie zgodziła :) Chociażby dlatego że non stop ktoś moze się kręcić .I Ty będziesz przeszkadzała (jak maluch będzie dokazywał) lub ktoś inny Wam. Ale możesz sobie wykupić kuszetkę (są 4-6 osobowe) a jeszcze lepiej wagon sypialniany (minimum dla 2osób) - i masz w nim wszystko.