Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anatolia to tola przeciez

ile wzrostu ma dziecko po miesiącu?

Polecane posty

Gość anatolia to tola przeciez

Zastanawiam sie nad ubraniami- tak na przyszłośc oczywiście. jeżeli rodzi sie to ma ok 53, 54 cm. A po miesiącu generalnie jest to 62, 64 czy raczej juz 68 cm? chodzi o chrzest po miesiącu urodzenia i nie wiem czy wogóle między 62, a 68 bedzie widac róznicę ze cos jest nieco za duze czy raczej tego nie dostrzeze sie? a rozmiar butków jak sie wtedy liczy? noworodek jaki ma rozmiar i po miesiącu?

Gość afp
tu nie znajdziesz odpowiedzi bo siedza same nastolatki które pytaja; mam owulację, a czy zrobic test, chyba jestem w ciązy, a dlaczego nie tyję, a dlaczego tyję, a czemu dziecko zrobiło kupę, a dlaczego mąz nie chce się ze mna kochac...

Gość zwykle dziecko rosnie co
miesiac około 2 cm

Moja urodziła się 52 po miesiącu dalej miała ten sam rozmiar, jakoś koło 3 było 62, teraz ma 7 i jest różnie 62-68 zależy od firmy. Chrzciłam ją jak miała 3 msc to buty miała chyba 10cm nie pamiętam ale doszły rajtuzy itp, buty najczęściej są opisane wiekowo np 0-3m

zreszta co firma to inna rozmiarowka - przerobilam to i wiem ze np. rozmiar 62 jednej firmy i rozmiar 62 innej firmy to ubranka innej wielkosci na pewno dziecko w ciagu miesiaca nie urosnie az 10 cm tak jak to z twojego opisu wynika.

Gość powiem ci jedno musisz
po prostu zmierzyc dziecko bo z tymi rozmiarami to jakas masakra ! W jednym sklepie kupisz ciuszek na 68 a jest on wielkości jak innym sklepie na 72 ...:O ja zawsze kupowałam na oko i ciut większe ,nie dawałam sie omamić sprzedającym ze wystarczy np taki rozmiar .Kazde dziecko jest po prostu inne . Moja siostra miesiąc po porodzie kupowała na 72-78 a ja na 52

a kupujac buty to radze najpierw zmierz stopke dziecku centymetrem i z tym centymetrem idz do sklepu . zamiast bucikow mozesz kupic dziecku sliczne grubsze skarpetki

Gość co do bucików to radze nie
mierzyć samego buta tylko wkładke ,która znajduje wewnątrz bucika . To jest własciwy wymiar buta