Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

katamorgana

Czy zaraz po porodzie mozna rozpoczac diete?

Polecane posty

czy trzeba odczekac jakis czas? wkrotce rodze przez cc, troche przytylam - bliznieta - moje 2 aniolki kochane, dieta nie jest dla mnie zadnym problemem choc zazwyczaj stosowala restrykcyjna, zastanawioam sie czy mozna rozpoczac diete odrazu czy trzeba jakis czas odeczekac? nie bede karmila naturalnie, ale i tak zastanawiam sie czy sa jakies przeszkody aby od razu rozpoczac diete, jak bylo u was?

widze ze nikt nie rozpoczynal, ja z mojego pkt widzenia wiem ze powinno sie po porodzie jak najszybciej wrocic do poprzedniej wagi bo kazdy meisicac do tylu to juz problem dla naszej skory, zastanawiam sie tylko czy z medycznego pkt widzenia powinno sie np odczekac az skorycz sie macica czyli te 6 tyg czy poprostu mozna to robic rownoczesnie?

Gość gdybys karmiła piersią
to bys schudła szybko, karmienie piersią pomaga stracic zbędne kilogramy po ciazy, poniewaz tłuszcz nagromadzony podczas ciąży jest wykorzystywany do produkcji mleka A jesli chodzi o dietę to myślę ze po połogu mogłabys rozpocząć, zapytaj lekarza ginekologa

no niestety nie bede karmic - ale jak pisalam dieta to dla mnie zaden problem chce wrocic w miare szybko do starej wagi i mam zamiar zastosowac dosy restrykcyjna diete ktroa juz kiedys stosowalam i schudlam w sumie 30 kg, ale popytam jeszcze lekarza jak to wyglada, nie ma juz co na siebie wlozyc a nie stac mnie zeby kupic cos nowego wiec chcialabym w maire szybko dojsc do sibie, pozatym nie ma sensu czekac z pociazowymi kg na cud tylko trzab brac sprawe w swpje rece, jeszcze nie wiem ile mi zejdzie po porodzie ale przytylam ponad 20 kg a jeszcze nie urodzilam wiec licze ze bedziec co zrzucic :-(

Gość sylwuńka
a jaka to dieta. podziel sie :)

Gość kitusbajdus
Ja mam termin za 2 tygodnie i zamierzam rozpocząć walkę jak najszybciej po porodzie. Jak tylko zobaczę jak się sprawy wagowe mają- przytyłam 11 kg.

Lepiej odczekać 3 miesiące a najlepiej ok pół roku.W czasie ciąży dzieci wyciągały z Ciebie wszystko. lepiej, żebyś nadrobiła braki zamiast je pogłębiać.

Ale nic nie stoi na przeszkodzie, byś zaczęła ćwiczyć po połogu, jesli lekarz nie będzie widział przeciwwskazań (samo cc, jeśli rana goi się ładnie - nie jest przeciwwskazaniem, choć lekarz może zalecić delikatniejsze ćwiczenia).

nie no 3 miesiace to napewno przesada o pol roku nie wspomne, cwiczyn nie bede mogla po cc przynajmniej przez 6 tyg, moze pozniej 6 waidera, ale najpierw zaczne od dietki - sprawdzona juz na mnie i znajomych, kto ma tylko sile zeby wytrwac to na niej chudnie ja schudlam w sumie 30 kg ale teraz to mysle ze jakies 10-15kg po ciazy moze max zostac

Gość ja karmilam piersią a przez
3 miesiace jadlam tylko gotowane mięso, nic smazonego, same zupki, wszystko takie zeby dziecko nie mialo kolki, zeby nie plakalo i 3 miesiace po porodzie mialam 20 kg mniej. pozniej za to jak dopadlam do kotletow, smazonej na masle fasolki i kalafioru to 5 kg do przodu :-)

ja karmiłam miesic i waga stala w miejscu :O jak zaczelm normalnie funkcjonowac to waga mniejsza niz przed ciaża ach doczytałm że bliznaiki - GRATULUJE - moja bratwka tęz ma blizniaki i nie karmiłąm cycem qani razu chłopcy z akilka dni koncza rok a ona chuda jak patyk

z ta dieta proponuje siw wstrzymac 6tyg do zaknczenia połogu bys nie dostała anemii a potem dbaj o siebei

tak jak radzi nglka-obys nie załowała wypadających garsciami włosów,łamiących się paznokci i brzydkiej cery...niekiedy krajobraz po porodzie wygląda fatalnie...ja karmiłam piersią i w początkowych tyg. waga sama leciła w dół.Potem stanła.Poniewaz nie satysfakcjonował mnie ten wynik rozpoczęłam dietę .Ale po 2,5mies.po porodzie.Plus cwiczenia w fitness clubie,plus spacerki z wózkiem-kilka km dziennie...wszystko pięknie zeszło.Ciąże rozpoczęłam z 58kg, a dietę zakończyłam z 54kg.Bez paniki więc.Jeśli masz dużo samozaparcia-to i tak schudniesz.

Gość gggggdddddd

Gość jeśli nie karmisz możesz
być na diecie ale najlepiej udaj się do lekarze i niech Ci skomponuje sam jadłospis. Ja po ciąży nie odchudzałam się za to w trakcie starałam się nie jeść więcej, ćwiczyłam dużo i nie przytylam za bardzo.

Gość ja pierdykam
mozesz byc na diecie od razu po porodzie, jesli nie zamierzasz karmic ale dziecko/dzieci "wyciagaja z matki wszystko, co najlepsze, moze warto byloby nadrobic straty? poza tym bedziesz zwyczajnie potrzebowala siely do opieki, do wstawania w nocy itp. pochwal sie ta Twoja dieta! 30 kg to bardzo duzo!

Gość o Aniulitka...
zebys ryjkiem o podloge nie zawdzila po tej swojej diecie :p

Gość o Aniulitka...
a po co bedziesz czekala juz zacznij :p

Gość o Aniulitka...
albo powiedz zeby ci przy okazji cc tluszcz wycieli... choc tobie juz nic nie pomoze :p

Gość AAAAAAAAANIULITKA
Witaj ANNO SZ-K! Nadal jesteś żałośna!

Ja przytyłam 25 kilo po ,po rodzież adna dieta nie była mi potrzebna.Samo wstawanie do dziecka w nocy,codzienne spacery i zajęcia przy dziecku spowodowały że wszystko zrzuciłam w ciągu 1,5 miesiąca a nawet jeszcze ciut.polecam codziennie 2 godzinki spaceru po nieprzespanej nocy i pas na brzuch.Efekty widać od razu ;)