Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cymbałka

****** jakie WINA i ile?? ********

Polecane posty

jakie wina kupujecie/kupowałyście na wesele?? I w jakiej ilości?? Np na 110 osób ile powinniśmy mieć?? I z każdego rodzaju?? Tzn słodkie, pólsłodkie, wytrawne itd?

my kupiliśmy półwytrawne carlo rossi we wszystkich trzech kolorach (białe i różowe najlepsze). mamy po 20 butelek każdego koloru. gości będzie 70 sztuk. pewnie sporo zostanie, ale nie ma obaw, nie zmarnuje się :classic_cool:

Hmmm u nas były głównie wina czerwone, półsłodkie, kilka wytrawnych. Raczej znanych szczepów, jak Bordeux, Merlot, Cabernet. Są one znane większości i raczej wielu osobom smakują. Nie było ich dużo kilkanaście butelek na ok 50 osób. Większość i tak piła inne trunki. Dobrymi winami są wina mołdawskie, węgierskie, oczywiście francuskie, ale i nie wszystkie.

Gość kolosanka
Ja planuję kupić Varne czerwoną; tylko nie wiem ile. Gości będzie ok 150, ale podejrzewam, że nieliczni beda pic wino. Tak myśle o 30 butelkach.

u nas będzie chyba dość dużo wina choć nie wiem jeszcze dokładnie ile (ilekolwiek będzie na pewno się nie zmarnuje) jeśli chodzi o czerwone to będzie to: http://sklep-wina.pl/product_info.php/products_id/100 a nad białym trwają pertaktacje: http://sklep-wina.pl/product_info.php/products_id/98 http://sklep-wina.pl/product_info.php/products_id/635

acha - na pewno nie będzie nic słodkiego, ani żadnych vermutów typu cin cin :)

na moim weselu wina nie szły,goście wybrali wódkę,drugi raz nie zdecydowałabym się na wina! Pozdrawiam

a u mnie pewnie będzie odwrotnie i pójdzie więcej wina niż wódki. i zgadzam się z mercury, że wermuty na weselach to niewypał.

carlo rossi, to raczej kiepskie wino wg. mnie :). Varna też średnia. Blossom Hill, niezłe. U nas wermutu były tylko dwie butelki, dla osób które lubią bardziej niż inne trunki. hejka Mi :D.

a ja wolę carlo rossi niż blossom hill. nie ukrywam, że przy wyborze wina weselnego brałam pod uwagę cenę. gdybym miała nieograniczone koszty to... hulaj dusza ;) a carlo rossi = dobry smak w dobrej cenie ;)

ja na 23 osoby zakupię ok.40 butelek wódki(tylko nie wiem,jakiej) ok.10 butelek szampana,i z 5 win-niech będą w rezerwie..