Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla wlascicielka kociaka

minimalny wiek kota do adpocji? PILNE!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość przyszla wlascicielka kociaka

witam, sasiadce okocila sie kotka z 4 malymi, ona chce sie ich jak nakszybciej pozbyc, ja z mezem zdecydowalismy sie przygarnac jednego kociaka i zastanawiamy sie kiedy najszybciej mozna odlaczyc kociaka od matki? *chcielibysmy wziac malego jak najszybciej bo u sasiadki kotka z malymi naie ma najlepszego traktowanie

Minimum trzy miesiące musi mieć kociak, wcześniej może zdechnąć...

Niektórzy oddają kota po 6 - 8 tygodniach od narodzin, nie powinno się, ale jeśli trzeba.... Taki kot już jest w miarę samodzielny. Ja swojego znalazłam na ulicy jak miał niespełna 2 tygodnie i żył 10 lat. Pozdrawiam :-)

spokojnie :) kotka mozesz zabrac juz po ok 2 miesiacach i nic mu sie nie stanie wazne jest by sam jadł, nalezy przystawiac mu miseczke ok 6/7 tyg i sprawdzac czy sam je sama mialam małe kotki i do nowych włascicieli szły po ok 2 miesiacach

Dobrze byłoby, gdyby przez 12 tygodni był z matką - wtedy się socjalizuje, kotka uczy go pożytecznych rzeczy np. korzystania z kuwety. Gdy za szybko odłączy się małego od matki, w przyszłości może być agresywny.

odchowałam kotka jak jeszcze oczy miał zarośnięte( nie wiem dokładnie ile miał)...bo jego matkę samochód przejechał, nawet nie wiedzieliśmy ze się okociła ..jak go znalazłam tylko on jeszcze żył. Tyle, że więcej pracy jest przy takim maluszku

Gość ja-agaa...
ja wzięłam kotka jak miał niecałe 5 tygodni, bardzo malutki był ale zrobiłam to dla jego dobra, bo był tragicznie traktowany. nie dostał choroby sierocej, jest bardzo grzeczny- 2 razy zdarzyło mu się zrobić siusiu nie do kuwetki, i wesoły :) bardzo lubi się bawić :) na początku trzeba jednak wziąć urlop chociaż na parę dni...

Gość ja-agaa...
miał dokładnie 30 dni jak go wzięłam. hmmm mój kociak lubi mi polować na nogi, ale nie uważam aby to był agresywne:) weterynarz powiedział ze to śliczny i zdrowy kotek :)

Gość ja-agaa...
tak, 2 miesiące to dużo :)

Gość przyszla....
dzięki:)

Gość ja-agaa...
nie ma za co :D