Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lily*

Czy chińskie zupki tuczą?

Polecane posty

Gość sdfsdfdsasdasdasd
tak.

Gość phi tam wielkie halo
zupka chinska to około 400 bezwartosciowych kalorii

lily nie żartuj że mało

Z każdym dniem nie strasz mnie :P:P:D:D Mało mają kalorii : policzyłam że ok 200.... No ale z drugiej strony to niezdrowe napewno i to chyba źle tak się obżerać na noc :P:D

mi zawsze wychodzi grubo ponad 300 kcal z jakiej firmy kupujesz?

czy duzo kalorii to nie wiem, ale wiem ze chinskie zupki to sam syf. nie jedzcie tego chłamu . z tego szajsu sie biora wszystkie najgorsze choroby. zobacz na skład. niby teraz wszedzie duzo tych \" E\", ale tam jest chyba tylko to ...:o

Wifona :P:P hmmm liczba produktów użytych do produkcji imponująca :P

Gość chyba raczej tak....
mój brat kiedys zajadał się nimi nałogowo i tył z godz na godzine hehe

Gość ciekawa lllllll
ja nie daję tego tłuszczu i wierzę że ten suchy makaron nie tuczy jedna znajoma babka odchudzała się jedząc tylko zupkę chińską i coś tam na dzień i schudła i 3ma się tak od lat

na początku studiów, mieszkając w akademiku, wpieprzałam to stosunkowo często :P przyznam, że wbrew obiegowym opiniom - nie przytyłam od nich, ale to nie zmienia faktu, że szczególnie zdrowe to na pewno nie jest. w każdym razie i tak po pewnym czasie cholernie mi się przejadły, zresztą potem miałam już trochę więcej kasy i lepsze warunki mieszkaniowo-kuchenne, więc rzuciłam w cholerę tę tanią imitację jedzenia :)

jedna znajoma babka odchudzała się jedząc tylko zupkę chińską i coś tam na dzień i schudła o fuck :O jakbym codziennie zastąpiła wszystkie prawdziwe ciepłe posiłki zupkami chińskimi, to najpóźniej po tygodniu rzygałabym tym chyba jak kot...

Gość
są bardzo niezdrowe, jak zresztą wszystkie zupy w proszku, zawierają mnóstwo soli i konserwanty a nie dostarczają naturalnych składników odżywczych :) kiedyś zatrułam się gulaszową i strasznie wymiotowałam - do dzisiaj pamiętam ten smak chemii w ustach, ohyda!

zamiast zupek chińskich polecam ZUPĘ chińską, a robi się ją tak: 3-4 piersi z kurczaka pokroić na małe kawałki, wymieszać je w misce z jednym jajkiem, łyżką mąki ziemniaczanej i łyżką curry oraz posiekanymi kilkoma ząbkami czosnku. to ma stać sobie tak co najmniej z godzinkę. ugotować wywar (rosół) z pięciu skrzydełek z kurczaka i normalnych warzyw jak na rosół - marchewki, pietruszka, seler, cebula, posolić, można dodać kostkę bulionową, jak ktoś lubi, normalnie tak jak robicie rosół. po ugotowaniu wyjąć skrzydełka i warzywa i zjeść. marchew, pietruszkę, niewielkiego pora - pokroić w słupki, a następnie podsmażyć na łyżce oliwy, na szybkim ogniu na patelni, tak z 10 minut. do wywaru wrzucić te piersi z tym wszystkim oraz te warzywa z patelni i wszystko pogotować, doprawić. wziąć kilka liści kapusty pekińskiej, pokroić je w kwadraciki i na samym końcu dorzucić do zupy, ale już po wyłączeniu gazu, tak żeby właśnie były takie surowe. voila - trochę roboty z tym, ale warto, pyszne :)