Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość upsa

dziecko uczy sie spac bez pamperda-jakies podkłady czy cos innego uzywac?

Polecane posty

Gość Po co podkłady
? Jeśli dziecko ma spać bez pieluchy w nocy, to znaczy że opanowało tą umiejętność i od jakiegoś czasu budzi się z suchą pieluchą

Gość upsa
moje opanowalo w dzien-rano ma ciezka pieluche a juz najwyzsza pora zeby spało bez

Gość Luiza i Consuela
ee zawsze sie może zdarzyć jakiś niefortunny wypadek, i co wtedy, nie ma nic gorszego niż śmierdzący moczem materac :O:O:O ja bym stosowała te podkłady Seni czy jakoś tak, największy rozmiar i włożyć pod prześcieradełko. I spokój. Po co sobie robić dodatkową robotę.

ja też używałam podkład pod kocyk- na szczęście nigdy w nocy nie było wpadki, ale kojarzę, że jak w dzień mały zaczynał chodzić w majtkach to najpierw co 5-10 min chodziliśmy na nocniczek, potem 20-30 min i tak stopniowo się wydłużało aż mały wreszcie nauczył się kontrolować samemu. W nocy było podobnie- jak zaczynał się wiercić i obracać delikatnie go rozbudzałam i szliśmy na nocniczek. Pierwsze kilka nocek dwa, trzy razy, po kilku dniach już raz i potem wcale. Ważne aby się zaopatrzyć w jakieś światełka np. do kontaktu aby nie rozbudzać dziecka dużym światłem.

Gość to nie ma nic wspólnego
w sklepach z akcesoriami dla niepełnosprawnych mozna kupic takie specjalne przescieradła gumowane, które wkładasz pod normalne prześcieradło