Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość herbatynka

zarobki- pytanie!

Polecane posty

Gość herbatynka

Mam do Was pytanko. Jakie zarobki uważacie za przyzwoite (dla młodej osoby z wykształceniem wyższym ze stażem pracy ok. 1,5 roku)?

Gość no ale to zależy w jakiej
pracy

Gość sczc
2-3 tyś

Gość herbatynka
asystent w dziale kadr (niby asystent, a rzeczywistości samodzielny pracownik). Pewnie nazwali asystent, żeby mniej chcieć kasy :O

Gość jak na polskie warunki
dostaniesz 1500 netto to bedzie ok. Ja bym ci dała 2000 netto :)

Gość MisiaMi
Chodzi o to, ze mam prace. Tylko ona mnie nieco nudzi (pisanie artykułow i monitorowanie strony internetowej). Problem w tym,że jestem freelancer i saam musze dbac o swoje skladki. Mam z tego na rekę 1500 zlotych, a pracuje w sumie po 2 godziny dziennie (czasem pracuje 8, a pozniej przez 3 dni w ogole). Noża na gardle nie mam, wiec tanio się nie sprzedam. ;) Co byście zrobiły na moim miejscu?

Gość MisiaMi
Zmienilam nick, bo mialam glupie skojarzenie z herbatynka

ja bym na twoim miejscu znalazla dodatkowe zajecie nie rezygnujac z tego co do zarobkow, zalezy w jakim miescie mieszkasz i jakie masz potrzeby jakbym nie miala faceta z ktorym mieszkam i ktory placi wszystkie oplaty za mieszkanie to dla mnie 1500 to byloby malo

Gość MisiaMi
z tego nie zrezygnuje bo za wklad czsowy jaki wkladam w ta prace to kasa calkiem niezla. Miasto ok. 450 000 mieszkancow. Mieszkam z mama, bo ojciec pracuje w innym miescie. Moj chlopak jeszcze studiuje, wiec nie moglibysmy mieszkac razem, bo on ma tyle zajęc, ze nie moglby pracowac. A ja musialabym chyba doastc ze 4 tysiaki, żeby nas we dwojke utrzymywac (zreszta nie mam zamiaru :P )

Gość MisiaMi
wklad czasowy jaki wkladam * maslo maślane mi z tego wyszlo :P

no to takie zarobki w twojej sytuacji powinny byc satysfakcjonujace o ile nie marza ci sie dalekie podroze, jakies szczegolne oszczedzanie itd. ale wg mnie jak ci sie chce znajdz jeszcze inne zajecie - dobrze miec odlozone pieniadze no i wiecej w cv

Gość jestem zainteresowana tematem
MisiaMi> staram sie o podobną pracę, bo według mnie kasa niezła a czasu sie dużo na to nie poświęca i mozna pracować w domu, w dodatku mam mozliwość pisania tekstów na temat który mnie interesuje. Może masz jakieś rady dla mnie żeby mnie przyjeli?

Gość MisiaMi
Mam spore osczędności (moja rodzina jest dosyć dobrze sytuowana) i wlasnie z inwestycji, na ktore kiedys sie zdecydowalam wydaje kase na podróze (raz na rok gdzies w Europie, co dwa lata poza Europą). Zamierzam tez odkladac jakaś kasę, po nie chce isc to pracy, zeby miec kasę tylko "tu i teraz", mimo że moglabym tak postąpić. Generelanie nie chodzie mi, ile potrzebuje do zycia tylko za ile jest w ogole sens podjac pracę. Bo ja sobie mysle, ze za mniej niż 1800 to w moim przypadku bezsensu. Szkoda czasu na pracę, jak dają mniej. Moglabym sobie tak przebimbac max. rok i w tym czasie szukac czegoś lepszego. A przez ten czas mialabym skladki w dupie, bo placili za mnie. Pytam Was, bo chce miec opinie innych osob, aby w pelni obiektywnie na to spojrzec. Negocjujac zarobki udaję (saam przed sobą), ze mieszkam sama, muszę oplacić wszystko sama i nie mogę liczyć na pomoc rodziny (to oczywiście bzdura). Takie myślenie nie pozwala mi sie tanio "sprzedać". A to, ze mam wiecej szczęscia to moja slodka tajemnica, pracodawca nie musi wiedzieć, ze moja sytuacja jest dobra (gdyby wiedzial, to by zaproponowal 1200 brutto. a za tyle to nie oplaca sie pracować)

Gość MisiaMi
jestm zainteresowana -> o ile nie ma sz malego dziecka, nie jesteś chora/niepelnosprawna to odpuśc sobie prace w domu. Tez mi się wydawalo, ze jest to super rozwiązanie. Wytrzymasz max. 3 miechy, a pozniej poczucie samotności będzie tak silne, że oszalejesz. To jest wlasnie powod, dla ktorego ja szukam pracy. Jak naprawde chcesz to musisz powysylac maile do redakcji portali internetowych, ktore publikują artykuły ze swoim CV, LM oraz probkami tekstów. U nas niestety nie ma szans, bo jestesmy z branzy automotive, więc ledwo zipiemy przez ten "kryzys"

Gość MisiaMi
jestem zainteresowana -> możesz sie probowac dogadac, że dasz pare tekstów gratis do publikacji, a pozniej dadza Tobie zlecenia.U mnie problemem jest to, że pisze teksty na temat, ktore mnie nie interesuje i na dodatek bardzo slabo się na tym znam

Gość jestem zainteresowana tematem
ja studiuje wiec na samotnośc nie narzekam, mieszkam z rodzicami, ale chce zarobić, zaoszczędzić troche i sie wyprowadzić do faceta. Mam konkretną ofertę na którą chce odpowiedzieć, mam nadzieje że im się spodoba co napiszę.

Gość MisiaMi
upup