Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Boje sie bardzo.....

Dziewczyny po planowanej CESARCE - odezwijcie sie!

Polecane posty

Najprawdopodobniej bede miala cc, bo nosze bliznieta. Jakos bardzo sie boje. Prosze napiszcie mi wszystko, jak to jest. Czy narkoza, czy znieczulenie miejscowe, co potem? Czy bardzo boli, czy dzieci sa od razu przy matce, czy ktos pomaga przy maluchach, czy szwy zakladaja rozpuszczalne???? No wszystko, wszystko, co istotne, prosze Was bardzo!

Tak mowisz??? A jaka jest twoja ciaza? Jedno- dwukosmowkowa, dwulozyskowa? Jak sie czujesz????

dwuowodniowa, dwukosmówkowa. wszystko mnie boli, ale poza tym to ok :) i jeśli dzieci ułożą się główkowo, to będę rodzić sn.

moja bratówka miał cc i też nosiła blizniaki i od samego poczatku powiedzilei że bedzie cc

ja maiałm cc znieczulenie zoo potem 24 h leżałm na płasko zero ruchu połozyli mi na brzuchu jais worek niewm czy to był lód czy cos innego ale było cieżkie po 24 h zgonili z łózka i powoli trzeba sie rozkrecac na poczatku pomagaja bardzo u mnie dziecko było cały czas ze mną nawet jak leżałam 24 h widziałm go ciagle szwy nei sa rozpuszczalen tylko taka zylka wyjmuja ja po 5 dobie

tez mialam planowana cesarke. mialam znieczulenie miejscowe, po porodzie dziecko od razu bylo ze mna, polozna pomogla przystawic do piersi, pozniej caly dzien ktos ze mna byl aby pomagac przy dziecku, bo ja nie moglam sie ruszac, a na noc dziecko wziely polozne, wiec moglam odpoczac. szwy zalozono mi rozpuszczalne. jedzenie tez dostalam normalne juz nastepnego dnia, a wieczorem po zabiegu tylko herbatka i toscik. ogolnie nie bylo zle. powodzenia.

prosze tez inne kobietki o wypowiedzi....

Gość Dr.hHause
kazda z nas moze miec inne odczucia bo to sprawa indywidualna.ja swoja cesarke wspominam bardzo dobrze.mialam zzo,ktore dziala bardzo szybko i pare sekund po w kluciu czujesz cieplo w stopach kture przesuwa sie ku gorze gdy jest na wysokosci ud juz nie czujesz nic od pasa w dol.lekarz rozcina powloki brzucha i po ok.5min od podania znieczulenia wyjmuje dziecko z macicy.pokazuje mamie i oddaje dla innego lekarza po czym usuwa lozysko z zaszywa brzuch calosc trwa ok.godziny.po zabiegu okryja cie elektrycznym kocem i beda monitorowacprzez ok.2-3godz.nastepnie odzyskasz wladze w nogach .polozne przystawia dziecko do piersi.po ok.10 godz pierwszy spacer do toalety.no i dostajesz leki przeciwbolowe typu ketonal forte. mozesz sobie poczytac na stronie w internecie wpisujac w google cesarskie ciecie.powodzenia i pamietaj strach ma wielke oczy

Gość Dr.hHause
rany ktore* powinno byc:) a nie kture wstyd!!!!

Gość do jakiej
samo cc nie boli ,nic gorzej po

W jakim sensie gorzej? Boli, oslabienie, piszcie babki...

Gość po jest przejebane
nie mozesz sie ruszyc, na boki tez sie nie da obrucic koszmarrrr ! rana boli jak diabli

no boli, jak puszcza znieczulenie to naprawde boli, ale jestes na lekach przeciwbolowych, wiec jest ok. naprawde nie ma sie czego bac. ja np. nastepnego dnia juz ten bol odczuwalam jak silny bol miesiaczkowy. nieprzyjemne dosyc jest zdjecie opatrunku, ja czulam, jakby mi sie ta rana rozlazila i kazalam pielegniarce zalozyc nowy opatrunek:) oslabiona jestes napewno, bo to jednak po zabiegu no i ciagle na przeciwbolowych (przynajmniej pierwszego dnia). ale nastepnego dnia musisz juz wstac, odlaczaja cewnik, sama idziesz do kibelka, pod prysznic. ja poczatkowo szlam w pol zgieta i doslownie mrowczymi krokami :) kazda kobieta ma inny organizm i inaczej reaguje. ja doszlam do siebie bardzo szybko. jedna z duzych niedogodnosci to taka, ze nie jestes w stanie natychmiast poderwac sie z lozka na placz dziecka, poczatkowo tez zmiana pozycji sprawia problem. no i mialam jeszcze spory problem z wyproznieniem :P po prostu rana powoduje, ze nie mozesz przec (boli). wiec uwazaj po zabiegu na to co jesz i duzo pij. ale nie boj sie, przezyjesz wszystko;)