Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sfsdfdgdfgdfg

Strasznie mała łazienka plus dużo problemów...

Polecane posty

Gość sfsdfdgdfgdfg

chciałabym wyremontować... mieszkam w bloku , w starym budownictwie gdzie wj ednym rogu jest jedna brzydka gruba rura z kanalizacji, w innym sieć rur z gazu i wody... chciałabym wstawić kabinę prysznicową ale bedzie problem z tą rurą w ścianie... na dodatek w krzywej scianie... szło by to obic płytami ale to jeszcze bardziej zmniejszy metraż.... na dodatek jest jeszcze duży junkers z dużą aluminiową rurą ... przerasta mnie juz kombinowanie jak temu wszystkiemu zaradzić... może macie jakies pomysły ?

Gość oprócz rur gazowych
resztę możesz zabudować, junkers wymień na nowej generacji i szpecący problem masz załatwiony, kup kabinę prysznicową z przeźroczystymi drzwiami, wc i bidet podwieszany, do tego mała umywalka jakieś małe półki lub szafka i wsio :)

A jaki masz metraz lazienki ? Ja mam 2x2 m i mam w niej wszystko prysznic, toalete, kosz na pranie, mala umywalke nad ktora jest mala poleczka no i szafke :)

Jest duży wybór małych narożnych umywalek - a przynajmniej był 2 lata temu kiedy remontowałam moją małą łazienkę ;-). Ja mam taką z szafką. Będziesz mieć też pralkę w łazience?

Gość sfsdfdgdfgdfg
dokadnie 1,78 na 1,60 ;/ masakra... na dodatek pełno rur... postaram się zamiescic popołudniu zdjęcia to sami ocenicie... łazienka jest brzydka- mieszkanie babci która lata tapetuje łazienke ( co dla mnie jest chore bo jest duza wilgoć), wiec tapety "odlatują", lata rownież nie było nic w niej zmieniane... wszystko na nowo... chce kupic bojler by nie było tej szpecącej ogromnej rury, wtedy tez mozna pomysleć o likwidacji kilku odgałenzieniach rurek z gazu ... ubikacja zabudowana odpada bo chyba bym się przebuła na klatkę schodową... wiec musi byc widoczna spłuczka...;/ chce ładną kabinę prysznicową ale tutaj tez jest problem w jednym kącie jest rura pionowa ktora troszke niweczy moje plany na wstawienie gotowej kabiny, z drugim kącie jest cała instalacja wodna , w tym licznik i junkers... wiec jezeli bym chciała w drugim rogu postawic kabine musiałabym cała instalację zmieniać a pewnoe drogo by to wyszło... chce wziasc kredyt w wys 5 tyś... mysle ze na wszystko starczy przy tak małym metrażu, moze jeszcze cos uda mi się zaoszczedzić

Gość sfsdfdgdfgdfg
pralka jest nowa - ładowana od góry wiec mysle ze z umieszczeniem ralki nie było by problemu choc wolałabym umiescic na jej miejscu jakas ładna szafke z zlewem i lustro , wiec pewnie wyląduje w kuchni ktora tez jets w opłakanym stanie:(

Gość sfsdfdgdfgdfg
dziewczyny jestescie?:-)

A może tę rurę pionową zabudować (o ile nie jest planowana wymiana instalacji w najbliższym czasie) i udałoby się dopasować brodzik? Ja zrobiłam ściankę narożną pod kątem, żeby do niej przymocować baterię prysznicową. Jeśli chodzi o podwieszany kibelek to wcale nie zajmuje tak dużo miejsca - u mnie dzięki temu mam piękną półeczkę o szerokości tak na oko 20 cm. Można też nad nim powiesić szafkę. Ja też byłam trochę załamana jak zabierałam się za remont. Mieszkanie mam po dziadkach i przez sto lat nic tam nie było robione, ale dzięki temu mogliśmy zedrzeć wszystko do gołego betonu i zrobić wszystko, tak jak chcieliśmy :-) Wrzuć koniecznie fotki, to może coś wykombinujemy:-)

Gość podrowionkaaaaaaaaaaa
Mikupiku dziękuje bardzo za chęć pomocy... mam dopiero 20 lat i naprawde mało doświadczenia w takich sprawach :( http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/55274578da9a952f.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/54645c51a4b90071.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e9ac2a2205150146.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/09ef5f6c9afff11d.html uważasz ze 5 tyś mi wystarczy ?

