Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiula 29

Jestem zalamana.Mam dwumiesieczne dziecko i boje sie,ze znow jestem w ciazy.

Polecane posty

Gość do kasiula29
sorki za błedy

Gość żabcia maleńkaa
Coś o gumach, niestety wszystko zalezy od prawidłowego założenia, nie od figlarności i szaleństw, ja rozumiem, ze pękła jedna, ale jak pękają po kolei to niestety facet nieumiejętnie je zakłada, tak że dostaje sie powietrze do środka, to jest powodem pękania. nam nigdy nie pękła, a nie raz zdarzało nam się w chwili gdy nas przypiliło użyć jakichś gum sprzed kilku lat i to wcale nie durexów ale jakichs tanich, wiec naprawdę niech się facet podszkoli i nie bierze do ruchania jak zwykłej gumy nie potrafi założyć. ile on ma lat??? 15???

Gość sdfghjkl
żabcia maleńka-----twój to pewnie taki macho,że nawet jak używa wysuszonej używanej to mu nic nie pęka.Taki ma fach w ręku

Gość żabcia maleńkaa
hehe nie wiem czy maczo, ale prosta instrukcja nakładania gumy nie sprawia mu problemów zazdrośnico:-D

Gość kasiula 29
Dzieki Wam kochane,ze mnie tak bronicie. Tak to prawda,ze gumki moga pekac mimo prawidlowego zalozenia,moze to przez to figlowanie tak pekaly.My jestesmy taka para,ze nie potrafimy wspolzyc tylko delikatnie i tylko po bozemu. Wrocilismy do wspolzycia dosc szybko (zaraz zostane pewnie zlinczowana przez was) bo po DWOCH(!!!) tygodniach od porodu. Nie bylam nacinana,swietnie sie czulam i po dwoch tygodniach przestalam krwawic. My naprawde staramy sie uwazac,wiem,ze nawet w trakcie stosunku poleci kilka kropel spermy (wtedy sa najbardziej "jadowite"plemniki i moze dojsc do zaplodnienia. Mam jednak nadzieje,ze nie doszlo do zaplodnienia i czym predzej wybiore sie do lekarza aby przepisal tabletki.

kasiula, mialam tak samo i wcale nie boje sie linczu. rowno po 10 dniach od porodu , mimo ze moj facet sie bal, nie wytrzymalismy i poszlismy na maksa:D teraz mam problem, nie wiem co robic, jak sie zabezpieczac, bo jak obserwuje i slysze, to nie ma chyba zadnego srodka anty, ktory zagwarantuje ze sie nie przytyje....poza tym mam jedna nerke i to jest etz ograniczenie...wiec na razie jedziemy na farta, ale na piatek mam umowionego gina, ciekawa jestem co mi poradzi:) trzymam za Ciebie kciuki, zebys nie byla w ciazy:)

Gość kasiula 29
Dzieki Freydis-to jest nas dwie. Dzieki za pocieszenie.Mysle,ze bedzie dobrze i nie jestem w ciazy.

Gość Załamana ....
Żal mi po prostu czytać...ja nie wiem kto wam mówiło metodach antykoncepcyjnych... teraz chyba każdy zna metody antykoncepcji wchodzisz do ginekologa i aż roi się od ulotek na ten temat !! Ja jak urodziłam dziecko i zanim nie wybraliśmy odpowiedniej i wygodnej dla nas oboje metody antykoncepcyjnej nie kochaliśmy się po prostu lepiej wypić szklankę wody niż stresować się na zapas!!!!!!! Karmiłam piersią i brałam tabletki , jeśli zapomniałam o którejś zawsze w domu są prezerwatywy i dzięki temu mogę spać spokojnie !!! Mam nadzieje że nie zaszłaś i zaczniesz być odpowiedzialna jeżeli tego nie zrobisz to podejrzewam ze czeka cie niezła gromadka!!!!

ja sie obawiam ze dla nas procz tej przyslowiowej szklanki wody nie ma zadnej dobrej antykoncepcji....

Gość waniliaPyszna
nie boj sie NIE JESTES W CIAZY karmisz nie dostalas okresu jeszcze wiec jest ok. 2 mce to nie mozliwe abys zaszla mowie ci nie boj sie:) jak karmisz to luzik!! zobaczysz!!

