Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiula 29

Jestem zalamana.Mam dwumiesieczne dziecko i boje sie,ze znow jestem w ciazy.

Polecane posty

Gość kasiula 29

Karmie syna caly czas piersia.Wiem,ze to nie jest zadna metoda antykoncepcyjna ale okresu jeszcze nie dostalam wiec nie moge zaczac brac zadnych tabletek. Na poczatku stosowalismy prezerwatywy ale pekaly wiec przestalismy ich uzywac.Pozostawal nam seks przerywany ale niestety moj ukochany ostatnio skonczyl we mnie.Co prawda poszlam sie umyc ale i tak mam obawy czy czasem nie jestem w ciazy.Jak mam niby rozpoznac kolejna ciaze i po czym skoro nie mam okresu? Jestem przerazona.W ciagu roku dwoje dzieci urodzic to jednak lekka przesada tym bardziej,ze juz wiecej dzieci nie planujemy bo juz dwoje mamy. Slyszalam od wielu kolezanek ze w czasie karmienia mozna wlasnie najszybciej zajsc w kolejna ciaze. Czy to prawda??? Nie wiem co robic!!!

zrób beta hcg za jakies 10-16 dni gumy zmiencie na inne powodzenia

Gość witam i nie badz zalamana
wlasnie w taki sposob w ciaze zaszla moja mama, mam siostre mlodsza o niecaly rok:) gratulacje

Gość co za glupia pipa
"Na poczatku stosowalismy prezerwatywy ale pekaly wiec przestalismy ich uzywac" To jakich wy gum uzywaliscie, ze wam tak pekaly? Workow sniadaniowych okreconych w okol przyrodzenia twojego faceta???? Wez sie zastanow co ty piszesz! Moze jakies stare uzywaliscie sprzed 20 lat? My jakos uzywalismy Durexow przez 3 lata, srednio 3/4 razy w tygodniu i NIGDY nam zadna nie pekla, ani dzidzi z tego nie bylo.

nieprawda w czasie karmienia raczej sporadycznie można zajść w ciąże, bo razem z mlekiem produkowany jets hormon, który powinien nie dopuszczać do owulacji oczywiście różnie może być, bo zdarzają sie takie przypadki, ale nie są one częste napewno a zamiast gumek radzę zacząć jednak stosowac tavbletkę - MINI PILL, przeznaczoną właśnie specjalnie dla kobiet karmiacych, która posiada małą dawkę hormonów, która nie zaszkodzi dziecku podczas karmienia tą tabletke bierze się NON STOP 9czyli bez przerwy na okres) i okres często nie wystepuje wcale, do momentu zakończenia karmienia piersią

Gość nie stresuj
sie moze wcale nie jestes w ciąży.To prawda w czasie karmienia mozna szybciej zajsc w ciąże ale to nie oznacza ze ty musisz byc w ciązy poczekaj jeszcze troche i idz do ginekologa bo podobna beta hcg dość długo jeszcze sie utrzymuje po ciąży!!!

Gość kasiula 29
Nie...no w ciagu roku dwa razy rodzic to chyba tez nawet nie jest dobre dla organizmu kobiety. Jejku,ja wogole nie mysle juz wiecej o dzieciach. To wstyd nawet pojsc do lekarza o potwierdzenie ciazy. Tu w domu malutkie dziecko i zaraz mialoby byc nastepne. Jestem przerazona !!!

Gość adgketu
jak uzywaliscie tych prezerwatyw, ze tak pekaly? czytaliscie w ogole instrukcje jak sie je naklada??? poza tym: pekla gumka raz, drugi, zmieniam na inna firme, a nie rezygnuje z antykoncepcji jesli nie planuje wiecej dzieci!!! druga sprawa: trzeba bylo isc do gina i pogadac o tabletkach, a napewno przepisalby ci cerasette, ktore mozna stosowac karmiac piersia i mozna zaczac przyjmowac dowolnego dnia, nie trzeba czekac az pojawi sie miesiaczka:O teraz to nie pzoostalo ci nic, tylko sie modlic:O gratuluje glupoty:O

możesz brać tabletki, np azalię czy cerazette, albo zdecydować się na spiralkę. to nie prawda ze pozostają tylko gumki lub przerywany. zrób test ciążowy, jakieś 3 tygodnie od stosunku już będzie pewny.

