Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tyyylecoile

gdzie mieszkać Otwock czy Warszawa

Polecane posty

Gość tyyylecoile

mieszkamy w W-wie, tu mamy pracę i niestety małe mieszkanie, no i dzieci zastanawiam się czy nie przenieść się do Otwocka, tam będziemy mieli sporo metrów za te nasze mieszkano no ale czy jest sens? Teraz na zmianę mieszkania musielibyśmy jeszcze z rok, dwa poczekać a jest nam już trudno w dwóch pokojach, doczekaliśmy się trzeciego potomka :D

Gość tyyylecoile
nikt się nie wypowie?

Gość tyyylecoile
no właśnie a ile mniej więcej to trwa? pracuję na Pradze Południe a mąż w centrum, zastanawiam się czy w godzinę ewentualnie półtora da się takim busem dojechać mam dobrze, bo jako nauczycielka wychodzę ze szkoły ok 14 ale na 8 muszę dojechać

Gość uwaga2351
w 1,5godziny da się dojechać. Ale musisz wiedzieć, ze na bilety komunikacją prywatną (a tylko taka wchodzi w grę) wydacie na siebie i 2 dzieci ok 400zł miesięcznie

Półtorej godziny... Z centrum do Otwocka jest jakieś 30 km, niby rzut beretem. Masz Szybką Kolej Miejską, czy jak to się tam nazywa. Bez samochodu ja sobie nie wyobrażam mieszkać poza Warszawą.

Gość karalinnaa
dzieci by miały szkoły, przedszkola w Otwocku

zdecydowanie tak! Otwock jest super... tak mi się wydaje - parę dni tam spędziłam; małe miasto a zero małomiasteczkowego klimatu i blisko do Wawy... sama się zastanawiam niekiedy nad zamieszkaniem w Otwocku ;)

Gość gość
Patrz po wolnych osiedlach, po miejscach gdzie faktycznie masz normalne ceny i dobre warunki - http://tabelaofert.pl/mieszkania/Warszawa Wciąż jednak zdecydowana część Warszawy pozostaj***ardzo, bardzo droga.

Gość Pani Sylwia Ce
A kojarzycie jakąś agencję nieruchomości z Otwocka właśnie?

Gość gość
Takim w sumie najfajniejszym biurem nieruchomości jest Citihome: http://www.citihome.eu/ mieszczą się na Powstańców Warszawy 13. Zerknij sobie w wolnej chwili na ich stronę.

A ja ze swojej strony mogę polecić Osiedle Krótka w Otwocku. Mieszkam tutaj i jestem bardzo zadowolona. Ogromnym plusem jest przede wszystkim przepiękna okolica, mamy mnóstwo terenów zielonych i lasów. Co do samego osiedla, to również oceniam je pozytywnie, bloki i klatki są czyste i schludne, co jest zasługą administratora z LemmonHouse. Obsługują nas już od lat i jest OK. Myślę, że to osiedle, które idealne jest dla rodzin z dziećmi i cieszę się, że zdecydowaliśmy się na kupno mieszkania właśnie tutaj :).

Gość gość
ja wolę zdecydowanie życie pod miastem.

Gość gość
Ja mieszkam w Otwocku i dojeżdżam codziennie do pracy, jak wiele innych osób. Zajmuje to trochę czasu, ale żyje się tutaj spokojniej. Poza tym mamy spory dom, na który nie byłoby nas stać w stolicy. zarobki w Warszawie są na lepszym poziomie http://praca-mazowieckie.pl/kto-w-warszawie-zarabia-najwiecej/ , ale nie wykluczam, że z czasem poszukam czegoś w Otwocku.

Gość Paulina Ryś
Jeżeli o mnie chodzi, to zdecydowanie Warszawa, znalazłam tam ciekawe mieszkanie na osiedlu Leśny Kwiat. Mieszkanie to inwestycja, lokata w przyszłość, dlatego warto się nad tym dobrze zastanowić i wybrać najlepszą opcję dostępną dla nas.

Gość MariaSz3
Ja mieszkam w Piasecznie w Dom Marzeń. Świetne miejsce cisza spokój. No oczywiście dojazd do Warszawy to trochę korki, ale gdzie ich nie ma…