Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hello_kitty

co w prezencie ślubnym?

Polecane posty

Gość hello_kitty

w kwiatniu ide na ślub przyjaciółki, i zastanawiam sie nad prezentem ślubnym. para dopiero urządza sobie mieszkanie, wiec myslalam zeby moze kupic im cos do kuchni... przyjaciołka powiedziała ze głupio by się czuła, gdyby dostała ode mnie pieniądze, więc muszę coś kupić.. ale nie moge sie zdecydowac.. a czasu zostalo juz niewiele napiszcie prosze co myslicie o takim zestawie: http://www.smak-kuchni.pl/?zobacz=570 czy moze lepiej pościel albojakieś ręczniki?

jeżeli koleżanka wprost Ci powiedziała, że nie chce pieniędzy to zapytaj ją o prezent. może akurat potrzebuje coś konkretnego? takiego zestawu jak z linka nie chciałabym dostać...

Gość hello_kitty
tak jak pisałam oni dopiero urządza sobie mieszkanie, więc w zasadzie potrzebują wszystkiego...

za taka cene to te rzeczy sa tandetnie wykonane. tez bym nie chciala. wolalabym za kase z wesela kupic pozadny zestaw zeptera i miec na lata. zapytaj sie jej wprost w jkim kierunku masz szukac i jz

no to zapytaj KONKRETNIE co potrzebują. i jak powiedzą, że pościel to dowiedz się jakie wymiary i kolorystyka, jak garnki, ręczniki czy wazony to podobnie. najgorzej nie trafić z prezentem.

no jak dla mnie najlepszym wyjściem byłaby kasa,ponieważ sama najlepiej wiem jak ją z mężem wykorzysać,ale że ona nie chce,więc ją zapytaj wprost o coś,co chce albo by chciała,żeby później nie okazało się,że nie jesteś jedyna z takim prezentem.

Może pieniądze chce od rodziny, mi też byłoby głupio brać od koleżanek, nie wiem czemu, może dlatego że to tak młodzi ludzie że kokosów nie zarabiają... Zatkało mnie ostatnio kiedy koleżanka pytała co chcę w prezencie, czy robiłam listę (co mi do głowy nawet nie przyszło) i powiedziałam że jak uważa. Mieszkanie będziemy mieli do urządzania w czasie nieokreślonym bo lokatorzy czekają na komunalne. Mnie by taki zestaw garnków bardzo ucieszył, z tym że po prostu nie miałabym gdzie trzymać. Ale wdzięczna bym była i za zastawę, i za garnki i za każdy jeden prezent do domu, bo wiem że ktoś by myślał nad tym. Zapytaj po prostu czego potrzebują, bo może kuzynowi mówi że naczynia, babci- że pościel i tak to rozkładają...

Gość nie dawaj garów
daj coś z klasą. piękny serwis, srebra czy coś czego sami sobie nie kupią. nie musi być dużo, ale niech będzie tak choć trochę luksusowo.;) żeby kiedyś mogli np. nakładając tort i patrząc na tortownicę przypomnieć sobie w jakich okolicznościach ją otrzymali.

Gość zdrowitka
a co powiecie na sytuacje: bede swiadkowa na slubie kolezanki(teraz robia tylko cywilny) raczej po USC nic nie bedzie tylko powrot do domu, slub koscielny maja w planie na jesien. w zwiazku z tym mam pytanie czy przent dac teraz czy jakos na raty? i co? albo ile kasy wypada dac?

Gość a może coś innego...
Dlaczego gary. \"Pochodziłam\" trochę po tym sklepie i znalazłam; kawiarkę bardzo ładną i w promocji teraz: http://smak-kuchni.pl/?zobacz=213&producent= albo http://smak-kuchni.pl/?zobacz=520&producent= i młynek http://smak-kuchni.pl/?zobacz=515&producent= I do tego duża paka arabiki ziarnistej To chyba że nie-kawosze :)

Gość dalinkeczka
Wg mnie najbardziej tradycyjnym i najlepszym prezentem sa kwiaty. Mam swoja ulubiona kwiaciarnie internetowa http://www.e-kwiaty.pl/

mozna kupic patere szklana zdobiona dwupietrowa na owoce. mysmy na wesele znaojmej kupili 2 lata temu i do tej pory stoi w jadalni na stole zawsze z owockami.

Gość Agataannnnnnn
a może jakis zestaw obiadowy taki nowoczesny wzór

Gość marcia999
proponuje kwiaty. Ja dostałam wiele bukietów z e-kwiaty.pl sa bardzo ładne.

Gość renia8890
A e-kwiaty.pl to moze i mniejsza firma niz poczta kwiatowa ale za to solidniejsza. SZanuja klienta,maja rabaty i moim zdaniem o wiele ładniejsze bukiety.

Gość nastkaaaa11
Duzo pozytywnych opinii czytam o tych e-kwiatach,ale raz miałam okazje u nich brac bukiet i zrobili na mnie bardzo pozytywne wrazenie.