Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adus8998

yasmin a dzidziuś potrzebuje rady p

Polecane posty

Gość Adus8998

biore od dlugiego czasu yasmin . od 2 miesiecy zastanawiamy sie z moim sloncem nad tym czy nie powiekrzyc rodziny. wczoraj wzielam 10 tabletke z opakowania i postanowilam ze bedzie to ostatnia... mam natomiast kilka pytan, bycmoze ktos coś wie lub mial podobna sytuacje . czy moge miec problem z zajsciem z ciaze? w jakim czasie plodność "wraca"? z góry dziekuje za odpowiedzi ;]

Gość a ja powiem
ja bym poradziła jednak wziąć tabletki do konca cyklu. Potem nastapi okres,po okresie juz nie bierzesz. Odczekaj 1 lub 2 cykle (prezerwatywy np) i wtedy postarajcie sie o dzidzie. Tak mi doradziła gin;)

Gość JOOOJJJ
rany dziecko chcesz a inteligencji zero... tabsy to nie cukierki i niemożna tak że ci się zachce to przestaniesz brać!!! rozregulujesz sobie cały organizm tak na amen że niebedziesz wiedziała kiedy okres a kiedy ci się spoźnia - owulacja ci oszaleje i w efekcie o dziecko może być trudno ... dziecko to poważna decyzja i do ciąży planowanej wypadało by się choć podstwowo przygotować!! i niemówie tu o badaniach krwi i cytologi ale przede wszystkim zakończyć tabletki zgodnie z cyklem - czyli zjeść całe opakowanie i potem już niełykać - z poczęciem zaleca się odczekać 3 miesiące żeby tabsy "wypłukały" się z organizmu a nazbierały witamiby które to tabletki znów wywaliłu - koniecznie jeść kwas foliowy bo przy tabletkach jest go bardzo mało w organiźmie I DOPIERO WTEDY MYŚLEĆ O DZIECKU bo potem jak się rodzi chore albo porania to się ludzie dziwują czemu.....

Gość kotka222
dokoncz tabletki do konca i dopiero staraj sie o dziecko, jak je rzucisz tak w polowie cyklu to ci sie wszystko rozreguluje

Gość Adus8998
bo teoretycznie juz w pierwszym miesiacu wraca zazwyczaj plodność czyniekoniecznie?

Gość zal.pl hehe
idz do ginekologa

Lepiej byłoby gdybyś zakończyła branie wszystkich pigułek z listka...ale cóż, jeżeli już nie wzięłaś to płodność może wrócić w każdej chwili. Brałam Yasmin długo i zaszłam w 2 tygodnie po odstawieniu, dziś mam uroczego 5 miesięcznego syneczka:-)

Gość nie przy jedzeniuu
:o :o powiekrzyc :o :o

Gość qsASA
ja bralam yasmin przez poltora roku, po zakonczeniu opakowania(wzielam do konca) w ciaze zaszlam juz w nastepnym miesiacu

Gość qsASA
oczywiscie juz odstawilam calkiem tabletki kiedy wzielam ta ostatnia tabletke :) zeby bylo jasniej

Gość adus8998
dziekuje wszystkim za odpowiedz :) milla77 gratuluje :)