Gość Załamana ....
Poszukaj, zastanów się co wam odpowiada i z pewnością jakaś wam podpasuje chyba żadna z was nie chce co jakiś czas znów wracać do pieluch zresztą po co tracić nerwy ,a karmienie piersią nie gwarantuje nic ale nie macie się co martwic wyprawka już będzie hehe

Gość kumana
Bie no jak się czyta o tym wszystkim to serio ciężko z niektórymi!!!!!!! ja mam 2miesięcznego synka byłam nacinana płóg trawł ok 4 tygodni i sex uprawiałam zaraz po bardzo ostrożnie wiec do tych nie wiarków!!!! MOZNA SIĘ KOCHAC NAWET TAK SZYBKO

Gość a moje moje moje
nie wydaje mi sie zebys byla w ciazy,ja karmilam tylko czesciowo wiec moj okres ochronny trwal tylko 6 tygodni :) U Ciebie jest dluzej jesli spelniasz warunki penego karmienia piersia: -nie dopajasz -przerwa w karmieniu nie dluzsza niz 6-7 godz -liczba karmien co najmnij 6-7 na dobe -calkowity czas karmienia nie krotszy niz 100 minut w ciagu doby Wowczas jestes "bezpieczna" przez 12 tygodni,ale to juz niedlugo koniec :) U mnie pierwsza miesiaczke poprzedzila dosyc wyrazna owulacja (sluz i bol owulacyjny) wiec wiedzialam, ze juz zaczal sie okres plodny i zero "luzu" ;)

Gość Agnieszka23E
Hej ja również mam pytanie :) Jestem mamą półrocznej Emilki , karmię nadal piersią . Jakiś czas temu uprawiałam stosunek z partnerem i i konczył we mnie . We wrześniu 21 miałam okres a do dni dzisiejszego sladu po nim nie widać .. Robilam testy i wychodziły negatywnie . Co robić ??

Gość gość
Umycie się to tym bardziej nie jest metoda. :) Nie rozumiem jednak, jak prezerwatywy mogą pękać. Mój facet jest hojnie obdarowany przez naturę. Współżyjemy ze sobą regularnie, prawie od 4 lat. Przez ten czas zabezpieczaliśmy się głównie prezerwatywami i ani razu żadna nam nie pękła. Myślę więc, że Twój facet albo nie umie ich prawidłowo zakładać albo są one wyjątkowo kiepskiej jakości i warto przerzucić się na inny produkt. Polecam też łączenie metod: prezerwatywa + stosunek przerywany. To zawsze większe bezpieczeństwo.

Gość gość
Do Agnieszka Ja też miałam ostatni okres 21 września , tylko, że mi testy wyszły, Jestem mamą prawie 8msc dziewczynki

Gość Agnieszka23E
Czy to oznacza właśnie jedno ??? Ciąże czy też nie koniecznie ??

ginekologiczka sie wypowiadała ze karmienie piersia nie chroni nas od zajscia w ciaze musi byc naprawde duzo tego hormonu,i bardzo łatwo jest zajsc po porodzie

Gość gość
Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem:D jeśli jesteś w ciązy, to urodzisz i po problemie.Dzieci łatwiej się wychowuje, jedno przy drugim.Moje gratulacje:D

Gość Agnieszka23E
Więc jedno to oznacza ??

Gość Agnieszka23E
Witam , i po raz 3 test wykazał się pozytywnie ! A więc co myśleć dalej??

Gość gość
Jeżeli test pozytywny to ciążą jest Pisałam Ci, że też ostatnią miesiączkę miałam 21 września, jestem już po wizycie u ginekologa Serduszko już bije. Cieszymy się bardzo. Radzę wybrać się do lekarza, bo to już 8 tydzień

Gość zdrowo_jepniety
Róbta dziecek dużoooo

Gość Agnieszka23E
Wykazał sie negatywnie miało byc

Gość Agnieszka23E
Test 3 razy negatywnie wyszedł a okresu dalej nie ma ... ?

Gość Agnieszka23E
Powie mi ktoś co mam myslec juz ? 3 razy test negatywny a okresu nie ma ?

Gość gocha89
Idź do lekarza on Ci powie co i jak.