Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość na kolana

kobiety maja rozumu tyle co kura

Polecane posty

Gość na kolana

nic nie potraficie wynaleźć, jesteście pasożytami, w nauce nie istniejecie tylko korzystacie z tego co faceci wymyślą goopy wozicie samochodami, mieszkacie w klimatyzowanych domach, kąpiecie się pod prysznicem z ciepłą woda - to wszystko i miliony innych rzeczy zawdzięczacie faceto...komputer przed którym teraz siedzisz też wynaleźli faceci :) powinnyście nas czcić jak Bogów

Gość figura figurą
fakt - pani nauczycielka od polskiego niebardzo się postarała w Twoim przypadku

Bez przesady, kobietom tez sporo zawdzieczamy i one same sobie tez, wynalazki kobiece słuza bardziej im samym;] Ale w Twojej mysli cos jest, kobiety maja równie pojemny mózg jak my ale ni epotrafia wykorzystywac wiedzy, przykład? Otórz 50 stron na zajecia do nauczenia, same dziewuchy w grupie, oczywiscie wyryły na pamiec, pada proste pytanie na poziomie gimnazjum to kazda łeb w dół i nie wie, szuka przerazona w kserówkach a ja sie brechtam

Gość lkjh
a ty taki durny i lecisz na te kury-kokokoko:D to dopiero dewiajcja:O nie wspomne o checi b.zykania kurki:D

Gość Zawsze znajdzie sie taki co...
musi sie dowartosciowac. A ja ciekawa jestem na czym ty bazujesz swoja teorie? W koncu dyskusja z kims takim jak ty bedzie bardzo latwa.

'Men prefer beautiful bimbos over ugly, clever women' In the survey, more than half of male respondents said that brains did not come into it as long as the girl is good-looking as it's important to impress their friends. And, eight out of ten men claimed they'd be intimidated by a clever girl. I jak to o was swiadczy drodzy panowie? Czyzbyscie bali sie konkurencji?

Gość na kolana
a ponieważ robię dokładnie to samo, co opisałem, zaczynam mocno się zastanawiać nad istnieniem trzeciej płci :O

Gość hahahahahha
Ty masz niewiele więcej przy tej składni

Gość a tam diabła
no co ty, przecież kura wysoko głowę nosi i rozumek ma, lepiej porównaj kobiety do ameby, co mózgu nie ma i pełza a to już niżej niż na kolanach...czyli bardziej milusie dla facetów porównanie....zacznij tez od wyobrazania w taki sposób własnej matki jako że to też kobieta przecież?...pełzająca kobieta bez mózgu? (jak myślicie ...co może urodzić bezmózgowa pełzająca ameba?...urodzi supermena super inteligentnego?...)

Gość powiem ci cos zakompleksiencu
zeby mezczyzni kiedykolwiek cos wynalezli- to najpierw byli rodzeni przez kobiety i tu kobiet duuuza zasluga

Gość Ona spełniała marzenia
beautiful bimbos :classic_cool: to określenie pada w serialu "Married with childern" kiedy Bud dusi Kelly (pierwszy odcinek serialu)

nawet jeśli można odkryć różnice w mózgach kobiecychi meskich, nie znaczy to, że są one wrodzone. Zbyt łatwo orędownicy danych przez naturę ról płciowych zapominają, jak bardzo życie wpływa na postać i funkcję mózgu. Wiec panowie jesli wasze panny nie sa zbyt madre to zawdzdzieczacie to: im rodzicom a przede wszystkim sobie.

Pytanie jakie ja bym zadala panom a w szczegolnosci autorowi - skoro wiemy ze mozg ulega ewolucji, rozwojowi podczas naszego zycia to czy chcemy wmawiać dziewczynkom, że niestety nie są w stanie opanować mentalnej rotacji i dlatego nie mogą zostać fizykami? Czy też wolimy je zachęcać? I tu dochodzimy do sedna sprawy - panowie wola aby kobiety uwazano za glupie bo takimi im latwiej ''rzadzic'', imponowac, usidlac.

Chociaż większe na początku, mózgi mężczyzn szybciej kurczą się wraz z wiekiem. Według niektórych badań mózgi mężczyzn, przeważnie większe niż mózgi kobiet, szybciej tracą tkankę nerwową. Od okresu dojrzałości do wieku lat czterdziestu mężczyźni tracą tkankę nerwową w niemal trzykrotnie większym tempie niż kobiety (Blum, 2000).

Gość wielbiciel 75B
Oj topik napisał jakiś pajac i tyle . Faktycznie kobiety pewnych rzeczy nie robią tak jak chłopy czy to coś złego ? Dla mnie to dobre jest :)

Gość kakakakakakka
A ja jestem ciekawa co sam autor wynalazł że tak się chwali? A może sam jest pasożytem i korzysta z tego co wymyślili inni faceci a sobie przypisuje zasługi? haha:)

Gość kakakakakakka
no i rozumiem, że autor autem nie jeździ, nie mieszka w domu klimatyzowanym i nie kąpię się pod prysznicem z ciepłą wodą, bo przecież sam tego nie wymyślił, więc prawa do tego nie ma , prawda? :)

Gość oki doki
a czy wiesz durnoto "na kolana" ,że w mozgu kobiet dwie półkóle mogą być aktywne jednocześnie? Natomiast u mężczyzn jeśli jedna pracuje to druga jest w spoczynku. UDOWODNIONE NAUKOWO! Nie wiesz durnoto. Przy okazji to też odkryli mężczyzni :-P

Gość wielbiciel 75B
Faktycznie wiele wynalazków jest autorstwem facetów , ale to z racji bycia "łowcą" kobieta ma silny instynkt macierzyński ( teraz jest już różnie ). Dzięki takiemu układowi kobiety rodziły kolejnych "zdobywców" a zdobywcy mieli czas na podboje ;)

Gość oki doki
A poza tym zanim kobiety się WYEMANCYPOWAŁY nic im nie było wolno ,musiały siedzić w domu,nie wolno im było głosować itp.Ich rola była inna.Z góry narzucona przez męzczyzn i czasy w których żyły. Kto wie co by wymyśliły,jakby miały równe prawa co mężczyzni.

Gość Obywatelka RP
a odpowiem autorowi: bla bla bla bla Moja inteligencja i poczucie wartości nie pozwala mi na wchodzenie w dialog na tak prymitywny temat. Pozdrawiam serdecznie:)

Gość do Obywatelka RP
Jednak wiesz że coś w tym jest :)

Gość Obywatelka RP
dobra przyznaje ze macie duzo racji:(

Gość bvvc
kobiety nadaja sie do obciagania , a nie do myslenia