Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BETYiALA

Samotne Mamy część II

Polecane posty

No to dziewczyny na dobry początek trzymajcie jutro za mnie kciuki. Mama lwica idzie do sądu o ustalenie ojcostwa i alimenty. Godzina zero o 9.30 Buziaki dla Mamutów i Dzieciaczków Indigo7

Gość trzeba wiedziec komu sie daje
no to żeś ładnie przytańcowala jak ustalasz ojcostwo. A jak nie on ojcem co go podalaś, to co, a moze pól miasta.

Gość tttttttt
bo wszystko jest czarne albo białe na tym świecie:o są tatusiowie którzy temu zaprzeczają i mysla ,że płacić alimentów przez to nie będą.I po to taka sprawa.Nie obrazaj nikogo jak pojęcia nie masz o czym gadasz

Gość nkokokok
Indigo7 sie puszczała:D

Gość tttttttt
wiecie co,tych dziewczyn już raczej takie komentarze nie ruszaja,zbyt wiele usłyszały ich w realnym życiu.Wiekszosć od ojców swoich dzieci niestety.Ale to caała kafe.Jak można to trzeba kogos opluć.

wiesz co, nie wierzę, ze facet mający 100 % pewności, że jego dziecko chce badań na ustalanie ojcostwa. Owszem chcą tych badań ci faceci, gdzie ich partnerki uwielbiały zabawy z innymi facetami, no i nie ma co się im dziwić. Wielka mi przyjemność utrzymywać cudze dziecko.

Gość nkokokok
trzeba wiedziec komu sie daje - dokładnie :)

Gość tttttttt
no nie masz racji i obyś nigdy w swoim życiu boleśnie sie o tym nie przekonała.Jest wiele gnojków unikających odpowiedzialnosci jak tylko się da

to się z gnojkiem nie idzie do łózka tylko z dojrzałym odpowiedzialnym facetem. Tak nie mogłaś wytrzymać bez seksu, że szłaś z byle kim. Szkoda tylko dziecka,, ze ma takich rodziców.

Gość -z-oz
aaale.. czy ten topic miał tak wyglądać? ja bym się radziła bluzgaczom zastanowić naprawdę jest wiele przyczyn tego, że wychowuje się dziecko samotnie...

Szkoda mi klawiatury na odpowiedź. Miałam w zanadrzu soczysty komentarz, ale kurcze szkoda mi klawiatury... A tak na koniec. Pilnujcie swoich czterech liter, bo ja doskonale wiem komu pokazałam swoje :)

Gość Sandra 26
Dziewczyny nie przejmujcie się powyższą odpowiedzią. To czysta prowokacja. Ludzie potrafią być podli!!

No i oczywiscie, tepe pseudo swiete krowy musialy wyrzygac swe mysli bo inaczej nie moglyby oddychac z poczuciem spelnienia. Wyobraz sobie jedna z druga, ze ustalenie ojcostwa jest normalna procedura podczas ustalenia stalych alimentow gdy rodzice dziecka nie sa malzenstwem, nie wystepuje wiec jedynie w skrajnych przypadkach o ktorych sie wypowiadacie. Dobra rada- pilnujcie swych wlasnych kroczy i zanim odezwiecie morde, sugeruje choc w szczatkowej ilosci poczytac na tematy zwiazane z samotnym macierzynstwem i jego prawnymi aspektami.

'Tak nie mogłaś wytrzymać bez seksu, że szłaś z byle kim' a ty kurwa duchem swietym jestes?

ooo, nowe forum, elegancko :) dosiaczku - bedzie dobrze, wspolpracujcie, a gdy nadejdzie pora, odejdziesz razem z maluszkiem. tylko badz cierpliwa i nie dzialaj impulsywnie! *** odnosze wrazenie, ze za obrazliwymi wpisami kryja sie zakompelksieni dawcy, ktorzy do konca zycia beda nieszczesliwi przez to, co nam zrobili... do roboty frajerzy, zarabiac na alimenty! :) nam humoru nie zapsujecie, znajdzcie sobie rozmowcow na swoim poziomie (czyli... wlasnie, czyli jakim? ujemnym? :) ) *** 3majcie sie silne jak skala mamuski i twarde ciezarowki! chcialabym miec juz malenstwo przy sobie, a tu jeszcze 2 miesiace trzeba sie poturlac po swiecie:)

Beti2406 To Ty też miałaś sprawę? Przepraszam, ale nie śledziłam ostatnio tematu zbyt dokładnie. Trzymiesięczne potomstwo wymaga sporo uwagi :) Miałaś badania DNA? Nie przyznał się? Ja liczę na to, że chociaż teraz będzie miał jaja i przyzna się bez oporów. Mam adwokatkę, ale i tak będą nerwy. Chociaż im bliżej jutra tym mniej się boję, denerwuję. Jestem dobrym człowiekiem i nikomu krzywdy nie zrobiłam, mogę sobie śmiało w twarz w lustrze obejrzeć. Budzi się we mnie lwica, wezmę go spokojem, robię to dla Małej żeby wiedziała jak nazywał się jej tata. A swoją drogą jak rano patrzę na jej roześmianą buzię to góry mogę przestawiać:) W torebce na szczęście wylądowały już skarpeteczki Malutkiej :) Trzymcie kciuki.

