Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kdkdkdkdkd

Moja temperatura. Co o tym myślicie?

Polecane posty

Gość kdkdkdkdkd

Witam. za 2 lub 3 dni powinnam dostac okres. Moja temp. w pochwie przedwczoraj wynosila 37, wczoraj 36.9 a dzisiaj 36.7. Czy to oznacza ciaze czy moze zblizajaca sie miesiaczke?? prosze o jakies odpowiedzi

To oznacza, że nic nie oznacza.temperaturę mierzymy codziennie przez cały cykl, o stałej godzinie zaraz po przebudzeniu i jeszcze przed wstaniem. Bo liczy się to, czy temperatura wzrasta, kiedy i ile jest nad linią oraz przez jaką ilość czasu - a nie to ile wynosi sama w sobie, bo po owulacji wzrasta zawsze. Niezależnie od tego czy do zapłodnienia doszło, czy nie. Ciążę natomiast podejrzewa się po więcej niż 18 temperaturach wyższych a nie po wysokości pojedynczych temperatur.

Gość kdkdkdkdkd
a jesli8 bylabym w ciazy to temperatura caly czasutrzymywalaby sie powyzej 37 stopni lub 37 stopni?

Gość Paulina_88
mam to samo pytanie . na tescie wyszla mi strasznie nie wyraźna druga kreseczka, mierzyłam przed chwila temperature w pochwie 37,8

Gość kdkdkdkdkd
skoro sa dwie a druga niewyrazna to ciąża. moze dlatego niewyrazna ze to wczesna ciaza a temperatura miezona o tej porze nie jest dokladna

Gość wyrazna czy nie
ale jest i to oznacza, ze jestes w ciazy. dla pewnosci powtorz test za 3 dni

Gość Paulina_88
okres powinnam dostac za 4 dni ,ale nie jestem pewna testów po tym jak przeczytałam kilka watkow na ten temat. Niektore kobiety ponoc również miały taki cien kreseczki , jedne byly a drugie nie byly w ciązy . Sama juz nie wiem co mam myslec, narazie poczekam z testem do soboty

Gość kdkdkdkdkd
a w ktorym dniu cyklu mialas stusunek? przed owulacja?

kdkdkdkdkdJuż pisałam że o ciąży nie świadczy wysokość temperatur tylko ich ilość. Ja w ciąży miałam 36,3 - 36,6 bo przed owulacją miałam 35,9 - 36,2. Dwufazowość cyklu świadczy o przebyciu owulacji. Temperatura nie ma mieć 37 stopni (to taki sam książkowy przykład jak cykle co 28 dni a rzadko która ma co 28) - temperatura ma być nad linią ponad 18 dni, żeby podejrzewać ciążę.Na podstawie takich wyrywkowych pomiarów nic nie da się powiedzieć.Paulina. temperaturę mierzymy TUŻ PO PRZEBUDZENIU I JESZCZE PRZED WSTANIEM, codziennie, jednym termometrem, o jednej godzinie, PRZY STYKU Z BŁONAMI i w jednym miejscu cały cykl - a nie kiedy chcemy, gdzie chcemy.

Równie dobrze efekt taki sam jak powróżycie sobie z fusów, niestety.

Gość miałam bladą kreskę
niestety to nie była ciąża

Gość Paulina_88
Kochałam sie dokładnie 16 marca w dni płodne , moj Chlopak skonczył we mniee. Mam nadzieje,ze to ciąza. Macie racje z tymi temperaturami ,ale chciałam sie tylko upewnic . poprostu szukam caly czas jakiegos mocniejszego potwierdzenia,

Gość Paulina_88
no i wlasnie to jest najgorsze nie wiem co mam myslec o tej kreseczce, widac ja tylko pod swiatlo... :(

Gość kdkdkdkdkd
Paulina, mi sie wydaje ze to jednak ciąza :)

Powtórz po 2 dniach test z porannego moczu. Choć to w zasadzie formalność, bo jeśli wyszła druga krecha w czasie podanym na ulotce - to gratuluję ;)

Gość miałam bladą kreskę
misisz zatem poczekać, może u mnie było zapłod. ale i stamoiste poronienie? nie iwem, wiem, że miałam @ w terminie

Kreskę ma być widać:1/ w czasie podanym na ulotce2/ gdy test leży na płasko (nie na darmo piszą na ulotce, że test po nasikaniu położyć n płasko a następnie odczytać wynik)

Gość miałam bladą kreskę
a no własnie, ta druga pojawiła sie po 10 - 20 minutach

Gość Paulina_88
tak wyszła mniej wiecej po 5min. Dzieki dziewczyny ,ale ja ciągle nie jestem pewna . Powtórze napewno juz nie moge sie doczekac i mam nadzieje ,ze pojawi sie druga wyraźna krecha :)

Takigo wyniku nie bierze się pod uagę, bo hcg mamy w organizmie cały czas - po czasie podanym na ulotce w teście nadal zachodzą reakcje chemiczne i może pojawić się druga kreska bez ciąży. Dlatego wsio trzeba robić zgodnie z ulotką a nie będzie wątpliwości.

Gość Paulina_88
wszła ale ,zeby ja zobaczyc musiałam podejsc do okna ... jej ja juz nie wiem :(:(:( jestem taka nie pewna

Gość wyrazna czy nie
no to po takim czasie wynik niewazny, bo w czasie zachodza rozne reakcje i stad ta kreska. A pod swiatlo to zawsze widac blada kreske , wiec chyba z ciazy nici. Z ciekawosci..chcecie miec dziecko? bo jak widze po nicku to mlodziutka jestes

Gość Paulina_88
Chcemy... :(

Gość wyrazna czy nie
a przemysleliscie to naprawde dobrze? potem nie bedzie zmiluj

Gość Paulina_88
tak jestesmy juz razem dwa lata i mieszkamy razem od ponad pol roku . Zrobie test w sobote moze jednak...

Gość kdkdkdkdkd
ale ja mierzylam temp. przed owu i mialam 36.5 wiec dlatego pytam czy taka temperatura moze oznaczac ciaze

Gość Paulina_88
z tego co widze po odpowiedziach to raczej nie

kdkdkdkdkd ale chyba nie czytasz co napisałam - to nie wysokość temperatury oznacza ciążę ale ilość temperatur wyższych.

Gość kdkdkdkdkd
przepraszam rzeczywiscie nie doczytalam. juz rozumiem. i dziękuje