Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

saga1234

pomóżcie proszę- temp. u 5 miesięcznego dziecka

Polecane posty

u mojego 5miesięcznego dziecka pojawiła się temp.39 stopni w pupie po odjęciu 5 kresek to 37,5 stopni nie ma zadnych objawów troszkę jest marudny i śpiący a poza tym nie kaszle i kataru też nie ma, natomiast ma trochę spuchnięte i nabrzmiałe dziąsełka czy to może być od ząbków. Czy mam od razu iść do lekarza czy jeszcze poczekać?? pomocy proszę

Gość rrrttt
to ma 38 w tej pupie,czy 38,5 po odjeciu?bo to różnica.

pewnie ząbki. Ja bym chyba jeszcze poczekała, ale Ty jestes matką, zrób jak uwazasz:).

Gość co jest ze mna
może to być od ząbków Podaj panadolalbo lepiej ibiprofen(np. ibum albo nurofen) 2,5 ml lepiej daj inuprofen bo działa też przeciw zapalnie a panadol nie

Gość rrrttt
no t 37,5 jak najbardziej może być od ząbków.Obserwuj go,jak masz paracetamol albo inny syropek dla dzieci to mu możesz dać,bo może go boleć

Gość co jest ze mna
na dziąsełka kup coś w aptece te preparaty zawierają środek przeciwbulowy na pewno maluszkowi ulży

podałam nurofen w płynie 2ml. a może macie jakieś sprawdzone maści na dziąsełka?

Gość rrrttt
moim zdaniem najlepszy dentinox,pomagał zawsze.Resztę zeli dziecko zlizywało i nic nie dawały

Bobodent jest ponoc dobry no i czopki homeopatyczne na V... Vibratucol czy jakos tak.

Gość co jest ze mna
matko ale gafa przebiwbólowe wszystkie żele na dziąsełka mają chyba ten sam składnik prezciwbólowy lignokainę i różnią sie tylko ceną (o ile dobrze pamiętam) :)

Gość rrrttt
Viurcol--ale homeo nie na wszystkie dzieci działa. bobodent nic nie dawał,ale wiadomo,że różne są dzieci i różnie ból znoszą

a jak długo może utrzymać się temperatura z ząbków przez ile dni i do ilu stopni może dojść

Jeśli w pupce ma 38 stopni, to znaczy, że 37,5 normalnie, to jest żadna temperatura u dziecka, i tym bardziej jesli nie jest marudny...i nie ma innych objawów. Temeprature u dzieck azbija się dopiero wtedy jeśli ma 38,5 ( 39 w pupce ), no chyba, ze zachowuje się baaardoz neipokojąco...a tak..pozwala się organizmowi wlaczyć samamemu z jakaś infecją, a jełśi toząbki tona to nei ma rady...

Gość rrrttt
ja tak do 38 stopni,bez żadnych innych objawów chorobowych obserwowałabym dziecko sama.Potem poszłabym już do lekarza. z tymi dniami to różnie bywało.Czasami dzień tylko,czasami 3 dni.Do tego dziecko nie chciało jeść i płakało.takie marudne było.

Gość ekik
a może to trzydniówka?

poza tym kup mu takaą silikonową szczoteczke na paluszek i masuj dziąśełka z 3 razy dziennie - oprócz tego, ze pomaga przy bplących dziąśełkach, to stanowi bardoz dobry wstęp do nauki mycia ząbków....

Boże ludzei co Wy za bzdury wypisujecie!!!! Jak sięnei znacie to nei piszczei. Poszukaj sobe o trzydniówce - rpzeytrzydniówce temp jest znacznei wyższa!!!

Gość ekik
też niema żadnych innych objawów tylko gorączka po 3 dnioach pojawia sie dopiero wysypka

no właśnie on jest taki marudny i śpiący cały czas ciąga smoczka podaję mu herbatkę mam nadzieję że to od ząbków

Gość ekik
maabartusia i tu sie mylisz mój mały miał trzydniówkę i temp nie przkroczyła 38 stopni każde dziecko jest inne. Ja nic nie sugeruje pisze tylko jak było u mnie, trzeba po prostu obserwować swoje dziecko

Gość ekik
a zwalanie że gorączka to zawsze zęby. To jest dopiero idiotyczne i niepoważne podchodzenie do sprawy, poszukajcie sobie o gorączce przy ząbkowaniu!!!!

dziękuję Was mamuśki jak dobrze że jesteście i zawsze podniesiecie na duchu

ekik jak byś mogła podać gdzie można poczytać o ząbkowaniu to byłabym Ci wdzięczna

Gość ekik
wpisz sobie w google hasło ząbkowanie i wyskoczy ci bardzo dużo stron. A przede wszystkim sie nie martw

Gość ZŁOTA RYBKA spełniam marzenie
zamiast bazgrać na kafe to idź do lekarza, chyba nie sądzisz, że jestesmy tu mądrzejśi od specjalistów. U niemowląt nawet najmniejsza gorączka powinna być skonsultowana z lekarzem. To jest mit, że żąbkujące dzieci mają biegunkę czy temperaturę. Poza tym 39 w pupie -5 daje 38,5. Biegiem do lekarza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ospalość u niemowląt + gorączka często jest objawem zapalenia opon mózgowo-rdzeniowych.

Gość Ivoneczka25
Mój lekarz mówi że jak dziecko ma 37,5 to to jest normalna temperatura jgp ciała.Gorączka zaczyna sie od 39,2 ale kto tam wie czy on sie zna.Uważam że jak niema kataru,kaszlu i nic złego sie nie dzieje to nie powinnas sie denerwować.Daj dziecku więcej pić lub podaj pierś .Jak nie przejdzie wciągu 2 dni to idz do lekarza pozdrawiam