Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kto odczyta wynik

WYNIK RTG PŁUC !!!

Polecane posty

Gość Kto odczyta wynik

Dzisiaj odebrałam wynik RTG płuc - jutro idę do lekarza, ale strasznie się denerwuję czy wszystko ok- proszę o pomoc jeśli ktoś ma jakąś wiedzę w tej dziedzinie ! Oto OPIS RTG: "Na zdjęciu przeglądowym P-A klatki piersiowej miąższ płucny z prawidłowym rysunkiem naczyniowym, obustronnie okołownękowo o zmniejszonej przejrzystości, z zagęszczeniami nieżytowymi o charakterze zapalnym. Szczelina pozioma prawidłowo usytuowana. Kopuły przepony obustronnie prawidłowo ustawione. Wnęki płucne obustronnie prawidłowe, niepowiększone. Sylwetka śródpiersia w normie wiekowej. Sylwetka serca lewokomorowa. Aoprta w normie. Króżenie płucne wyrównane. Kąty przeponowo- żebrowe ostre. Klatka piersiowa symetryczna bez patoligii w strukturach kostnych. Zmian w strukturach podprzeponowych nie stwierdza się" .

sadzac po samym opisie ( bo nie znam dolegliwosci ) to obustronne odoskrzelowe zapalenie pluc

Gość Kto odczyta wynik
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Zapalenie oskrzeli miałam - ale dosyć dawno - w grudniu. Do teraz został okropny kaszel i dlatego postanowiłam zrobić sobie RTG. Także Twoja "diagnoza" - wydaje się być całkiem prawdopodobna :(

nic sie nie martw, wszystko sie wyleczy, dobrze ze zrobilas zdjecie:)