Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spełniłam

spelnilam swoje marzenie, teraz nie ma dla mnie rzeczy niemozliwych!!!

Polecane posty

Gość spełniłam

od paru lat myslalam o skoku ze spadochronem, powiem szczcerze ze nigdy bym sie nie spodziewala ze kiedykolwiek sie oni spelni...ale sie spelnilo, wczoraj :D bylo zajebiscie!!! Boże tego sie nie da opisac!!! to trzeba przezyc!!!!!! Dopiero teraz zdalam zobie sprawde ze " marzenia sie spelniaja tylko mocno mocno mocno w nie wierz"...teraz nie ma dla mnie rzeczy niemozliwych!...:)

Gość fajnieeeeee
tez zawsze chcialam ale mnie nie dopuszcza ze wzgl. zdrowotnych

Gość jak nie ma jak saa
nie ma? to rozbierz sie i wyjdz na ulice:D

Gość spełniłam
heh a myslisz ze jest to niemozliwe?? :) no jasne ze moglabym to zrobic tylko po co ? :o

Gość Anq
Nie chce cie dołować ale to zaden wyczyn i łatwe marzenie. I jak dla mnie zadna rewelacja. Pocisz sie w tym cholernym kombinezonie, boli glowa od zmiany ciśnienia i tyle. A do tej osoby co pisze ze nie moze, to skocz z niskiej wysokosci z otwartym. Wtedy nie masz takich skoków cisnienia i raczej nie ma przeciwskazan do paraglidingu, nawet dzieciaki skacza.

Gość ciekawy skokow
ile za taki bajer sobie licza. kiedys sie interesowalem to z a 8 stowek mozna bylo porbowac

Gość Anq
A na skok tandemowy (normlany skok ze swobodnym spadaniem z instruktorem) to nie musisz miec zadnych badan! Na własne ryzyko skaczesz jak masz chore serce albo epilepsje, masz mnmiej niz 140cm wzrostu lub masz sporą nadwagę. Innych przeciwskazan nie ma.

Gość ale z niskiej
mnie nie kręci :/ Moze na bungee skocze, niby tez nie powinnam :P ale tam nie badaja tak dokladnie, moze mi nic nie bedzie

Gość ale z niskiej
Anq - z instruktorem czy bez, z duzej wysokosci cie nie dopuszczą jak masz np. nadciśnienie duże

nie ma to jak podcinanie skrzydeł... fajnie że zrobiłaś coś o czym marzyłaś :)

Gość Anq
No tandemy zazwyczaj sa z niskiej ale i tak nad chmurami:) tak do 1800m...No mało to nie jest jednak jak tak sie patrzy z góry:) Kursiki około 800zł za kurs teoretyczny i 3 skoki. Tandem około 500zł. Ja polecam jednak dolozyc troche i skakac z niższych wysokosci w tandemie w egzotycznych krajach. Wtedy jeszcze warto zniesc ten bolacy lep i goraco. W Hispznii cena to około 1000zł za swobodne spadanie w tandemie, w Turcji skok z otwartym sapdochronem około 300zł.

Gość Anq
Nie podcinam skrzydeł tylko rozbraja mnie jak ktos spełnia marzenie nie wymagajce nakładu pracy...a wiec płaci i ma....a gada ze moze teraz góry przenosic i nic dla niej nie jest niemozliwe...

Anq - tu nie chodzi o sam skok ze spadochronem tylko o spelnianie marzen i o przelamanie sie. Dla jednego moze to byc skok ze spadochronem, dla kogos innego zapisanie sie na kurs malarstwa, wyprawa do Chin albo odwazenie sie i zaproszenie na randke kogos, kto bardzo nam sie podoba.

