Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerazona jestem

Dziewczyny, pomocy, dzis sie dowiedzialam, ze urodze blizniaki, jak to przezyc??

Polecane posty

Gość przerazona jestem

Zalamalam sie!!!!!! Poszlam dzis na usg polowkowe i babka mi mowi, ze to blizniaki sa. A wczesniej nic nie wykryto! Niewazne! Jestem zalamana! Jak ja sobie poradze? Jak z porodem? Pewnie cesarka. Nie chce cesarki! Nie chce tego cholernego bolu po operacji! A co potem ? Jak je karmic? Piersia? Kiedy spac? Nie dam rady, tak sie boje!!!! Prosze, pocieszcie mnie jakos, podtrzymajcie na duchu, bo naprawde jestem na skraju wyczerpania psychicznego!!!

Gość ewelinay24
a masz faceta i rodzine?

Gość ewelinay24
ja mamsiostre blizniaczke, z opowiadan mamy nie bylo latwo bo juz byl brat na swiecie, ale mama dala rade tym bardziej ze mogla liczyc tylko na siebie, i powiem ci ze bliznaiki sa naprawde fajnymi dzieciakami, mam sporo znajomych bliznkiakow, i miedzy nimi jest inna wiez - duzo blizsza niz pomiedzy pozostalym rodzenstwem:)

Gość dziwne to
dasz radę, nie ty pierwsza i nie ostatnia.

Gość felaaa
musisz dać rade jakie masz inne wyjście, najwyżej będą mniej zadbane no ale człowiek to taka istota, że dużo w życiu wytrzyma

Gość felaaa
to ciesz się, ze nie będa pięcioraczki bo i takie już w naszym kraju mamy

Gość przerazona jestem
Mam meza, rodzine.... Ale ogromnie sie boje..... Panikuje, nie wiem, czy to normalne, czy jakas nerwica mnie bierze. Siedze normalnie i rycze. Boje sie koncowki ciazy, ze nie bede w stanie sie ruszac, ze bede gruba jak slon, ze powali mnie cisnienie, boje sie cesarki, ze beda komplikacje.....och, to jest przerazajace.... A potem, jak sie urodza..... ja nie wiem, naprawde, nie wiem, jak bedzie...

dawaj do nas, prawie wszystkie tam miałyśmy takie czarne wizje. Mi przeszło gdzieś tak po 3 dniach po tym, jak się dowiedziałam. Teraz to się już tylko cieszę :) chociaż czuję się jak hipopotam i brzuch mam jak ogromne jajo wielkanocne ;)

Gość dasz radę
Moja przyjaciółka też była przerażona, tym bardziej, że nie planowała ani jednego :P ....ale wszystko się ułożyło! Pod koniec 8 miesiąca jeszcze imprezowała na weselu znajomych, a teraz, kiedy Blizniaki mają po pół roku ona nie wyobraża sobie, że miałoby być jedno tylko ;) Fakt, jest ciężko, ale z miłości wszystko da się przeżyć ;) Głowa do gory i powodzenia!

Gość marta2323243
zazdroszczę Ci naprawdę.... Ja staram sie o dzidzie a jak na razie nic :( heh...bedzie dobrze napewno :)

Gość kocham bardzo moja ole
moja sasiadka ma 21 lat i urodzila piekne 2 coreczki, mama jej pomaga, mieszka z rodzicami, zobaczysz jak maluchy beda rosnac:) a karmienie no coz butla i sztuczne melko, dasz rade:) a pomysl jakbys miala miec 3lub4 powodzenia

nieprawda, że karmienie tylko butlą da się wykarmić dwójkę, tylko trzeba naprawdę chcieć i mieć duuużo samozaparcia

Gość kocham bardzo moja ole
no nie wiem czy znajdzie dziewczyna jeszcze czas zeby wysiedziec z dwoja przy cycu.... jeszcze musi miec czas na kupy, sen, kapiel ubieranie i inne, to sie tak tylko mowi, ja mam jedno dziecko i czasami jest mi ciezko, a czasu dla siebie to wcale nie mam

ja dopiero czekam na moją dwójkę, ale znam dziewczyny, co karmiły cycem, więc wiem, że to jest możliwe i przy dobrej organizacji wszystko się da ogarnąć i na wszystko znaleźć czas :) także nie dołujemy autorki, że z jednym dzieckiem jest ciężko, tylko mówimy, że wszystko można :) tylko trzeba być konsekwentnym

Gość pytajaca pani
gryzzelda ile juz przytylas? i ile obecnie wazysz?

Gość pytajaca pani
no to super ja w ciazy przytylam 12 kg ale mam tylko 1 dziecko;)

gryzzelda🖐️ autorko, gratuluje. 🌻 zobaczysz jak doskonale sobie poradzisz:) cesarka to nic strasznego. wielorybem w ciazy nie bedziesz.:) a karmienie nie musi byc butla.moi caly czas pija moje mleko-juz prawie 8m-cy. pozdr.🌻

Gość una
ale ci zazdroszcze jak ja bym chciała miec blizniaki

Dziewczynoo przestan sie załamywac:) glowa do gory zobaczyszz jak bosko miec blizniaki dzis moi chlopcy maja 2,5 roku blizniaki to extra sprawa piszesz o bolu po porodzie piszesz o karmieniu , o nocach nie przespanych ... wyluzuj dlaczego zakladasz ze bedzie tragicznie urodzilam swoje blizniaki majac 22 lata skonczone nie wyobrazam sobie zycia bez nich sa zabawni sa kochani male istotki podbijaajcy swiat.... jesli chcesz napisz do mnie pogadamy mikisiki4@wp.pl ja juz nie pamietam bolu nie pamietam nocy nie przespanych nerwow zalaman psychicznych teraz slyszeee moja kochana mamusia kocham moją monie:)

i bzduraa ze tylko karmienie butlaa wchodzi w gre moi chlopcy do 9 miesiaca ssalii piers:)

Mam dwie trzy miesięczne córcei i tez się obawiałam ale taki diabeł straszny jak go malują :) Gratuluje i życzę powodzenia!