Gość cerrrrrrrrrrrrrr
o boze co to za wstyd...??jak sie spuscil to juz trudno trzeba bylo myslec o tym wczesniej...jakich gumek my z mezem od 4 lat jedziemy na gumkach i raz nam pekla, wcale nie musisz byc w ciazy!!!moja ciocia tak zaszla, ale podczas karmienia jest mniejsze prawdopodobienstwo zajscia

przeciez karmiac piersia mozna brac tabletki-nie musi byc potrzebny do tego okres, mozna dostac zastrzyk-dziala 3 miesiace i o niczym nie musisz pamietac, jest tyle metod dla matek przeciez... poza tym moja mama tez tak myslala, ze jak karmi sie cyckiem to w ciaze nie mozna zajsc, zaszla , po 3 miesiacach od cc ze mna... wg mnie powinnas jak najszybciej pojsc do gina, niech on Ci cos przypisze, jeszcze nic nie jest przesadzone ;) glowa do gory!

Gość kasiula 29
Do tej co powyzej napisala,ze uzywalismy workow sniadaniowych. Prezerwatywy nie byly przeterminowane,poprostu nam pekly jak to sie czasem zdarza jedna po drugiej gdy maz zauwazyl,ze ta pierwsza pekla to nalozyl nastepna ale ona rowniez pekla.Zaznaczam,ze prawidlowo je nalozyl. Jak juz wczesniej pisalam,ze z dniem kiedy dostane okres bede mogla stosowac tabletki antykoncepcyjne dla matek karmiacych poki co nie mam okresu wiec nie moge sie w ten sposob zabezpieczyc.

Gość glupoty_gadasz
mozesz! nie musisz dostac okresu zeby brac cerazette albo te drugie wymienione! tak samo zastrzyk, albo spirala-nie jest potrzebny do tego okres!

Gość ee tam to na pewno prowo
nie ma az tak glupich kobiet i matek, wiec ja nic nie napisze oprocz tego, zeby nadal sie bzykala bez zabezpieczenia, potem leciala do lazienki, myla sie, modlila o to, ze wszystko wyplukala i nadal czekala na miesiaczke.

Gość ojjjjjjjjjojjjjjjjjjj
...Hm... moja bratowa właśnie tak wpadła. Liczyła na to że jak karmi piersią to nie zajdzie, no i sie przeliczyła. To jednak nie znaczy że u ciebie też tak się to skończy, zrób test lub idz na krew i wszystko będzie jasne!!!

Gość kasiula 29
Tak,wybiore sie do lekarza aby przepisal mi takie tabletki (oby nie bylo za pozno) Przy okazji niech mnie zbada,mam nadzieje,ze nie uslysze dla mnie tej niemilej wiadomosci oraz kolejnych gratulacji.

Ja karmiąc piersia brałam cerezette które przepisał mi lekarz czułam sie dobrze i miałam pewnośc ale zanaczam ze tylko można je brac karmiąc piersia i mozna je zaczac brac obojetnie którego dnia cyklu nie czekajac na okres i odstawic zaraz po zakonczeniu karmienia piersia

Gość adgketu
no a juz pomijajac wszelkie inne kwestie, jesli byla wpadka, a dzieci sie nie planuje, to od razu leci sie do ginekologa po tabletke nie dopuszczajaca do zaplodnienia:Onie, nie wierze, ze jestes az tak nierozgarnieta... mam nadzieje, ze to 29 w twoim niku to nie jest twoj wiek... :O

Po porodzie nie trzeba czekac na okres, mozna zaczac normalnie brac tabletki.

Gość masakraaaa
masakra jakaś :o a ja ci życzę tej ciąży, i może to cię czegoś nauczy....

Prawda że mozna podczas karmienia piersią można brac tabletki ale nieprawda że można założyć spiralę, ja chciałam sobie założyc ale gin mi powiedziała że muszę zacząć miesiączkować i trzeba zrobic do tego jakies badania, usg itp zeby sprawdzic czy nie ma zadnych przeciwwskazań do załozenia spirali Jak karmi się wyłącznie piersią to ryzyko zajścia w ciążę jest małe, poniewaz prolaktyna która odpowiada za laktację hamuje owulację. Kiedy zaczynasz wprowadzać inne posiłki do diety dziecka zwiększa się szansa na jajeczkowanie

