Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

A_g_A

boję się ciąży

Polecane posty

Jesteśmy z mężem 6 miesiecy po ślubie. Chcemy mieć dziecko ale nie juz tylko koło lata przyszłego roku. Chce bardzo mieć dzieciątko ale sie bardzo boję ciąży i jeszcze bardziej porodu i czy sobie wogóle poradzę z opieką nad takim maleństwem. Powiedzcie mi czy Wy też miałyście takie przemyślenia przed ciążą?

to naturalne że cię boisz, ale równie naturalna jest ciążą i poród, ja rozmawiałam z psychologiem i położną i przestałam się bać, jestem w 5 m-cu ciąży

Gość annawe
Nie bój się ciąży,bo dla kobiety która chce dzidziusia to jest wspaniała rzecz,zwłaszcza gdy już się czuje ruchy dziecka. A co do porodu to wszystkie kobiety się boją,ale teraz porody są łatwiejsze niż kiedyś. Można poprosić o znieczulenie. Też się kiedyś bardzo bałam a teraz mam już dwójkę dzieciaczków.

Gość 11 lat
Jak będziesz gotowa to strach sam minie i nie będziesz mogła się doczekać ciąży :) Tak już jest, jak się włączy zegar biologiczny to nie ma na niego rady, po prostu przychodzi taki dzień, że budzisz się rano z myślą " chcę być w ciąży ! najlepiej zaraz!" i patrzysz z morderczym błyskiem w oku na śpiącego obok faceta... :