Gość Anq
Przykład: zawsze marzyłam o diamentowej kolii i mocno w to wierze ze bede taka miec...to znaczy ze jak ja kupie juz to juz nie będzie dla mnie rzeczy niemozliwych?! Nie. Skoki spadochronowe to na dzień dzisiejszy łatwo dostepna rozrywka. Jezeli si eo czyms mysli ze sie chce tego...to jest to cel jaki chcemy osiagnac. jezeli mozemy go osiagnac idac do aeroklubu, placac i skacząc to juz nie potrzba tu zadnej wiary "ze to marzenie sie spełni". No pomyśl...Mówisz "jeju jak ja bym chciała skoczyć ze spadochronem"....skoro chcesz to idz i skacz. Nie ma problemu. Inaczej jak ktos nie moze i marzy o skoku. Ma np. nadwage i walczy z nia, trenuje na małej skoczni zeby móc skoczyc....wtedy moze powiedziec: Marzenia sie spelniaja tylko trzeba w nie wierzyc i robic wszystko zeby sie spełniły.

ja skakalam jak mialam 19 lat.glupia,mloda odrazu sie zgodzilam.bylo zajebiscie,ale teraz chyba bym sie bala

Gość Anq
Aska dlaczego głupia? To bezpieczny sport, kontuzje rzadziej sie zdarzają niz przy wielu innych sportach.

Gość powinni zamknac kafeterie
kupicie ci ta kolie, jest w zasiegu mojej reki. ANQ jestes zainteresowana spelnieniem marznia?

Anq - oczywiscie marzeniem godnym do spelnienia jest tylko cos na skale przeplyniecia Pacyfiku wplaw przez inwalide, a skok ze spadochronem to jak wyjscie do sklepu po bulki :O Przestan wypisywac bzdury, czasem nie chodzi o pieniadze czy wysilek fizyczny tylko o przelamanie sie. Kazdy ma swoje bariery psychiczne i jak je pokona to nie ma dla niego rzeczy niemozliwych :)

Gość Anq
Nie wierzę w taką bzdurę, że jak ktoś sie w jednej rzeczy przełamał to nagle jest niezwyciężony... Fajnie ze sobie skoczyła, zawsze nowe doswiadczenie i już. Ale moge sie załozyc ze nago by po starym miescie nie przebiegła...bo tu juz by wstyd trzeba było przełamac a nie strach...:) A jak skakac to tutaj:) Polecam, nie dla skoku ale dla widoków. http://www.atlasinternational.com/NR/rdonlyres/21BA5B87-E7FB-44B6-9EE8-BC504B5F3971/0/2.JPG http://www.hofpgk.no/nyweb/UserFiles/Image/IMG_0195.jpg Tutaj nawet moze skoczyc nadcisnieniowiec bo się z gór skacze i małe zmiany cosnienia sa.

Gość Anq
To jest Turcja Oludezniz. Cudowne miejsce na wakacje i dosc tanie. Codziennie skacze tam nawet po kilkadziesiąt osób i ceny znosne. Tam sie zaczela moja przygoda ze sportami ekstremalnymi i Wam równiez polecam tak zasmakowac w skokach, bo ogólnie samo skakanie wcale nie jest przyjemne ale widoki wynagradzaja. Wiekszosc osob rezygnuje ze skoków wysokich po takim dosiwadczeniu. Tylko ambicje czasami biora w gore i choc wcale nie jest to jakies fajne skacze sie znowu:P

Wstyd jest niczym innym jak strachem przed osmieszeniem. Nie rozumiem po co mialaby biegac nago po miescie, moze jakby to mialo to czemus sluzyc to by sie przebiegla. Jesli nigdy nie osiagnelas czegos co wydawalo ci sie nierealne to nie zrozumiesz tego uczucia.

Gość Anq
Nie wiem, ja po prostu nie marze o rzeczach nierealnych...bo rzeczy nierealne sie nie spełniaja....jak o czyms marze to zamieniam to w cel i juz. Chce to robie cos by to miec i to jest chyba naturalne? czasami wymagato nakładu pracy, pieniedzy, czasu ale dążę do tego...Oczywiscie sa rzeczy, do ktorych nigdy sie nie przełamię np. nie zjem jakiegoś swinstwa...bo oo tym nie marzę i już:P

Gość Anq
czego?

Gość 00987890
Anq-> jestes beznadziejną idiotką :o !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 skończ się wymądrzać, jesli dla kogos jest to spłenieniem marzeń to zamknij ta jadaczkę:o

Gość popierame 00987890