Gość kasiula 29
Narazie karmie tylko piersia,synek ma dopiero dwa miesiace. Chcialabym dziecko karmic piersia jaknajdluzej,pierwsze karmilam 1.5 roku,przerwalam bo chcialam zaczac stosowac antykoncepcje bez prezerwatyw. Nie uwazam sie wcale za nierozgarnieta jak ktoras z was mnie tak nazwala.Wiem ze istnieje tabletka zaraz po stosunku tylko slyszalam,tylko ze nie mozna przyjmowac jej karmiac dziecko.Widac,ze ta osoba juz brala ta tabletki i zapewne skrobala sie czego na co ja bym sie nie odwazyla. Trudno...jezeli zaliczylam wpadke to urodze.Bede miala najwyzej dzieci w jednym wieku jak blizniaki i nie bede musiala na nowo kupowac ubranek.Trzeba bedzie dokupic dodatkowe lozeczko i wozek dla blizniakow. Nie ukrywam jednak,ze jestem z tego powodu bardzo szczesliwa bo licze sie z tym z czym sie wiaze wychowywanie malych dzieci.

Gość do tych co pisza
ze prezerwatywy nie pekaja: przestaalam brac tabletki i przenieslismy sie na gumy, pekaly wszystkie po kolei, niewazna byla firma. nie pekaly tylko jak nie szalelismy, a za seks pod koldra w misjonarskiej dziekuje wiec znowu biore tabletki. a do tych milych pan co wyzywaja autorke: alez wy jestescie zakompleksione ze sie tu wyzywacie! ja wlasnie autorce zazdroszcze, ze tak szybko powrocila do seksu :)

seszensue - ja 20.04 zakładam spiralkę. jeszcze karmię tylko piersią i okresu nie mam. lekarka pobrała cytologię, dosta łam globulki sterovag aby ewentualnego stanu zapalnego nie było i czopki scopolan, które mam wziąć na godzinę przed wizytą. i już. także mozna założyć spiralkę przed okresem.

Gość do kasiula29
jeżeli karmisz synka regularnie ( nie ma przerwdłuższyzh niz 3 godz. miedzy karmieniami) a pozatym nie zauwazyłaś u siebie śluzu charakterystycznego w czasie owu. jedynym twoim podejzeniem jest to ze maz sie spóżnił to raczej nie jestes w ciazy spokojnie wbrew pozorom nie tak łatwo zajsc...... jasne ze karmienie nie jest super zabezpieczeniem ale naprawde musiałabys miec wyjatkowego pecha najlepiej idz do gina i razem dobiezecie antykoncepcje odpowiednia dla ciebie te tabletki to trzeba brac tez punktualnie co do godz. bo nawet przy 2 godz, spoznieniu mozna zajsc w ciaze wiec to wymaga sporo dyscypliny

Gość slepaczka
ledwo urodziłas i już do seksu. Albo mąz niewyzyty albo ty. Trzeba odpocząć, przeciez przez 6 tyg jest połóg, goja sie rany po nacięciu, kobieta dochodzi do siebie, macica się obkurcza a ty w ciązy? a jak to wogóle mozliwe? moja znajoma zaszła po 5 miesięcy i tez sie dziwili jej zeledwo wróciła ze szpitala to do seksu mąz ją wziął Tragedia.

mała agatka to moja ginekolog inaczej twierdzi, cóż co lekarz to opinia, ja muszę czekać aż do momentu jak zacznę miesiączkować A co do gumek - oczywiście że pękają, ja jednego dzidziusia mam właśnie bo nam pękła, no i mamy bardzo kochanego, cudownego synusia :D

seszensue :) co do szybkiego powrotu do seksu to my już nie mogliśmy się doczekać. dzielnie wytrzymaliśmy 7 tyg i po wizycie u ginekologa z radościa wróciliśjmy do niego. tylko ze my używamy tabletek :P

Gość do kasiula29
slepaczka a ty co zazdroscisz jej to ze urodziła znaczy ze ma nie uprawiac seksu cały rok? z tego co napisała to poług napewno juz minoł a skad wiesz ze popękała czy była nacinana nie kazda przez to przechodzi ..... a co do twojej znajomej to co jest dziwnego w seksie 5 msc. po porodzie ??? póżniej takie kobitki jak ty ktore zapominaja o tym ze maja tez meza a nie tylko ukochanego " bejbika" wypisuja jakie sa samotne opuszczone przez mężów , albo ze je zdradza a zapominacie ze seks to nie tylko wyzycie sie emocjonalne ale tez bliskosc 2 osób ...