Gość a moze byscie tak powklejaly
zdjecia swoich lazienek :-) Planuje remont i zupelnie nie mam pomyslu jakie kolory dobrac, co gdzie poustawiac zeby bylo ladnie i funkcjonalnie

Gość ja robilam wlasnie takie
malenstwo z rurami, byla ohydna, wyszlo super. Zmmienilam junkers nanowoczesniejszy, mniuejszy i powiesilam na innej scianie ( czesc rur odpadla) Jedna pionowa rire zakamufolwalam przez ekranik - ksztatke, obudowana kaflami Zrobilam podwieszony sufit z lampkami w nim ( czesc rur sie schowala, a to oswietlenie jest fajne dalam jasne kafle Podwiesilam klozet ( czesc wbudowana wcale nie jest wieksza, a nad tym masz miejsce na polke Malutka gora itwoerana pralka szafka szafki z lustrami w dzrwiach , wiec ich widac, jeszce pod pod umywalka, strannie dobrane reczniki i akcesoria,zeby nie byelo niepokoju Kabina przezroczysta, wiec jej nie widac Duze lustro na drzwiach ( powieksza)

Jejku, rzeczywiście strasznie dużo masz tych rur :-( A ile cm ma ścianka, do której przylega węższym bokiem pralka - bo mam 2 pomysły? 5 tysięcy, to może być troszkę za mało, zależy czy będziesz musiała ruszać którąś instalację.

Gość ZAŁOZYCIELKA TEMATUUU
TA SCIANKA JEST DŁUZSZA IMA METR 176 DOKŁADNIE... NA MIEJSCU JUNKERSA BEDZIE BOJLER( CHODZI O ZLIKWIDOWANIE TEJ GRUBEJ RURY Z METALOWEGO TWORZYWA) MYSLAŁAM O FANTAZYJNYM PODWIESZANYM SUFICIE ( OCZYWISCIE Z HALOGENKAMI) TAK BY POPRZYKRYWAC TE RURY NA SUFICIE... pO GŁEBSZYM ZASTANOWIENIU ZDECYDUJE SIĘ NA ZABUDOWANYM WC ( NIE BEDE KUŁA DZIUR W SCIANIE BO RACZEJ SIE NIE DA... OBIJE PŁYTAMI GIPSOWYMI, KTORE I TAK BEDZIE TRZEBA DAC BY ZAKRYC TA OKROPNĄ RURE Z KANALIZACJI... PRYSZNIC CHCIAŁABYM DAC PO TEJ STRONIE GDZIE ZNAJDUJĘ SIĘ JUNKERS A W DROGIM ROGU JAKAS TOALETKA LUB ZLEW Z DUŻYM LUSTREM ;-) DZIĘKUJE DZIEWCZYNKI ZA POMOC I CZEKAM NA JAKIES DALSZE PROPOZYCJE LUB ROZWIAZANIA;)

MIKUPIKU TEZ MAM TAKĄ NADZIEJE :) WKLEJE KIEDYS TU ZDJĘCIA PO REMONCIE;) pOZDRAWIAM ;*

Dobra rada - nie rób na podłodze jasnych fug, bo to skaranie boskie :-( W domku, który będziemy budować zrobię kafelki bezfugowe... Jest jesze fajny patent ze specjalnymi farbami do łazienek - dzięki nim nie trzeba okładać wszystkich ścian kafelkami :-)

Gość mitula
Też miałam taką rurę idącą ukośnie pod sufitem. Zrobiliśmy oczywiście podwieszany sufit, z tym,że tam, gdzie się dało, to sufit jest prosty, a przy rurze ukośny. Podobają mi sie szczególnie halogeny na tej pochyłej części.

Gość pewnie przed slubem
i zapomnij, że zrobisz to za 5 tys...

