Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wrozka chrzestna

Skrzypce na ślubie. Jaki utwór??

Polecane posty

Gość magdusiarose
jeśli było wrażenie przesytu, to po prostu źle dobrano reprtuar; na chórze kościelnym może się znaleźć cały tłum muzyków, ale jeśli repertuar zostanie odpowiednio zakomponowany, nie będzie wrażenia "koncertu" - mówimy przecież o ŚLUBIE, ŚLUBNEJ MSZY, a nie o koncercie ;) koncerty rządzą się zupełnie innymi prawami

a gdybym tak poprpsila o jakis namiar do osooby ktora naprawde jest w tym dobra? dopiero wczoraj wpadl mi w rece stary przewodnnik slubny i tm sa jakies 2 ogloszenia ale to bym w ciemno brala.

ahh no przemyslimy,ale jak dla mnie-laiczki kompletnej,to jak jest i spiew choru na gorze, i cala orkiestra smyczkowa na oltarzu,i spiewy czytan, i... to jest przesyt. bylo pieknie-ale za duzo.. dlatego tez myslalam,ze albo spiew albo gra.jesli kuzynki nie bedzie,to zostaje gra.a zespol zbierzemy jakis bez problemu. no dzieki,nie chce zeby bylo zbyt wzniosle-bo bede beczec ;) moze cos Bacha..hmm mam nawet kolezanke ktora spiewa w chorze i moglaby zaspiewac.. ehh za duzy wybor tez niedobrze :( dzieki!

Gość ave MARYJA i huk
co za przemadrzale towarzystwo zawitalo na kafe :O dzizas. wkurwiacie mnie wszyscy. a ave jest SLICZNA PIOSENKA :D tak se napisze bo wierzaca i tak nie jestem. i nie kumam zupelnie, po co sie do niej dopierdalac. to taki sam slubny standard jak "ja zdzislaw, biore sobie ciebie, andzeliko, za zone" i tak dalej. pewnych elementow nie trzeba zmieniac. kapisz, panie wielki muzyk z mnostwem nazwisk pod kopulka i znikoma iloscia szacunku dla kafeteryjnego motlochu? :O

Gość chi chi chi
Czyli wszyscy obowązkowo musza się stać kafeteryjnum motłochem, coby Zdzichów w oczka nie kłuć?? A figaaaaaaaaaaaaaaaa

Gość ave MARYJA i huk
chyba "hi hi hi" :O wszyscy uzytkownicy kafe, wlacznie z wyzej podpisana, tworza kafeteryjny motloch. odrobina ironii i niektorzy sie gubia :O

Gość princesso
być może będę Ci potrafiła doradzić kogoś kompetentnego (oczywiście na maila, bo kryptoreklamy uprawiac tu nie zamierzam) ale muszę wiedzieć, z jakiego rejonu Polskie jesteś :) no i adres mailowy poproszę - chyba że chcesz na ten o2 ??

Gość Może ironię nalezy najpierw
odpowiednio uzasadnić?? Taki np. Monty Python niczego nie wysmiewał bez przyczyny ;) A teraz coś z zupełnie innej beczki... :-P

Gość ave MARYJA i huk
"uzasadnic ironie"?! to dopiero pajtonowski dowcip! :D hehehe, dobre, dobre! :D

Gość magdusiurose
Jeśli oddzielisz smyczkowców (na dole) od śpiewającej (na chórze) to nei ma to większego sensu - w kościelnej akustyce wszystko się "rozjedzie" i zamiast pięknej muzyki będziesz miała kocioł i kakofonię :( Tak więc - smyczkowcy na górę, na kościelny chór, obok organów!!! pod ołtarzem jest miejsce wyłącznie dla księdza i młodej pary!! Jeśli muzycy pchają Ci się pod ołtarz to znaczy, że właśnie usiłują robić koncert zamiast wykonać oprawę muzyczną ślubu ;) A zamiast koleżanki chóru ze szczerego serca radze Ci zaangażowac profesjonalistkę, chórzystka może się zagubić w kościelnej akustyce - oczywiście mikrofon do wokalu zabroniony, bo masz wtedy przestery w głośnikach bankowo!!! Ale wokalistę należy dobrac starannie, upewnić się co do kompetencji, to będe zawsze powtarzac. W Warszawie panoszy się pewna Rosjanka wokalistka, która uważa sie za wielką "gwiazdę" (raz wystąpiła w "Europa da sie lubić"), która za śpiewanie na ślubie bierze... 1500 zł (plus 700 zł dla własnego KEABORDZISTY - z kościelnymi organistami dama ta nie współpracuje). Ubiera się panna w wieczorową suknię, staje pod ołtarzem, obok niej siada facet przed keabordem ubranym w kokardki i piórka... Widać ich bardziej niż Młodych :-/ A co najśmieszniejsze - panna wyje koszmarnie, lepiej od niej naprawdę śpiewa niejedna dziewczynka ze średniej szkoły muzycznej... A nakończyła się ponoć iles tam konserwatoriów w Rosji :-/ Więc wydawałoby się - profesjonalistka :(

