Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto wie niech mi powie

czy 10 dnia od ewentualnego zaplodnienia test wyjdzie mi wiargodny?

Polecane posty

tak jak w temacie

Gość prowokacjaaa
a ulotka co mówi? :P

może ale nie musi.. pozytywny będzie wiarygodny a negatywny wykluczy ciążę dopiero 3 tygodnie od stosunku (bo od stosunku do zapłodnienia tez może minąć nawet 5 dni).

tak wiem ale moj stosunek odbył sie dzien przed owulacja

Gość sztuka terria
Nie, ale badanie krwi wyszłoby już wiarygodne. Ja zrobiłam test w 10 dobie i wyszła bardzo, ale to bardzo blada druga kreska. Byłam w ciąży i po dwóch dniach juz wyraźnie bło to widać

Gość sztuka terria
było widać oczywiście na teście :)

kurcze nie wiem czy dotrwam do 3 go kwietnia chcialabym zrobic test wczesniej moja temperatura jest obiecujaca, przedwczoraj 36,8 wczoraj 37,05 dzisiaj 36,95 ( jeszcze w zadnym cyklu nie mialam temperatury 37 stopni )

Nie ma domowego sposobu na określenie dnia owulacji (ta może odbyć się na 3 dni przed i do 3 dni po szczycie śluzu) no chyba, że miałaś monitoring u ginekologa w chwili, gdy owulacja się odbywała.Inna sprawa, że ciąża wykrywana jest od zagnieżdżenia a do niego dochodzi między 6 a 12 dniem po owulacji, nigdy nie wiesz jak akurat będzie u Ciebie. Potem potrzeba 2-3 dni na wzrost hormonu.U mnie test wyszedł dodatni (ledwo!) na 13 dni po stosunku i tego samego dnia beta wyniosła 20 mIU, czyli świeżutkie zagnieżdżenie.

O szansie na ciążę nie świadczy wysokość temperatury ale ilość temp. wyższych (nie mniej niż 18).

ilosc sie liczy ale wysokosc tez tymbardziej ze ja mam w pierwszej fazie temperature 36,2- 36,3 a w drugiej 36,6-36,8 nigdy wyzszej nie mialam

Gość sztuka terria
U mnie 12 dnia po owu beta wyszła 111 :)

ile placilyscie za bete?

Wysokośc się nie liczy, bo niejednoktrotnie w cyklu nieciązowym miałam "taką wysoka jakiej wcześniej nie miałam" :) I każda metoda "powie" Ci, że nie wysokość ale ilość temperatur.ja w cyklu ciążowym miałam wyjątkowo niskie temperatury nad linią, wykres tutaj (gdyby nie bylo widać początku to przesuń na dole wykresu pasek - w lewo).:http://28dni.pl/cycles/9421

co do owulacji to ja mam wyrazne jej symptomy, tzn klujacy jajnik bolace piersi, ciagnacy sie sluz, nastepnego dnia mam juz sluz mleczny czyli poowulacyjny a piersi bola mnie az do miesiaczki

Gość sztuka terria
Ja miałam monitoring, więc wiedziałam dokładnie kiedy przypada owu, a bete robiłam tyle razy i nie pamiętam, ile płaciłam, ale cos około 20 -25 zł.

już tłumaczyłamzadna domowa metoda nie wykryje dnia owulacjinpr określa fazy cyklu, nie owulacjętym sposobem owu może odbyć się do 3 dni przed i do 3 dni po szczycie śluzu oraz do 4 dni przed wzrostem i do 2go dnia temperatur wyższych po szczytachtakie sa fakty, ból owulacyjny najczęściej świadczy albo o wzroście pęcherzyków i uciskaniu ich na otrzewną, albo o tym, że pęcherzyk już pękł i boli pusta jama na jajniku, bo sama owulacja jest bezbolesna... to samo ze śluzem, pojawienie się śluzu białego nie świadczy o przebyciu owulacji, bo może się odbyć naet do 3 dni po mianie cech śluzu

Gość sztuka terria
a zrobiłaś ten test?

to moze ja lepiej ta bete zrobie.. hmm juz sama nie wiem, albo poczekam do terminu miesiaczki a test kupie na wszelki wypadek

ok moze i jest tak jak mowisz, ale ja przez ponad 2 lata obserwuje swoj cykl i moge stwierdzic ze na 14 dni przed okresem kluje mnie jajnik i bola piersi, zawsze 14 dni przed

Gość sztuka terria
a konfrontowałaś kiedyś swoje obserwacje z obrazem usg?

tylko raz ale to byłam dzien po tym jak mnie jajnik zabolał i gin powiedzial ze to ze wzgledu na pekniety pecherzyk

ok juz wam nie zawracam glowy, kupie jutro test i zastanowie sie co z nim zrobie ;) Dobranoc

Gość sztuka terria
dobranoc i powodzenia :)

dziewczyny jestesm zalamana nie wiem co sie dzieje :( zmierzylam temperature rano i doznalam szoku 36,4 mowie sobie przeciez taka temperature mam w dniu okresu, poszlam do lazienki i sie okazalo ze dostalam :( to jest dopiero moj 17dc, co jest grane :(:(:(

prosze was odpiszcie :(:(