Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość apropopopo pita

czy muszę oddać pieniądze? pomóżcie mi proszę....

Polecane posty

Gość apropopopo pita

jestem matką samotnie wychowującą 19-letnią studentkę z tego tytułu mogłam rozliczyć się z odliczeniem za dziecko szybko wypełniłam pita i dostałam zwrot 1200 zł córka w zeszłym roku zatrudniona była przez 3 tygodnie na umowę zlecenie zarobiła około 500 zł, wczoraj przyszedł pocztą jej pit co mam zrobić? wysłać do urzędu korektę i oddać pieniądze czy córka sama ma się rozliczyć z fiskusem?

Gość ktoś wpadł na pomysł
i wstawił radio i puścił kasetę na której w całości było nagrane papkowanie i uciekł pierwsze minuty kasety były puste aby maił czas na ucieczkę i później odtworzyło się nagrane na kasecie papkowanie. Dlatego mogło powstać tyle groźnych i niebezpiecznych zjawisk. W wyniku dalszego intensywnego papkowania którego źródłem jest radio z autorewersem powstało jeszcze więcej groźnych zjawisk tektonowych. Utworzył się drugi weter oraz kłódki z których zaczęły wychodzić kłótniki, pod weterem wkomponował się zamek fana z którego zaczęła wychodzić fansófka, a koło licznika elektrycznego TEKTON utworzył się flicus który zaczął się intensywnie obracać ruchami tektonicznymi. Weter głośno warczy i wszystko obficie drga, niebieska rurka wychodząca z boliera tak mocno drga, że już nadpękła na spawie. Radio posiadające autorewers chodzi w kółko jest tylko chwila ciszy na kasecie która była zrobiona po to aby osoba, która podstawia i włącza radio miała czas na ucieczkę.

Gość apropopopo pita
:O

Gość skasnjsdn
apropopopo pita-nie musisz nic oddawac,bo corka zarobiła tylko 500 zł.Kwota wolna od podatku to powyzej 3000 zł.wiec corka zmiesciłą sie w tym przedziale.

Gość skasnjsdn
A poza tym rozliczasz sie a nei wiesz na czym to rozliczanie polega.

Gość ebambiiiiiiii
Rodzice bądź opiekunowie prawni wychowujący dzieci rozliczający się na zasadach ogólnych (tj. według skali podatkowej: 19%, 30%, 40%), czyli wszyscy którzy w nadchodzącym 2009 roku wypełnią formularz PIT-37 za rok 2008. Ulga przysługuje na każde dziecko, które spełnia poniższe warunki: * jest małoletnie, czyli nie ukończyło 18 roku życia, * przed ukończeniem 25 lat jeśli uczy się lub studiuje, * bez względu na wiek, jeśli odrębnymi przepisami otrzymuje zasiłek pielęgnacyjny, * oraz w roku podatkowym 2008 dzieci te nie uzyskały dochodów za wyjątkiem dochodów wolnych od podatku dochodowego, renty rodzinnej oraz dochodami nie powodującymi obowiązku uiszczenia podatku (tj. w 2008 r. są to dochody w wysokości do 3.015 zł). Należy pamiętać że istnieje katalog dochodów nie objętych obowiązkiem podatkowym.

Gość apropopopo pita
czyli musi sama złożyć swojego pita?

Gość skasnjsdn
apropopopo pita-corka nie musi składac pit poniewaz nie rozlicza sie z US,bo nie uzyskała dochodu powyzej 3 tys zl

twoja córka musi sie normalnie rozliczyc z fiskusem,w zwiazku z tym ze jej dochód miesci się w rocznej kwocie wolnej od podatku Ty możesz bez problemu odliczyć ta ulge na nią, nie musisz pisac zadnej korekty

Gość apropopopo pita
Boże, jak się cieszę :) dziękuję

Gość skasnjsdn
W ogole kobieto jak Ty sie rozliczałas,ze nie masz pojecia o czyms takim jak kwota wolna od podatku?

Gość skasnjsdn
yola13-jestes w błedzie.Autorki corka nie musi sie rozliczasc z US

do skasnjsdn głupstwa gadasz, nie wprowadzaj ludzi w błąd, jak uzyskujesz jakikolwiek dochód w ciągu roku to musisz się rozliczyc z fiskusem

Gość apropopopo pita
szperałam wczoraj trochę i znalazłam informację że trzeba zgłościć każdy dochód nawet 5 zł

Gość skasnjsdn
apropopopo pita-jezeli składasz co roku podanie o zasiłek rodzinny to i corka bedzie musiała wtedy złozyc w US podanie o zaswiadczenie zarobkow i przy tej okazju wypełni zenanie podatkowe ktore bedzie "0"tylko,ze wtedy bedzie musiała meic nadany nr.NIP

Gość apropopopo pita
nie pobieram zasiłku rodzinnego

Gość skasnjsdn
yola13 to Ty głupstwa piszesz.Ja wiem co pisze,bo mam podobna sytuacje.Moje dziecko uzyskuje mniejsza kwote niz kwota wolna od podatku i dopiero przy złozeniu podania o zaswiadczeniu o zarobkach wypełnia PIT .

Gość skasnjsdn
apropopopo pitaTwoja corka posiada NIP?

w przypadku kiedy córka uzyskała dochód nie przekraczający kwoty wolnej od podatku a zostały pobrane jakies zaliczki na podatek to jeszcze dostanie zwrot

Gość apropopopo pita
ma nip odkąd skończyła 18 lat

Gość apropopopo pita
córka sobie wypełniła pit i okazało się że dostanie zwrot około 50 zł

do skasnjsdn a twoje dziecko tez samodzielnie pracowało na umowe zlecenie?

Gość hshydyu
yola 13 ma rację ...można wystąpić o nadanie nipu jezeli jest taka potrzeba mój 16 letni syn tez musiał sie rozliczyć kiedy w czasie wakacji pracował...

Gość wwwrrrrrrrrrrrrrrrr
Ludzie !!!! Błagam !!! Nie piszcie SWOJEGO PITA To jest PIT, swój PIT - Druk PIT ten PIT mój PIT, twój PIT Czy piszecie też "SWOJEGO DRUKA" ??