Ja nawet gdybym podrzucił to chciałbym mieć 100% ową pewność, że to moje ;)

Gość srututututuru
dziewczyny podziwiam,że tak wspaniale dajecie sobie radę🌼 a pomaranczami nie przejmujcie się są to albo a)sflustrowane ,zdradzone ,nie mogące miec dzieci zazdrosne "baby" b)albo małolaty z kilkumniesięcznym stazem małżeńskim któym wydaje się ,że wszystko jest albo białe albo czarne... i różne takie ja miałam inny problem i inny topik ale czego się od pomaranczy na swoj temat nie dowiedziałam :classic_cool:

Gość Indygo zloz wniosek by sprawa
odbyla sie bez jego obecnosci jezeli usilnie nie bedzie sie zglaszal

Gość eeeeewwwwwaaaaa
Czesc Dziewczyny ja byłam ze swoim chłopakiem 2,5 roku zaszłam w ciaze powiadamiajac ojca dziecka o tym po 2 tyg odszedł ode mnie. Jestem juz 8 miesiacu ciazy. Miesiac temu zaczał sie nagle interesowac bo wie ze go czeka sprawa sadowa powiedział mi ze nie bedzie sie meczył ze mna i ze chce odwiedzac dziecko ktore jak stwierdził mam wychowywac sama

Gość ttttttttt
ja was przepraszam.Ja nie najeżdżałam na was.Wkurzyłam sie po prostu tymi wulgarnymi komentarzami.Nie jestem nawet samotną mamą,ale was notorycznie podczytuję i "znam":)życzę wam jak najlepiej,nie wiem ile wy musicie mieć odwagi i siły że dajecie radę.Mnie czasami z kochającym mężem jest trudno. pozdrawiam,więcej sie nie wtrącam

Gość eeeeewwwwwaaaaa
Jest bardzo ciezko ale facet to swinia i to jest swieta racja nigdy nie wiadomo kto kim naprawde jest moj akurat okazał sie najgorszym skur.... i go strasznie nie nawidze a zaraz mocno kocham :( po 2,5 bycia ze soba zostawil mnie w ciazy eh.... :(:(:(:(:(:(

hey dzieffczyny:* chcialam sie przywitac :) a przy okazji wyzalic sie troche.. macierzynskie mi sie skonczylo, chcialam z opieki dostawac rodzinne i wychowawcze,ale z racji takiej,ze zalozylam Panu \"tatusiowi\" sprawe to nic nie dostane dopoki nie bedzie wyroku:/ tak wiec jestem w tzw dupie i bez srodkow do zycia Tym bardziej ze 1 sprawe mam pod koniec maja.. a \'dawca\' pewnie tez nie bedzie sie stawial i w ogole utrudnial wszystko jak najbardziej.. czy ktoras wie moze z kad moglabym sie starac o jakies pieniazki?? pozdrawiam BUZIAKI MAMUSIE I DZIDZIUSIE! :***

Co ty opowiadasz ja juz dawno zlozylam sprawe o alimenty ale od jakichs trzech miesiecy jestem stale w stanie oczekiwania na rozprawe. Poki co dostaje smieszne rodzinne w kwocie niecale 50 zl plus ok 180 zl od urzedu miasta do czasu zasadzenia stalych alimentow. O wychowawczy sie juz dowiadywalam, bo macierzynski tez mi sie konczy. Z tego co mi powiedziano i ja sie orientuje, jedno z drugim nie ma nic wspolnego, przynajmniej w wojewodztwie dolnoslaskim:)

Gość kameliaaaaa
Witam wszystkie dzielne dziewczyny z tego topiku. Od jakiegoś czasu Was podczytuję i strasznie żałuję, że jak byłam w takiej sytuacji jak Wy to nie miałam netu i nie mogłam liczyć na tak wspaniałe wsparcie. Też byłam sama tzn. żyłam z dawcą 4 lata a kiedy się rozeszliśmy nasza córka miała 2lata i 4miesiące. W tej chwili ma już 11lat, ale od tamtego dnia kiedy się rozstaliśmy nie widziała swojego ojca. Zaczyna wchodzić w trudny wiek dojrzewania i co raz częściej pyta o ojca.Wcale mnie to nie dziwi i rozumiem, że chce znać swoją tożsamość, ale strasznie mi trudno opowiadać o nim tak żeby go nie oczerniać a jednocześnie nie wybielać. Trudne jest dla mnie do zrozumienia to że kiedy przegoniłam go ze swojego życia on zrezygnował całkowicie z dziecka, które rzekomo kochał najbardziej na świecie...Wiele lat borykałam się samotnie z wieloma problemami i długo trwało zanim zaufałam innemu mężczyźnie, ale w końcu się udało i od ponad 2 lat jestem w szczęśliwym związku. Mamy rocznego synka, a co mnie najbardziej cieszy mój K ma świetny kontakt z córką są dla siebie wszystkim. Cała nasza rodzina jest udana i wiem że walczyłabym o nią jak lew gdyby ktoś jej zagroził. Takiej szczęśliwej miłości i Wam życzę. Jeszcze będziecie szczęśliwe ja w to wierzę:)