Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

myaja

obrączki ślubne - szersze mogą ODPARZYĆ skóre? jakie NAJLEPSZE - technicznie!?

Polecane posty

hej... mam takie pytanie ... do Pań/ Panów noszacych juz obraczki slubne:) czy to prawda, że szersze obrączki powiedzmy 5 / 6 mm szerokosci moga tzw. odparzyc skróre na palcu? ... bo zastanwiamy sie wlasnie nad takimi... ale juz slyszalam od kilku ludzi ze szerokosc 4 mm juz jest wystarczajaca.. ehhhh.. juz sama nie wiem? ..:( i czym kierowac sie przy zakupie? ... - szerokosc - grubosc - ile wazy 1g (?!) - ilu karatowe (coc teraz wiekszosc to 14sto) i jakie sa najlepsze patrza pod tym kontem? ...

Gość czarna koala
obecnie chyba każde złoto jubilerskie ma 14karatów. innego raczej nie znajdziesz. 14karatów jest najtrwalsze. czym się kierowac?... gustem :) i wygodą. włóż na palec, zobacz jak się nosi, czy bez problemu mozesz cos wziąć do ręki, zacisnąć palce, ścisnąć dłoń w pięść, podać komuś rękę... czy przy normalnej gestykulacji nie zrobisz kuku sobie albo obrączce... jak wyglada na palcu... nie ma standardów. kazdy bierze obrączki jakie mu się podobają :)

no tak:) zgdza sie.. ALE czy np. nie jest ważne ile waży 1g załota? ... i co z ta szerokoscia?

Gość A dlaczego niby
ma być to ważne ?????

przy zakupie obraczek warto zwrocic uwage na to, czy maja zeszlifowane brzegi pod odpowiednim katem

Gość qwertyytrewq
1g zlota zapewne wazy 1g :D:D:D

a dlaczego t szlifowanie takie wazne? ... nie no pytam bo nie wiem:) a oze akurat ktos cos podpowie fajnego:):):)

no raczja oczywscie z tym ile wazy 1g:D ... matko ale wtopa:D ... tzn. kiedys wl cos tam uslyszalam zeby na takie rzeczy patrzyc... i pytam moze ktos cos tam słyszal:):))

Gość groszeczek
ja mam obraczke raczej bardzo szeroka nic nie odparza hehee..wogole pierwszy raz o czyms takim slysze chyba ze kupisz miedziane badz metalowe? obraczke mam z zoltego zlota i wytloczone wzorki z bialego zlota z malutkimi diamecikami dla ozdoby ,jeden tylko minus bardzo rzucaja sie w oczy prawdziwa gradka dla zlodzieja no i czeba troszeczke uwazac aby nie zsunela sie z palca bo troszeczke waza no a zgubic taka kase to prawie palnac sobie w leb..

groszeczek-> .. wlasnie slyszalam ze jest taka mozliwsoc!:/ iale o ile T mowisz zze szersze obraczki nie odparza skory to ciesze sie okrutnie!:):):)

Gość koliberek202
ja noszę 5 dni obrączkę z żółtego złota, 4 g waży i odparzyła mi palec, właśnie dzisiaj to zauważyłam. Nie mam pojęcia czy stało się to z powodu szerokości czy też może dlatego, że jest ona idealnie dopasowana do palca i zdejmuję ją z delikatnym oporem...

http://wkruk.pl/sklep/bizuteria/show/inputCheck3=true_inputCheck13=true_inputCheck30=true_id=10269_pgszukaj=1_pgkomplet=1_sort= my mamy takie 5 mm i nic nie odparza...teraz musialam sciagnac bo palce napuchniete z powodu ciazy ale nosilam ja długo by sie przekonac i nie odparza nie wiem kto ci glupot naopowiadał..to kwestia dopasowania raczej...maz nosi caly czas i nic mu sie nie dzieje

my mamy szerokie obraczki ,ja 6 mm (musiały byc szerokie ,bo dookoła sa kamienie), mąż 5mm, całkiem płaskie.To bzdura ,ze odparzaja palce, własnie dzięki temu,ze są szerokie nie wcinają sie w palce,nawet w upałay. polecam.

aha, waga obraczek bedzie tez zalezec od rozmiaru, ja np nosze r10,bo mam delikatne palce,a inna kobieta moze miec 15. ale powinny byc dosyc ciezkie, nasze mają grubosc mają ponad1 mm.