Gość princesso
Postaram się podesłać Ci sprawdzone namiary :) takie "z gwarancją" ;)

no dlatego mowilam o tamtym slubie jak o koncercie... prawie moze 12 osob siedzialo przed oltarzem po boku od pary mlodej... wiem,myslimy tylko o chorze. Moj tez tylko tam grywa z organistka. dzieki :)

Gość princesso
a Te namiary w przewodniku pewnie na panie Monikę G i Dorote B-B?? z przecieków od znajomych po fachu wiem, że nalezy się od tych pań trzymac z daleka, oj, z daleka!!!

Gość princesso
Wiem o tych paniach z relacji dobrych znajomych po fachu, wiem tez dlatego, że reklamują się szaleńczo i gdzie się da. Obie panie sa śpiewaczkami po akademii muzycznej (dyplomy ze średnimi wynikami), które nie zrobiwszy kariery nakręciły sobie autentyczny biznes ślubno-mszalny. I obrabiają śluby po kolei tym samym repertuarem, jak z taśmy produkcyjnej... licząc sobie za to calkiem słone pieniążki (pani Monika G np. ZAWSZE wystepuje z własnym kwartetem smyczkowym, koszt całego przedsięwzięcia - od 1500 zł wzwyż).

o matko kochcna 1500 nie no ja myslalam ze to jakis koszt 300 zł bedzie. no nie. na taki koszt to ja niechce naciagac. mi chodzi raczej o sama sopranistke:) i tylko o jeden utwor.

Gość princesso
za około 400 - 450 zł możesz mieć ośpiewaną całą mszę, włącznie z częściami stałymi mszy (Kyrie, Gloria, Agnus Dei - czyli Panie zmiłuj się, Baranku Bozy etc.) i psalmem innym niż standardowy "coniedzielny"

to dobrze rokuje w takim razie. ale nigdy ne bylam na slubie gdzie sopranistka tyle piesni spiewa niewiem cy to jest dobrze odbierane dla gosci. bo jesli chodi o mnie i narzeczonego to nam zalezy tykko na ave maryja :-) ale wiadomo ze dla jednego utworu nie ma co brac takiej pani.

dostalam meila :) a moglabys napisac na meila jeszcze jak ta pani sie nazywa? skrzywienie moje zawodowe nie luie sie zwracac do ludzi tak bezimiennie:-) i jakie ta abka ma doswiadczenie?

Gość princesso
Spokojnie, napisz do niej że masz jej namiary z forum i interesuje Cię oprawa ślubu. Na pewno udzieli Ci wyczerpujących informacji. Młoda babka, ale z dużym doświadczeniem, koncertująca śpiewaczka. Możesz ją poprosić o plik muzyczny z nagranim głosu - śpiewaczki z reguły dysponują takimi demo.

Gość gość
Jest ich masa. My mieliśmy na swoim ślubie z mężem taką Panią http://yloviolin.com/ która grała nam na skrzypcach. Najpierw w kościele, gdzie najpiękniej na świecie zagrała Ave Maria, potem podczas składania życzeń i w końcu taki krótki recital na weselu z żywą i taneczną muzyką. Goście byli zachwyceni

Gość gość
A ja polecam Panią Asię o głosie słowika na ślub ;) Pięknie śpiewa, ma głos tak piękny i wzruszający, że ciężko go opisać :) Nie wiem czy ma stronkę na internecie ale ja dostałam na nią namiar telefoniczny od koleżanki u której na ślubie śpiewała i bardzo mnie zachwyciła :) Na moim też będzie :D Cenę bardzo niską ma w porównaniu do innych, ale ni wiem czy mogę tutaj o niej pisać :P. Jej telefon: 722326459. Polecam zadzwonić i dopytać o szczegóły :)

Gość gość
Taaaak, Shreck na ślubie - to może jeszcze Pannę Młodą na zielono przemalować i zrobić na puszystą, żeby stylowo było?? A przytoczona aviomarina to nie Bach. On napisał tylko Preludium C-dur, potem d tego dopisano rzewną melodyjkę, w którą ktoś jeszcze inny na siłę wpasował słowa, i poooooszło... A tyle jest pięknej i liturgicznej muzyki - nikt jej nie gra, nikt jej nie śpiewa. Bo w serialiku nie było, więc nie będzie wystarczająco słitaśne, w końcu fajne jest tylko to, co już wszyscy od dawna znamy, prawda??