Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość banda wszawców

poszerzone biodra- kości miednicy w ciązy

Polecane posty

Gość banda wszawców

zauwazyłam ze w 15 tyg juz widac poszerzone biodra czy kości miednicy- jakos tak. Niby brzuch z flaczkami tez wypłukły, a sama macica nieco powyzej kości łonowej wystaje, to te biora od razu pokazują- Ty jestes w ciązy. No tak tylko po tym widac u mnie na razie. czy bardzo sie one rozciagną?czy wróca kiedys po pierwotnego stanu- czy wejdę w moje biodrówki sprzed ciązy czy raczej klapa?

Gość mamusia...
ja jestem rok po porodzie a miednica ani rusz:( rozeszła mi sie sporo i teraz jestem szeroka wbiodrach:(

Gość banda wszawców
a nie miałas w rodzinie tej tendencji do duzych bioder np mama czy babcia? moje kolezanki niektóre sa tak chude i waskie po porodzie(tzn w kilka lat po porodzie je widziałam) jak sprzed ciązy. Boję się ze biodra się rozejda wraz ze spojeniem i nie wrócą. Nie wiem od czego to zalezy ,ale mam tyle par spodni i przeraz mnie ze nigdy moge ich nie włozyc.

ja w biodrach rozeszlam sie o cale 11 cm i wrocilam do stanu sprzed ciazy :) (jestem prawie 8 mies po porodzie-w ciazy przytylam 20 kg) nosze te same spodnie ;) mam jedne jeszcze z czasow zanim zaszlam w 1 ciaze i tez wejde w nie a jestem po 2 porodach ;) moja najlepsza przyjaciolka 4 miesiace po porodzie tak schudla ze jest o wiele wezsza wiec nie wszystko stracone

Mnie też się bardzo rozeszły biodra w czasie ciąży, tak po 3 miesiącach zaczęłam się mieścić w stare spodnie, co prawda nie już tak swobodnie, ale... zawsze to coś. Pozatym ja jestem strasznym obżarciuchem, może gdybym trzymala się diety to byłoby ok.

No cóż. Mnie biodra się "rozeszły" i tak zostały. Na szczęście nigdy nie miałam szerokich. Z resztą stopa też poszła o 1 rozmiar (było 38 a potem musiałam całe obuwie wymienić).Pewnie kwestia indywidualna.

I mowa o kościach, nie tłuszczu, więc bycie obżartuchem nie ma tu nic do rzeczy.

Gość banda wszawców
ale jak miednicy kości się rozchodzą to mam rozumiec ze i spojenie łonowe się od siebie rozchodzi? patrząc na budowe kości miednicy to widac to spojenie więc i ona sie rozchodzi i nie wraca?