My ja wybieraliśmy obrączki to w sklepie doradzili Nam profil w środku półokrągły, że jest to wygoda przede wszystkim dla młodego, który z reguły nie nosi nic na palcu... Dlatego wzieliśmy właśnie z takim profilem cena była większa o 300 zł ale podobno będzie się lepiej nosiło... Zobaczymy.

Gość córka szklarza
Nam też takie doradzali, tzw. soczewkowane. W końcu wzięliśmy zwykłe płaskie, bo soczewkowane byłyby trochę grubsze i to mi się nie podobało. Ale wygodne faktycznie były.

Gość byle nie z brylantem
bo potem nie chcą powiekszac ja za powiększenie o 0,5 rozmiaru zapłaciłam 100 zł masakra

ja mam z 30 brylantami dookoła i nie narzekam :) przynajmniej bede miała motyacje trzymac wage,heheheheh a na serio-trzeba zamówic dobry rozmiar , przy szerokich obraczkach rozmiar jest bardziej "elastyczny" latem w sam raz, zima ciut przyluxnie, ale nie spadają (waskie by spadły)

Ehh, no ja niestety mogę potwierdzić. W moim przypadku to nie jest co prawda \"odparzanie\", tylko zła reakcja skóry na wodę, która się tam dostaje (mycie rąk itp. a nawet pot). Alergolog mi powiedziała, że taka niestety moja uroda i że ona ma tak samo. Ewidentnie jest to związane z grubością (mamy 5mm) bo pierścionki mogłam nosić w kółko i nic się nie działo :o a jubiler pewny, i złoto też pewne.

Gość hghj
my mamy zwykłe klasyczne tyle ze 7mm grubosci i nic sie ni odparza nie przeszkadza do tego na tym palcu nosze pierscionek zareczynowy i jest naprawde ok!

Gość Maxx77
Ja noszę obrączkę szeroką 8mm (soczewkową od środka) i nie mam żadnych odparzeń w lecie. Polecam szerokie obrączki, są bardzo efektowne! (moja jest klasyczna - sfazowana po bokach). Warto kupić soczewkowe od środka, są trochę cięższe ale i solidniejsze.

Gość chodzi lisek i chędoży
http://obraczki-slubne.pl/foto.php?id_foto_towaru=625&nr=2&w=0 takie właśnie wybraliśmy:) soczewkowane ze względu na narzeczonego jak przymierzał zwykłe od razu powiedział, że dla niego to dziwne uczucie chodzić z czymś na palcu, a soczewkowane już mu odpowiadały i dobrze leżały

Gość pani dobra rada
kup po prostu węższe :)

Gość MarkoPalio
Skórę mogą odparzać te które są puste w środku, czyli szeroka obrączka bez wypełnienia. jeżeli obrączka "jest wypełniona" od środka nie powinna odparzać. Ponadto nie ma czegos takiego jak lepsze lub gorsze, wszystko zależy od tego jakie wam się podobają i pasują, bowiem obecnie z obrączek można zrobić totalne dzieła sztuki, mieszanie gatunków złota, mieszanie złota z platyną, nacięcia, osadzenie kamieni, nie tylko brylantów. Ja jedynie jaką mam zasadę, to im mniej "złota" w złocie w tym przypadku to lepiej, tzn jeżeli kupujesz obrączkę która jest cięta to wolniej cięcie się będzie ścierało przy obrączce o próbie 333 niż w przypadku dokładnie takiego samego modelu zrobionego z 585. A co można obecnie zrobić ze złota czy platyny możesz zobaczyć na www.ring4you.eu Uważam, że patrząc na wzornictwo jubiler jest naprawdę super fachowcem

Gość kardziel
Akurat my zamawialiśmy przez net, po prostu na http://www.inneobraczki.pl/ było duzo taniej. A co do rozmiaru - pasowała idealnie. Ludzie kupują większe, bo większość z czasem tyje. Nam się zdecydowanie udało wagę utrzymać.

Gość gość
JA MAM OBRĄCZKI 8 MM GRUBOSCI. i nigdy nie odparzała. Pierwsze słysze o takiej bzdurze żeby obrączka odparzała.