Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alibabaa

Po czym poznać że but jest skórzany ?

Polecane posty

Gość Alibabaa

Gość karoliusjadf
po zapachu

Gość una
po wygladzie

Gość Alibabaa
nie rozumiem?

Gość Alibabaa
może ktoś bardziej rozwinąć swoją myśl?

Gość jhbjgjkgkuk
teraz cięzko poznać but skórzany wyobraźcie sobie że kupiłam buty za 150zł z dobrej polskiej firmy.Kupowałam jako skórzane. Na naklejce i opakowaniu pisało że to skóra. Po dwóch latach noszenia puścił lekko szew...zaniosłam do szewca i tam dowiedziałam się, że to materiał imitujący skóre... Szewc powiedział że gdyby but się nie rozpruł to stawiałby że to skóra.:)

Gość Alibabaa
tak też myślałam że ciężko teraz poznać. Ja kupiłam sobie wydaje mi w dobrym sklepie pantofelki za 250 zł mam nadzieje że to naprawde skóra a nie jakaś imitacja skóry.

Gość Alibabaa
kiedyś myślałam że sama cena mówi o tym czy but jest skórzany ale teraz to różnie bywa

Gość jhbjgjkgkuk
w sumie jeśli buty kosztują ponad 100zł i jest napisane na nim, że jest skórzany to chyba musimy uwierzyć na słowo:) te oszukane buty bardzo dobrze sie nosiły:)

Gość Alibabaa
w sumie racja. no właśnie fakt jest taki że zawsze jak kupowałam tanie buty to tak nogi strasznie mi się w nich pociły i obcierałam sobie nogi. A wydaje mi się, że w skórzanych nie poci mi się noga i nigdy nie musiałam ich rozchodzić a tym bardziej nie poobcierałam sobie nigdy nóg bo są miękkie

Gość agata nr 1
są skóry różnej jakości mają swoje nazwy i rodzaj zwierzęcia ale nie wymieniam bo się nie znam, chyba cielęca najlesza. Niektóre buty mają wew wyściółkę skórzaną ale wtedy są bardzo drogie i na pewno nie będzie to 100 zł Skóra na zew a w środku może być wyściółka bawełniana, wełniana -wtedy też są dobre patrzy sie na oznakowanie buta, raczej nie wolno oznakowaniem kłamać bo grozi kara za to części buta oznakowane http://www.powiat-sredzki.pl/download/Image/Rzecznik%20Konsumentow/but2.jpg a to piktogramy z czego jest wykonane http://g.infor.pl/obrazki/dzu/2004/240/dzu.2004.240.0002409.002.gif

Gość aschken
but skurzany mozna poznac po wewnetrznej stronie skory, prawdziwa skora poza tym ma meszek przy koncach, a ogolnie dzis trudno poznac bo sa rozne gatunki i rodzaje najczesniej to skóropodobne produkty dzis robia

Gość vikunia
Przeczytałam, że jeśli przypali się zapalniczką, to skórze się nic nie stanie, a imitacja się zniszczy. Myślałam, że to żart, ale działa ten test. Moim skórzanym butom nic się nie stało przy przypaleniu, a torebka z imitacji się nadtopiła...