Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość basiasia

czy mozna moczyc dziecku uszy podczas kapieli?

Polecane posty

Gość basiasia

wiem ze to moze glupie pytanie, ale ostatnio bylam w odwiedzinach u cioci i tam kapalam 9 cio miesiecznego synka. i ona i jej corka byly bardzo zdziwione i troche oburzone, ze synek ma uszka pod woda. i juz sama zglupilalam, nie mozna tak robic????

oczywiscie ze mozna:D przeciez juz niemowleta kilkumiesieczne mozna zanurzac pod wode, plywaja jak rybki; na niektorych basenach sa seanse dla mam z niemowletami

Gość basiasia
dzieki lionne:) tez tak uwazam, ale jak tak na mnie najechaly, to myslalam, ze naprawde cos zle robie.

wczoraj nawet widzialam program o plywajacych niemowletach:D rewelacja jak te dzieci swietnie sobie radzily w wodzie, nurkowaly, przebieraly nozkami:D instruktorka tlumaczyla ze niemowleta maja wrodzony odruch bezdechu kiedy sie je zanurza w wodzie, pod warunkiem ze sie je zanurza w pozycji pionowej; az sie napalilam na basen i chyba sie wybierzemy w ten weekend:D tak ze uszy pod woda to zaden problem...

Gość frufru
dziecko nie koń, nie utonie jak mu się uszy zamoczą...

Gość moja tez zawsze ma zanurzone
uszy jak jej myje głowke - ma 9 mc i nie usiedzi w miejscu . nic jej nigdy nie było - tylko trzeba pamietac zeby po takiej kapieli dobrze wytrzec uszy .