Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madzialennnka

Jak żyć z kimś kto nie potrafi okazywać uczuć a wręcz je skrywa?

Polecane posty

Gość madzialennnka

Prawie 9 m-cy jestem w szczęśliwym i udanym związku. Ja mam 23 lata, on 29. Wszystko byłoby dobrze, ale przeraża mnie to, że on nie potrafi okazać uczuć. Przez te 8 m-cy nie powiedział mi prosto w oczy, że mnie kocha. Pytałam się go kilka razy: "kochasz mnie", to on na to: "nooo" i tyle. Za to potrafi pięknie pisać o miłości w smsach, niemalże codziennie pisze mi, że mnie kocha. Nie potrafi objąć, przytulić i powiedzieć: jesteś dla mnie najważniejsza. Ostatnio przy nim płakałam i wygarnęłam mu wszystko to odwrócił się plecami i gapił się w telewizor. Potem pisał, przepraszał, tłumaczył się, że jest kiepski okazywaniu uczuć, że czasem chciałby coś powiedzieć, ale nie potrafi. Nie twierdzę, że ma mnie witać bukietem róż i co minutę mówić mi, że mnie kocha, ale nigdy nie zapomnę jak leżałam obok niego, płakałam, a on nawet nie potrafił mnie dotknąć. Rozmowy nic nie dają. I co ja mama z nim zrobić?

Gość samanatata
faceci inaczej okazują uczuci może on robi dla ciebie inne rzeczy który ty nie zauważasz? To dziwne że jest aż tak nieczuły żeby nie przytulić kiedy płaczesz????????????????!!!!!!!! A czy ty sama go przytulasz??

magda, daj sobie spokój z nim związek ma byc na całe życie, a Ty będziesz miała wciąż powód do labidzenia.

Gość madzialennnka
Okazuje uczucia, jak bylam chora, to przyjechal do mnie, siedzial obok mnie na lozku i trzymał mnie za reke. Moja mama choruje, to zalatwia jej miejsce w szpitalu, dobrych lekarzy. Opiekował się mna, kiedy się zatrułam. Kiedy jestem u niego, to dba o mnie, gotuje mi czyli okazuje te uczucia czynami, a nie słowami. Poza tym przytulił mnie, kiedy płakałam, bo moja mama była chora, a nie przytulił mnie, kiedy się z nim pokłóciłam, bo powiedziałam parę przykrych słów, które go obraziły.

hm..."jestem w szczęśliwym i udanym związku" - troche jakby sama sobie zaprzeczasz ;)

Gość :(:(:(
:(

moze nie mozna miec wszystkiego w pigulce .Skoro wiesz, ze taki jest , to trzeba albo przyjac to, albo poszukac kogos innego.Tylko czy warto, jak masz kolo siebie czlowieka, ktory tak pieknie okazuje zainteresowanie czynami i swoja postawa .Magda pomysl , czy twoje zale tu sa az takie wlasciwe ?

Gość dsfsdfs
Mężczyzn uczy się by nieokazywali uczuć bo to oznaczałoby ich słabość. Jakby płakał przy Tobie uznała byś go za słabego. A płacz jest oznaką jakiś uczuć: smutnu, szczęścia ... Jeśli uczy się chłopów nie płakać(nie okazywać uczuć) to takie ma to swoje konsekwencje.

czyny sie liczą a nie słowa. jeśli czujesz sie kochana to zostaw to tak jak jest,moze z czasem twój facet tez sie otworzy,ale nie naciskaj,nie truj mu głowy,nie rób fochów z tego powodu. Musisz albo się z tym pogodzić,albo zmienic faceta..ale wierz mi że gdybyś dziennie słyszała 10 razy ..kocham Cię i oprócz tego jeszcze miała czyny to też by ci się ulało...mogłabyś mieć też tylko słowa a zero czynów i to była by dopiero tragedia...

Gość kremooweczkaa
Kochana tutaj rozwiązanie znajdziesz tylko w sobie. Sama wiesz najlepiej czego potrzebujesz. Jedna kobieta może spędzić całe życie z facetem, którego prawie w ogóle nie widzi, bo np. ma taką wyjazdową pracę. I potrafi cieszyć się tymi krótkimi chwilami spędzanymi razem. A inna kobieta potrzebuje by jej stale okazywać czułość i zainteresowanie. Bo inaczej będzie się czuła sfrustrowana i nie będzie umiała normalne funkcjonować. Tylko Ty wiesz jaka jesteś i czy to co dostajesz od swojego chłopaka jest wystarczające. Czy też zawsze czegoś jednak będzie brakowało.Pomyśl na spokojnie nad tym.

Gość na księżyc
autorka tematu jest najzwyklejszą debilką