Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość calineczka222

brak

Polecane posty

Gość calineczka222

dzis jest 47 dc okresu brak test zrobiony ponad tydzien temu wyszedł neg, bolą mnie sutki i od czasu do czasu brzuch tak jak na okres (skurcze).... co ze mna nie tak?

Gość calineczka222
up

Gość kocham coreczke ponad wszystko
albo normalne objawy na ciaze albo na okres, poczekaj chwilke jescze i bedziesz wiedziec:)a chcesz dostac czy nie?

Gość trelemorele11111
zrób test z krwi

Gość calineczka222
nigdy nie mialam tak długiego cyklu... o dziecko sie nie staramy ale jakby było to cieszylabym sie bardzo... test moge powtorzyc dopero w pon czy byloby juz cos widac...? cykl mam srednio 31 dni....

Gość calineczka222
chodzi mi o brzuch -czy juz samemu mozna zaobserwować jakies zmiany gdyby to byla ciaza to liczac od daty ostatniego @ to bylby 5-6 tc

Gość trelemorele11111
wydaje mi się że test wykazałby już ciążę mówię o tym teście który zrobiłaś, ale może akurat

Gość calineczka222
ja wlasnie tez tak sadze... ok tydzien przed dniem gdzie mialam planowo dostac @ wspolzylam i to bez zabezp. wiec gdyby cykl sie przedłużył to moze bylo za wczesnie by test wykryl... sama nie wiem

Gość trelemorele11111
wiesz moja szwagierka zaszła w czasie okresu, jajeczkowanie może się przesunąć więc być może u ciebie też się tak wydarzyło i wtedy rzeczywiście mógłby nie wykazać ale z krwi wykaże

W czasie samego okresu zajść nie mona, czysta fizjologia to wyklucza - można natomiast zajść w czasie krwawienia śródcyklicznego mylnie wziętego za miesiączkę. Mona też zajść PO okresie przy współżyciu PODCZAS okresu (czyt. plemniki potrafią czekać do 5 dni nawet w dobrym śluzie) - jeśli owulacja wystąpiła niedługo po zakończonej miesiączce.Jeśli chodzi o pytanie autorki - nic po brzuchu jeszcze nie będzie widać. Na tym etapie jedynie test ciążowy da odpowiedź.

Gość calineczka222
ngLKA dzieki za odp. ja po sobie nic nie widze tzn mam wrazenie ze mam lekko napęczniały brzuch... zauwazylam rowniez delikatna brazowa kreske na brzuchu.... sama nie wiem co myslec... jak nie ciaza to dlaczego brak okresu?

Gość trelemorele11111
dzięki za wykład ale wszyscy wiedzą że pisząc że zaszła w czasie okresu chodzi o współżycie.A co do fizjologi to można zajść w czasie okresu choćby dlatego że do zapłodnienia dochodzi w jajowodach a nie w macicy!

Za wszystkie objawy ciążowe na tym etapie odpowiada progesteron, który również produkowany jest bez ciąży (po owulacji) dlatego nie da się jednoznacznie po żadnych objawach (nawet wymiotach, nudnościach, senności, ślinotoku) jednoznacznie rozpoznać ciąży. Dopiero potem za objawy odpowiada hormon ciążowy.Czyli - że coś jest objawem ciążowym możesz powiedzieć dopiero, gdy stwierdzisz testem, że jesteś w ciąży. W prawdziwym cyklu ciążowym miałam najmniej objawów ciążowych (w porównaniu do poprzednich cykli, nieciążowych w których miałam nadzieję na ciążę).Jest jeszce jedna sprawa - jak się nie starasz albo nie boisz ciąży to nie zwracasz uwagi na to, co się dzieje. Czyli mogłaś mieć tę kreskę ciemiejszą co miesiąc i nie zwracać na to uwagi - a teraz wyszukujesz. Wiadomo, że kto szuka - ten znajdzie ;)

trelemorele - nie może dojść do owulacji podczas miesiączki bo jak poczytasz, to się dowiesz, że estradiol w fazie poowulacyjnej aż do miesiączki jest zablokowany, czyli nie ma szansy, by pęcherzyki rosły. Natomiast pęcherzyki niepęknięte podczas poprzedniej owulacji wchłaniają się na skutek progesteronu wydzielanego po jajeczkowaniu.To tak w dużym skrócie.

Gość calineczka222
zostaje mi czekac do pon i zrobic test

Gość trelemorele11111
nie chce mi się czytać wierzę ci na słowo :)

Gość ale jaki test robiłaś
* domowy test ciążowy, który jest do zakupienia w aptece i służy do samodzielnego wykonania. Przed jego wykonaniem należy bezwzględnie zapoznać się z instrukcją jego wykonania. Uważa się, że w około 90% dodatni test ciążowy świadczy o ciąży. W zależności od czułości testu, wynik dodatni występuje: o czułość jest mniejsza od 500 IU/l - wyniku dodatniego (czyli wykazania hCG) można się spodziewać 10 dni po zapłodnieniu (czyli u kobiety mającej regularne 28 dniowe cykle, licząc że do zapłodnienia doszło w momencie owulacji czyli 14 dnia cyklu, test będzie dodatni od 24 dnia cyklu, czyli 4 dni przed spodziewaną miesiączką) o czułość 500-800 IU/l - wynik dodatni 14 dni od momentu zapłodnienia (czyli analogicznie wyniku dodatniego można się spodziewać w momencie spodziewanej miesiączki) o czułość powyżej 800 IU/l wynik dodatni występuje po 3 tygodniach, a więc 7 dni po planowanej miesiączce. Testy mają różna czułość. A np. u mnie owulacja wystąpiła w 31 dniu cyklu, przy cyklach zwykle 33 dniowych. No i wpadłam :) Odczekaj z tydzień i zrób kolejny test :) Pierwsze objawy ciąży to: Temperatura ciała utrzymująca się na stałym poziomie powyżej 36,8 rano i wieczorem, pobolewanie brzucha i sutków jak na okres, ale okresu brak, częstsze oddawanie moczu :)

Gość calineczka222
dzis dalej nic brzuch pobolewa, robilam domowy test ciążowy... w pon testuje ponownie dzis jest 48 dc

Gość calineczka222
sutki dalej mnie bolą i kilka razy dziennie odczuwam bol taki jak na okres.... sama juz nie wiem co myslec...:(

Proponuję zrobic sobie herbaty zapuścić dobrą muzykę albo chwycić książkę - i nie myśleć o tym, czego i tak nie wymyslisz - a tylko Cię zestresuje ;)

Gość calineczka222
wiem wiem nic nie wymyśle... ale strasznie sie juz denerwuje ponieważ nie znoszę niepewności... dziisaj brzuch czuję częsciej..

Gość calineczka222
dalej nic...

Gość taaaaka jaaaa
hej calineczka222 mam taki sam problem jak ty od 18 marca czekam na @ i nic a brzuch prawie 2 tygodnie boli :( na testach druga kreska wychodzila dopiero po 30 min... a ty jutro testujesz??

Gość calineczka222
takkk jutro

Gość calineczka222
wyszły 2 kreskiii!!!!!

Gość ngłka
gratuluję :)

Gość calineczka222
dzieki wizyte a=mam dopiero w przyszły pon, nie wiem czy powinnam sama na wlasną rekę kupic juz dzis kwas foliowy czy lepiej pcozekac do pon...?