Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bulinka_123

co to może być?

Polecane posty

Gość Bulinka_123

I faza cyklu (6-15dc)temperatura ok. 36,9-37,0, zawsze ok. 36,5, śluz biały i nieprzezroczysty, bóle takie jak na okres a nie jak na owulacje. Z tego co widzę to owulacji nie było. Czy któraś z Was wie co to może być?

Gość Bulinka_123
tak, poprzedni cykl miałam 37 dniowy i wyraźnie w 23dc była owulacja a w I fazie temperatura była niska 36,5-36,6 :(

Gość Bulinka_123
w II fazie była już 36,9-37,2.

Gość Bulinka_123
dzień przed @ robiłam test bo podejrzewałam, że moge być w ciąży, bo w owulacje i przed był stosunek przerywany. Ale test był negatywny. I teraz nie wiem co to moze być, ze ta temp. taka wysoka jak na I faze. W dzień @ temp. spadła do 36,5, a 7dc była już 36,8.

Może być przetrwałe ciałko żółte, torbiel, stan zapalny w organizmie (niezwiązany z cyklem).Zrób badanie ogólne moczu, morfologię i jeśli te badania będą o - trzeba się wybrać do gina na USG.

Gość Bulinka_123
Ok! Dzięki! :) Mam nadzieję, ze to nic poważnego.

:) podziwiam was z tym mierzeniem temperatury :) to dla mnie abstrakcja :) ja zaszłam w ciążę bo zobaczyłam śluz i zaciągnęłam partnera do łóżka :) nawet nie wiem o co chodzi z fazami i jaka powinna być tem, ale powodzenia życzę :) mam nadzieję że to skuteczna metoda jak moja ;)

Franka - ja mierzę obecnie, żeby nie zajść ;) A samo opieranie się na śluzie w celu odkładania ciąży jest zbyt niepewne, bym się na tym opierała bez obaw.

ngLka no to życzę ci dokładnego badania :) a nie lepiej inne metody? tabletki spirala? bo to trochę męczące i czasem mało skuteczne badanie tem i śluzu jako środek anty

Dla mnie męczące nie jest a nie lubię szpicować się hormonami, nie wyobrażam też sobie by nosić sztuczny metal, to tylko prosi się o infekcje (o uszkodzeniu macicy nie wspominając). Takim metodom mówię stanowcze nie.8 lat stosowałam tabletki i miałam potem taki teatr (źle dobrane), że już nigdy więcej.Restrykcyjne przestrzeganie zasad konkretnej metody wieloobjawowej to 99,8% skuteczności, czyli wcale nie \"mało skuteczne\".

Dane o skuteczności pochodzą z publikacji WHO (Międzynarodowa Organizacja Zdrowia) i równają się ze skutecznością doustnej antykoncepcji hormonalnej dwuskładnikowej jednofazowej.

myślałam że mniej skuteczne, ja brałam kilkanaście lat tabletki ale na szczęscie było wszystko dobrze dlatego je polecam :) spirali też raczej sobie nie wsadze, obce ciało wolę w postaci swojego faceta ;)