Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ange27

pracujący w biurze,prosze o radę

Polecane posty

Czy praca z fakturami jest trudna??????? Bo mam propozycję pracy ale nigdy nie miałam do czynienia z fakturami, czy to trudne????

Gość Droga Ange
Ale co konkretnie na myśli masz pisząc: praca z fakturami. Co niby miałabyś robić, co należałoby do Twoich obowiązków ?? Przekładanie faktur z miejsca na miejsce, nie wiem ... kopiowanie ich, archiwizowanie ? Praca z fakturami to zbyt ogólnikowe stwierdzenie.

Kolezanka powiedziała mi tylko że może mi załatwić pracę i jest to praca fakturzysty, nie mówiła mi co będę robić. naprawdę nie wiem.

prawdopodobnie ta praca będzie miała związek z wystawianiem, kontrolą, archiwizowaniem, przyjmowaniem i płatnościami faktur

nie, to nie jest trudne, wymaga jedynie pewnej uwagi i skrupulatnosci jak wiekszosc prac w papierkach, jak jestes roztrzepana osoba to mozesz miec problemy.

Gość pracująca w biurze
to nic trudnego, tylko trzeba uważać aby sie nie pomylic. Ja osobiście polecam, jak pracujesz jeszcze na systemie księgowym np. Rax lub Symfonia to pikuś

Ja jestem raczej pedagogiem kończę własnie studia a z księgowością nigdy nie miałam doczynienia

Gość djlajdhgdbana
ja pracowałam jako fakturzystka kiedy byłam na stażu, to banał, ja studia kończyłam polityczne, wiec nie jakąś rachunkowość czy księgowosć i problemów żadnych nie miałam :) nie bój sie :)

Tak to banal, nie masz sie cos bac. Moja kolezanka jeszcze niepelnoletnia byla, chodzila do LO i w Castoramie byla fakturzystka.

to nie bedzie ksiegowosc a wprowadzanie danych: pokaza ci system, komendy, sposoby wklepywania danych i archiwizowania dokumentow. Bez obaw, wielkiej wiedzy do tego nie trzeba, na wiekszosc czynnosci powinna byc procedura albo instrukcja. Nikt ci nie kaze samodzielnie interpretowac kosztow, ustawy o VAT czy robic sprawozdan.Wystarczy ze jestes w miare kumata i komputer cie nie gryzie:D Platnosci na pewno nie bedizesz robic, to zwykle robi zaufana osoba, np glowna ksiegowa.

Gość made in japan
Ja pracuję jako fakturzystka, a jak przyjmowałam się do pracy to zielonego pojecia o tym nie miałam. Teraz jestem samodzielnym referentem ds biurowych i administracyjnych - fakturzystką. Nie księguję, nie rozliczam, sprawozdań i płatności też nie robię, tym zajmuje się główna księgowa. Jako fakturzystka wystawiam, kontroluję, przyjmuję i archiwizuję faktury (ktoś tu już o tym pisał). Pracuję na systemie stworzonym dla mojej firmy, i powiem ci, że te systemy są bardzo proste. Ktoś cię przeszkoli i będziesz miała fakturowanie w jednym palcu. Naprawdę nie trzeba znać się na księgowości, żeby to robić. Czyli warto spróbować, praca naprawdę łatwa i jak w dobrej firmie to stwarza możliwości. Polecam.