Gość jacobs
5 tyś nie starczy.z robocizną daję 10.000.NIE KUPUJ NAJTANSZYCH SPRZĘTOw bo dlugo ci nie poslużą.Nie rob całej łazienki w plytkach,pomysl o większym lustrze,moze o jakiejs fototapecie sa specjalne do lazienek ,ktora optycznie powiększy sciany Są specjalne farby do łazienek.Jesli plytki to jasne i raczej małe ,bo przy dużych będzie dużo cięcia i odpadow.I nie rob łazienki beżowo brązowej bo wszyscy teraz takie robią.Może jakis cieply słoneczny kolor-zastanow sie nad wielkoscią umywalki,nad mała myje się bardzo niewygodnie i chlapie sie .A przede wszystkim ciesz się że masz ciasną ale wlasna łazienkę a nie kącik w kuchni czy wspolną na korytarzu,.A swoją drogą tego architekta projektanta powinni zesłac na ciężkie roboty

dzisiaj jadę robić obliczenia do praktikera:-) Niestety nie stać mnie na wyremontowanie łazienki za 10 tyś, tym bardziej ze nie pracuję , dostaje tylko rente po rodzicach za co muszę się utrzymać na cały miesiac... Niestety będe się starała jechac po najniższych kosztach... Kilka rzeczy myslę ze uda mi się załatwić taniej poprzez znajomości więc jestem dobrej myśli ;-) Nie zatrudnię również firmy remontowej tylko dobrego fachowca który to pewnie zrobi taniej;) dziękuję za opinie;*

najbardziej zalezy mi na wykafelkowaniu tej łazienki zakryciu tych rur , wstawieniu prysznica i bojlera, lustro , szafkę, zlew i inne akcesoria mogę wstawić pozniej gdy bedzie więcej pieniędzy w wtorek tez kilka fachowców przyjdzie zrobić wycenę więc uda mi się wtedy zrobić dokładny kosztorys

Gość w jakich kolorach bedziesz
robic, w ogole jakie kolory polecacie, tez mi sie nie podoba bezowo brazowy, myslalam o zoltym, niebieskim

Gość ja zrobiła dwa kolory
dól łazienki seledyn, góra kremowa. Pomiedzy kolorami dekor seledynowo - kremowy z taka płyteczka jakby gzymsem( nie wiem jak to się dokładnie nazywa)

strasznie podoba mi się bez , a szczegolnie mieszanie z mozaiką: http://deccoria.pl/galeria,id,9519 lecz raczej zdecyduję się na ładną zieleń, widziałam dzisiaj w obi takie ładne z motylkami;)

Dowiedz się w gazowni,czy jeśli będziesz mieć bojler to możesz wyciąć rury gazowe.Ja mam wszystko na prąd,a pion i rurę do miejsca gdzie miał być licznik doprowadzoną.Nie pozwolili usunąć.

Po pierwsze: junkers powinnaś chyba dac do kuchni, bo na takiej powierzchni jest on niebezpieczny dla zdrowia i życia no i zawala łazienkę. Ja go przeniosłam do kuchni i zabudowałam narożną szafką. Rurę w kącie zabudować płytkami ale nie w kwadracie tylko na ukos. Tę ukośną rurę da się o trochę przenieść w górę Kabinę tylko z głębokim brodzikiem - polecam. Umywalka malutka z szafką i pralka wkłądana od góry. Miałam bardzo podobną łazieneczkę Płytki JASNE!!!! najlepiej beż, krem. Kładzione poziomo.Meble białe,żeby nie pomniejszały pomiesczenia. Półeczki z płytek, moga być narożne itp, ale kątowniki najlepiej chromowane a o takie trudno.

Gość olunia34567
dobry pomysł z tym junkersem w kuchni... ;-) tez mam mała łazienke i juz jeden problem rozwiązany ;)

Gość latinoooooooo
a moga isc rurki gazowe nad kabina prysznicowa?

Gość azbyyyyyyrew
jak sądzicie lepiej zainstalować na suficie w łazience halogeny symetrycznie czy raczej rozrzucone?