Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAMUSIA1980

MOJ TRZYLATEK NIE KORZYSTA Z NOCNIKA

Polecane posty

Gość MAMUSIA1980

Wiec tak, moj trzyletni synek nie korzysta z nocnika badz ubikacji... Pomyslicie, ze jestem zla matka i go nie ucze? Nie... Probowalam prawie wszystkiego; grajacych nocnikow, kolorowych, zabawnych, zwyklych, kulek kore zmieniaja kolor itp Nawet rozkrecalam grzejniki zeby chodzil w samych majtkach i sam doszedl do wniosku, ze to jest nieprzyjemne, jak sie zsika w majtki. Dadam, ze pracuje a synkiem opiekuje sie opiekunka, znam ja bardzo dobrze i wiem, ze to rowniez nie jej wina, mowi, ze ma z nim ten sam problem. Wzielam nawet tydzien wolnego, zeby go nauczyc i nic z tego. Synek bardzo dobrze, sie rozwija, mowi, liczy troche ale z tym ma okropne problemy, bylam z nim nawet u lekarza ten stwierdzil, ze maly jest jeszcze nie gotowy. CZY DZIECKO MOZE BYC NIE GOTOWE MAJAC 3 LATA??? Nie wiemy z mezem co robic, macie jakies sprawdzone rady???????

Gość MAMUSIA1980
?

Gość Kasiaaaaw
idz na forum dla mam;) tam więcej ci doradzą

Gość MAMUSIA1980
Bardzo inteligenta odpowiedz, tylko na taka Cie stac?

Gość Mamusia1980
czy przyczyną moze być fakt iz chodzę po domu z kabaczkiem w oku saurona?

Gość MAMUSIA1980
a może powinnam sadzać go na garnek do zupy?

Gość psychiczna tortura orencz
trudno, trzeba drastycznie - odstawic papersa, jesli nie zechce isc na sedes, posiusia sie 4razy po nogach i zobaczy, ze to malo komfortowe;)

Gość Mamusia1980
Stłukłam mu dupsko kapustą kiszoną, a potem skręciłam kark między udami...

Gość MAMUSIA1980
nie podszywaj się.... nie masz jak mi pomóc to nie pisz tu bzdur:O nic nie mam w "oku saurona":O bo zakleiłam odbytnicę kropelką....

hmmm wiedziałam że to chłopczyk ;) jakos tak to jest że faceci są do wszystkiego leniwi. dziewczynki wszystko łapią szybko a z chłopakami trzeba sie długo meczyć. moim zdaniem musisz mu załozyć pieluche. zsika sie poczuje zimno a potem podrażnioną skóre i od razu sie oduczy ;)

Gość MAMUSIA1980
Probowalam tak ale on i tak sika w majtki, no to zmieniam mu zeby sie nie odparzyl i tak caly czas:(

Gość MAMUSIA1980
a bachorowi wpier...lę pasem jak k..a nie bedzie dalej chcial walić do nocnika czy garka

Gość MAMUSIA1980
Do podszywaczy: Zalosni jestescie, szkoda mi Was, ze nie macie ciekawszych rzeczy do roboty

Gość MAMUSIA1980
Dziekuje Krytyczne Oko za odpowiedz, W jakim wieku Wasze dzieci zaczely korzystac z nocnika i czy latwo im to przyszlo?

ja jeszcze nie mam dziecka ale moja siostrzenica miała 1.5 roku. chodzić zaczeła gdy miała 10 miesiecy a mowiła już pełne zdania gdy miała 12 miesiecy :D moja duma:):)

Gość MAMUSIA1980
tak na prawde mam na imie adam i podnieca mnie pisanie tu jako mamusia 3 latka, lekarz mowi ze po lekach mi minie

Gość Josef Fritzl.
z nocnika powiadasz ;>?

Gość MAMUSIA1980
Mój dzieciak to bękart, a jego ojciec tłucze mnie po nocach kablem

Gość MAMUSIA1980
Krytyczne oko: To rzeczywiscie bardzo szybko sie rozwija! Slyszalam, ze chlopcy wolniej ale az tak?:( Moj synek tez zaczal chodzic zanim skonczyl roczek ale mowic calymi zdaniami zaczal calkiem niedawno.

Gość krytyczne oko saurona
Mojego batożyłam lagą mojego męza po pysku aż się nauczył.

Gość MAMUSIA1980
Wiesz mój jets trochę niedorozwojem...ciężko mi na sercu kiedy widzę jego gacie całe w śmierdzącym kale

Gość MAMUSIA1980
Inteligentni powinni sie domyslic ktore wpisy sa moje a ktore zalosnych podszywaczy:/

Gość tasiemiec uzbrojony
nikt tu nie czyta tego poza oczkiem saurona

niektórzy chłopcy mają po 5 lat i jeszcze "walą" w pieluchy. niestety chłopcy potrzebują twardej ręki od poczatku. Albo odparzy sobie tylek i sie od razu nauczy albo urośnie urośnie z niego prawdizwy siusiumajtek ;) kiedyś były tylko pieluchy i dzieci bardzo szybko siadały na nocnik.

Gość MAMUSIA1980
podnieca mnie widok pana Henia który z zapałem i ochotą żwawo zamiata ulice na moim osiedlu

jedyną metodą na takiego leniwca jest nie wkładanie pampersa. Nic nie rozkrecaj grzejników, ubieraj normalnie a jak załatwi potrzebę w majteczki to specjalnie zwlekaj z przebraniem. Trudno - bedziesz miała więcej prania, ale metoda skutkuje dość szybko. Do łóżka też ceratka pod prześcieradło i bez pampersa

Gość jajajajjaaaa
Moja córka co prawda bardzo szybko zaczęła siusiać do nocnika ale moim zdaniem powinnaś mu zakładac pieluchy tetrowe.Wtedy będzie czul że robi mu się mokro i zacznie to wiązac z naciskiem na pęcherz.A przy okazji nie będzie mu spływało po nogach czy spodniach jak w przypadku samych majtek.

Gość MAMUSIA 1980
a jesli zarowno ja jak i mąz zaczniemy sikac i srać do nocnika to moze i synek sie przekoona???? jak sądzicie???

Gość ja to myślę
najwyraźniej. dziecko się uczy obserwując rodziców, więc może przestańcie z męzem nosić pieluchy, bo tak wam wygodnie tylko róbcie do muszli...